hevoskuvaus ,

Syviä ihastuksen huokauksia

3/02/2014 08:05:00 ip. marjo 6 Comments

Muistatteko kaksi vuotta sitten, kun kirjoittelin kuulumisia Ypäjän oripäiviltä? Tällöin 3-vuotias ori Trollguten haki jalostukseenkäyttöoikeutta. "Rolle" hurmasi meikäläisen välittömästi, ja voi sitä iloa ja onnea, kun ori palkittiin I-palkinnolla, 42 pisteellä ja kympin luonteella! Tässä orissa on vaan sitä jotain.

Rolle 3-vuotiaana oripäivillä
Mutta kuten kaikki tiedämme, on kolmivuotias hevonen vielä ihan lapsi. Rousku on nyt samassa iässä, ja kyllä sen aina mielessään ennemmin varsoihin rinnastaa kuin aikuisiin hevosiin, vaikka virallisesti aikuisen iässä jo onkin. Kaksi vuotta ikää lisää tekee jo paljon! Näin Rollen nyt ensimmäistä kertaa Lotan astutuksen (eli vajaan parin vuoden) jälkeen, ja vau…! Sanattomaksi vetää.

Näen Nemossa todella paljon samaa kuin Rollessa. Sekä sen päässä ja ilmeissä ja eleissä, mutta myös rakenteellisesti. Rollen takaosa on mielettömän vahva, ja Nemo itse on varsasta saakka ollut kuin kahdesta eri hevosesta tehty etu- ja takapäänsä osalta. Olisin onnesta sokeana, jos Nemosta tulisi edes puoliksi yhtä upea ilmestys aikuisena kuin isästään. Katselin tuossa Rollen 1-vuotis näyttelykuviakin jokin aika sitten, ja sieltä vasta löytyikin samaa ilmettä Nemon kanssa. Täytyy tehdä teille joskus vertailukuvia, viimeistään sitten Nemon 1v näyttelyn jälkeen :)

Mutta nyt itse asiaan, koettakaa pysyä pöksyissänne naiset (ja herrat). Kannattanee ehkä varata myös kuolalappu leuan alle, sillä nyt riittää huokailtavaa! Valitettavasti keli oli huonoin mahdollinen kuvausta ajatellen ja hevonenkin märkä ja "sotkuinen" kosteista keleistä ja hirmuisesta karvanlähdöstä johtuen. Mutta ehkä tässä kevään korvalla ja ainakin oripäivillä viimeistään saadaan myös niitä oikeasti edustavia kuvia!

Tässä hän on, Nemon isä TrollgutenMy Dream Hunk!  ♥

You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Katsoin ensin et onpa se pieni noissa tarhakuvissa, mut sit ratsastajan kanssa totuus paljastui :D Ihan ponin näköinen unelma! :) Huokailin ääneen kuvia katsellessa, tuommoisen kun saisi kotipihaan silmäniloksi... <3

  VastaaPoista
 2. Huomattava kehitysero hevosessa, on se ainakin mun mielestä nyt vielä komeampi kuin 3v.! Huoh, ei ihme että sai niin hyvät rakennepisteet jo noin nuorena kloppina. Melkein kyllä sen kuolalapun tarvitsisi ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana... Niin ihanan ilmeikäs nassu ja toi rakenne...<3 Ylväs!

  VastaaPoista
 4. :O miten voi olla noin hieno? Aivan U-P-E-A!!!

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia Trollgutenista, Marjo olet ottanut.On Rollesta kuoriutunut komea orhi,peukut pystyyn oripäiville :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.