hevoskuvaus ,

Yksinoloharjoituksia

8/31/2014 11:05:00 ip. marjo 2 Comments

Aurinkoiset syyspäivät maalaismaisemissa ovat jotain aivan ihanaa..


Poikien kanssa on touhuiltu päivittäin jotain pientä. Ollaan käyty kävelyllä lähiympäristössä, hoidettu niitä aitassa ja tärkeimpänä kaikista, alettu vähitellen opettaa yksin jäämistä tarhaan. Tämä on tosiaan sellainen seikka, joka halutaan heti alusta saakka opettaa rauhassa molemmille. Kumpikaan ei ole koskaan jäänyt ainoana hevosena tarhaan muiden sieltä poistuessa, sen sijaan molemmat ovat kyllä kulkeneet ahkerasti yksin lenkeillä ym. Nyt kun kyseessä on vielä molemmille uusi paikka, ei tämän harjoituksen tärkeyttä voi tarpeeksi korostaakaan.

Aloitimme hyvin pienestä ajasta. Toinen jäi tarhaan ja toinen otettiin portin toiselle puolen. Nemo (joskus aidoista läpi juosseena, kröhöm) sai vielä ruoka-astian nenänsä eteen yksinolon ajaksi. Toinen hevonen pysyi pääasiassa alkuun lyhyellä etäisyydellä ja näkyvissä. Vähitellen alettiin talutella pois näkyviltä ja heti takaisin. Pois näkyviltä ja takaisin. Pois näkyviltä ja takaisin.. Ja lopulta samalle puolelle porttia takaisin kaverin luo. Tätä on nyt tehty muutamana päivänä aina pidentäen aikaa erossa ja poissa silmistä.

Molemmat pojat ovat ottaneet touhun hienosti ja pysyneet rauhallisina. Rousku pariin kertaan juoksenteli tarhassa hirnuen Nemon perään, mutta tajusihan sekin, että pian se pikkuveli palasi takaisin reissuiltaan, turha huudella. Nemo on tällä hetkellä ihan yltiöseurallinen ja haluaisi koko ajan pois tarhasta. Se suunnilleen tunkee päänsä riimuun, kun sitä menee hakemaan. Notkuu portilla, seuraa perässä joka ikisen askeleen ja työntää nenänsä syliin mitä tahansa tarhassa joku tekeekään. Varsalla on selvästi ollut vähän tylsää viimeisen puolen vuoden lomallaan ;) Popi puolestaan on ottanut päinvastaisen asenteen, ja hengaa mieluusti tarhassa nautiskellen vihdoinkin alkaneesta kesälomastaan..


Pojat aitassa puunattavina.

Nemo päätti tekaista itselleen uuden tukkatyylin ohdakkeita apunaan käyttäen..

Pojat portin takana odottelemassa hommiin pääsyä..

"Täällä me ollaan, voisitko ottaa meiät mukaan, PLIIIIIIIS?!"

Uteliaita ja seurallisia otuksia ne on molemmat, kuten ovat aina olleetkin, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Vaan onhan se kiva, että hevoset tulevat juoksujalkaa vastaan, kun joku niiden tarhaan eksyy ♥ Tänään Nemolla oli ensimmäistä kertaa jopa hieman virtaa, tähän saakka kun molemmat ovat muistuttaneet enempi vanhoja pystyynkuolleita lehmiä kuin nuoria hevosenalkuja… :)


Molemmat pojat juoksivat vastaan kun iskä meni niitä huutelemaan.

Herkkupussilla ei tietenkään ollut osuutta asiaan.. ;)

Tänä viinkonloppuna kisattiin vuonohevosten este- ja koulumestaruuksista Kiljavalla. Molempina päivinä nähtiin aivan upeita suorituksia ja hevosia! Ihana huomata, kuinka taso näissäkin kisoissa nousee vuosia vuodelta. Ja aivan yhtä ihana on saada uusia osallistujia mukaan sekä uusia mestareita. Tänä vuonna saatiinkin uudet mestarit kumpaiseenkin lajiin, onnittelut molemmille!

Koulumestarit Noosa Nisula & Kotalan Glimrende Rosa

Estemestarit Sanni Sipola & Gnist Varde

Varsoja ei pahemmin kisatohinat hetkauttaneet..

You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Laitatko kisakuvia tuonne jauhokuono.kuvat.fi -galleriaasi? :)

    VastaaPoista
  2. Voih, laittaisin kyllä niin mielelläni, jos minulla vaan joskus olisi tässä elämässä aikaa ne käsitellä.. Nyt on niin monta (tietokoneella tehtävää) ajankohtaista projektia kesken, että on vaan pakko hoitaa tärkeämmät asiat ensin alta pois. Eikä koneen ääressäkään pysty istumaan aamusta iltaan :( Yritän kyllä saada kuvia esille, mutta siihen voi mennä ainakin muutama viikko..

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.