joulu ,

Luukku 11

12/11/2013 09:00:00 ap. Siri 4 Comments

Mikä on parhain/tärkein neuvo jonka olet valmentajalta/kokeneemmalta konkarilta tmv. saanut hevosharrastustasi koskien?
Marjo vastaa:

"Vetämiseen tarvitaan aina kaksi"kertoi minulle Tiina Utriainen lähitallillemme järjestämässäni vuonohevosvalmennuksessa 15.11.2009. Itse asiassa selitys taitaa olla meneillään juuri tässä kuvassa. Muistan kuinka pyysin Tiinalta neuvoa siihen, kun Lotta painaa hirmuisesti kädelle. Maastossa ratsastan lähes aina löysin ohjin, joten siellä ongelmaa ei ollut. Mutta heti jos yritin koulua vääntää, Lotta roikotti päätään ohjilla ja parhaansa mukaan kiskoi samalla vähitellen minulta ohjia käsistä..

Tiina sitten nosti oman kätensä pystyyn, ja käski minun painaa sitä vasten omallani. Aivan, painetta ei voi tulla, jolleivat molemmat paina vastaan. Myöskään hevonen ei voi vetää ohjista, jos et itse vedä vastaan. Fysiikan lakeja nääs ;) Tämä pätee kaikkeen hevosenkäsittelyyn. Aina jos paine jää päälle ja hevonen tukeutuu sitä vasten, ei tarvitse kuin katsoa peiliin saadakseen hevosen lopettamaan.

Täytyy samalla kehaista, että Lotta ei ole painanut ohjille enää laisinkaan pariin vuoteen. Jossain kohden on tapahtunut jotain todella ihmeellistä, sillä olen yhtäkkiä oppinut ratsastamaan tammalla ihan eri tavoin kuin ennen. Ehkä hevosessakin on tapahtunut jotain.. Nykyään se kulkee niin kevyellä tuntumalla ja hakeutuu itse kuolaimelle. Tämä huomattiin silloin, kun sillä aktiivisesti kisoihin treenattiin, eikä varmasti vaatisi taas pitkää jaksoa kouluratsastusta, kun tammasta kuoriutuisi kouluhevonen. Nythän sillä lähinnä vaan maastoillaan tai puksutellaan pellolla, eikä juurikaan jumppailla hevosta mihinkään suuntaan. Ehkä Nemon vieroituksen jälkeen ja Lotan kunnon hieman kohennettua voisi taas terästäytyä myös kentällä käyntien suhteen, we'll see..Siri vastaa:

Siis antakaa anteeks.. mulle ei tullu niin mitään järkevää mieleen, mutta neuvo se tämäkin ;)
Oikeesti mulla oli kauhea kiire eikä aikaa vastata tähän perusteellisemmin. Neuvoja kyllä on sadellut ja olen poiminut niistä ne omimmat. Eriasia on sitten olenko niitä neuvoja noudattanut... yrittänyt ainakin.


Seuraavan päivän kysymys: Mikä näistä olisi sinun valintasi ja miksi? Ori/ruuna/tamma/varsa/aikuinen/vanhus?

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. http://aladdinbird.blogspot.fi/2013/12/201.html

  VastaaPoista
 2. http://peterfjord.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-11.html

  VastaaPoista
 3. http://wiikinkiponit.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-11.html

  VastaaPoista
 4. http://liveatfull.blogspot.fi/2013/12/hyvia-neuvoja-konkareilta.html

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.