ajo ,

Aurinkoni mun!

5/12/2014 12:53:00 ap. marjo 7 Comments

Jälleen on yksi äitienpäivä ohi (onnea kaikille äideille!) - viime vuonna tätä päivää vietettiinkin hieman eri merkeissä. Aamulla viideltä suunnattiin ensimmäisen kerran tallille tarkistamaan Lotan tilanne, mutta vielä eivät vahatipat näyttäneet siltä, että poni aikoisi varsoa. Päivällä uusi visiitti ja edelleen poni oli yhtenä kappaleena, joten illalla taas takaisin tallille yöpymiskamppeiden kera. Äitienpäivän viimeisinä tunteina Nemo sitten putkahti maailmaan. Oi noita hetkiä.

Kävin viikonloppuna taas Nemon luona, ja tällä kertaa ihasteltavana oli jo viisi tämänkesäistä varsaa! Saatte näistä pienistä nöyhtätukista kuvia myöhemmin. Myös Nemon pikkusisko oli syntynyt juuri edellisenä päivänä. Kyllä noita katsellessa taas kerran tajusin, kuinka onnellinen saankaan olla omasta varsastani. Nemo on aivan mahtava pakkaus. Ollut heti syntymästään saakka! Niin helppo, niin fiksu, niin kiltti, niin oppivainen ja kuuliainen. Niin upea. En voi käsittää. En oikeasti villeimmissä unelmissanikaan olisi voinut kuvitella, että ensimmäinen oma kasvattini - ensimmäinen oma hevoseni - olisi jotain niin täydellistä kuin Nemo on ollut koko tähänastisen elämänsä ajan. Yhden täydellisen miehen elämästäni jo menetin, mutta onneksi tämä toinen on tullut jäädäkseen ♥

Tällaisia "yökötyksiä" tupsahtelee maailmaan yksi toisensa perään.
Täytyy ehkä tunnustaa, että hieman jopa heräsi varsakuume näiden touhuja seuraillessa ;)

Väkersin Nemon synttäreiden kunniaksi videokoosteen hänen ensimmäisestä elinvuodestaan. Samalla tuli muisteltua läpi varsa-ajat ja kaikkea mitä vuoden aikana olemme yhdessä ehtineet nähdä ja kokea. Oli se vaan suloinen pakkaus pikkuvauvana, vaikka onhan se edelleenkin! :) Sanonta taisi tosin mennä, että 1-vuotiaana rumin ja 2-vuotiaana kamalin, joten sitä kuuluisaa murrosikää ja orin hormoneiden heräämistä odotellessa. Ei kai tuo lopun ikäänsä voi olla yhtä kiltti mamman mussukka kuin tähän saakka?!

Tämä jengi pitää tiiviisti yhtä: Nemo, Emil ja Olvir. 

Tammat ovatkin muuten poistuneet nyt poikien luota ja nämä pikkumiehet ovat jääneet kolmistaan. Pian on edessä laitumille lähtö ja sen jälkeen jengiin liittyy myös vanhempia poikia mukaan. Sen aika näyttää, koska Nemo pääsee seuraavan kerran tammojen seuraan, jos koskaan, ei ainakaan lähimpään pariin vuoteen.. :)

Mutta sen pidemmittä puheitta, tässä teillekin muisteltavaa viimeisen vuoden ajalta ja yhteen kasattuna Nemon kasvua pääasiassa videoin ja muutamalla kuvalla koristettuna. Videolla esiintyy suurimmaksi osin vanhaa tuttua matskua, mutta myös joitan aiemmin julkaisemattomia pätkiä. Musiikit on valittu juuri tätä varten ja kaikilla kappaleilla on tarkoituksensa niitä sen enempiä tässä avaamatta… Enjoy! (rataspyörästä laatu paremmaksi)

Aurinkoni mun! PS. Kirjoitan tätä postausta tippa linssissä, videon tekemiseen ja kaikkien kuvattujen pätkien läpikäymiseen on mennyt useampi viikko, samalla kuluneen vuoden ajatteleminen on ollut niin tunteita herättävä prosessi, että nyt kun se on tässä valmiina, tuntuu jotenkin kuin yksi merkittävä etappi olisi tullut täyteen. Vaikka se onkin niin olematon asia kuin hevosen yhden vuoden ikä. Samalla herää ajatus, mitä kaikkea meillä onkaan edessämme ja mitä tulevaisuus Nemolle tuo tullessaan.. Kaikki se on vielä yhtä suurta kysymysmerkkiä. Tässä vaiheessa voi vaan elää päivän kerrallaan, nauttia jokaisesta yhteisestä hetkestä, ottaa ilon irti varsa-ajoista ja antaa Nemon kasvaa rauhassa elämästään nauttien. Tuo hevonen on vaan jotain niin tärkeää ja olen siitä niin onnellinen, ettei sitä voi edes sanoin kuvata. Toivottavasti tämä video kertoo siitä edes pienen osan :')

You Might Also Like

7 kommenttia :

 1. Oot kyllä tehny niin hyvää työtä Nemon kaa, että ei ihmekään jos se on kultainen mamman mussukka!:) vau.

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi ihana postaus ja video hyvin koskettava :') Muistan kun aloin lukemaan blogia samaisena päivänä kun varsa oli syntynyt ja siitä päivästä asti olen seurannut touhujanne! Nemo on kasvanut hurjaa vauhtia ja on niin ihanan näköinen :') Kaikkea hyvää jatkoon ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos Lotta ja erikaaa kommenteista <3 Nemon kanssa on juu tehty paljon, mutta on tuon varsan perusluonnekin niin ihana, että se on mahdollistanut kaiken sen, mitä sen kanssa on touhuttu :)

  VastaaPoista
 4. Harmi, että aina videosi ovat niin pitkiä, ettei niitä jaksa katsoa :(
  Mielellään katsoisin aina pari kolme minuuttia kestävän videon, kun ei ole oikein aikaa eikä jaksamistakaan noille yli kymmenen minuuttia kestäville videoille :/

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, pyrin yleensä pitämään videot alta 10min, mieluummin alta 5min juurikin tästä syystä. Muutama poikkeus on ollut. Tästä nyt tuli tarkoituksella pidempi, niin paljon mitä halusin mukaan ja silti hirmuisesti jäi pois. Yritin sen kahteen kappaleeseen ensin saada, muttei onnistunut niin tuo kolmas biisi toi aika paljon mittaa lisää, kun en raaskinut sitä kesken katkaista. Pahoittelut. Pidetään tämä jatkossa kuitenkin mielessä ja yritetään tehdä lyhyempiä videoita :)

  VastaaPoista
 6. Hieno video, hauska ja koskettava! Upeaa seurata miten pikkuinen varsa kasvaa. Nemo on niin fiksun oloinen ja luottavainen, hyvää työtä olet tehnyt sen kanssa :)

  VastaaPoista
 7. Noora, kiitos <3 Nemo on juurikin kuten sanoit, erittäin fiksu ja luottaa ihmiseen täysillä :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.