koirat ,

Auringonpaistetta riittää

10/17/2014 09:38:00 ip. marjo 7 Comments


Itselleni tuli otsikosta ekana mieleen auringonpaiste risukasaan. Mutta ei kai tässä kovin risuissa olla pyöritty, oikeasti? Täytyy edelleen muistaa, että kaviopaise on pieni juttu, vaikka hirmu suurelta kriisiltä ja työltä onkin tuntunut. Kaikki on oikeasti hyvin, pojilla on hyvä olla ja niiden elämä on mallillaan. 

Pientä ruokintakriisiä meinaa pukata päälle talvea ajatellen, mutta se lienee kaikkien hevosenomistajien kohtalo ainakin jossain määrin? Miten ruokkia heinällä yhtä aikaa liian lihava ja liian laiha? Riittävän lyhyillä ruokintaväleillä, jotta koko ajan riittää syötävää eikä vatsa pääse tyhjäksi? Muttei kuitenkaan saisi syödä liikaa. Millä taata liikkuminen, etteivät jumahda samaan paikkaan vaan syömään? Kukaan ei ole useampaan kertaa vuorokaudessa heittämässä heiniä, joten joku vapaa ruokinta on pakko olla. Äh, ehkä näistä jotenkin selvitään, kunhan talvi koittaa.. Pojille on vielä tarhan laajennustakin suunnitteilla ennen talvea, varmaan ainakin pari hehtaaria tulee heidän talvitarhalleen kokoa. Joten jotain pitäisi kyllä keksiä, millä koko ala saadaan myös käyttöön ;)

Ja taas lähtivät jutut harhailemaan, auringostahan tässä piti puhua. Keräsinpä vaan yhteen muutaman kuvan viime päiviltä, kun on saatu nauttia ihanista upeista keleistä! Kyllä on taas d-vitamiinin saanti taattu, kun tämäkin päivä on mennyt lähes täysin ulkoillessa ja auringosta nautiskellessa. Ihana syksy! (aina silloin kun ei sada..)


Sanokaa cheeeeeeese!

Nemon kanssa on käyty pellolla lihomassa
eli apilalla herkuttelemassa.

Ihana Popi auringon valaisemana.

Päivänokosilla.

Varsa aamuauringossa.

"Äiti täältä mä tuun!"

Poikien pörröturkit.

Mitäs se velipoika tuolla mahtaa puuhailla..

Nemon arabiprofiili ;)

Herkkusuut. Kyllä heinä jo kelpaa, ei enää ole pahemmin tarhassa syötävää.

Vielä muutama kuva koirista, joiden kanssa myös käytiin treenaamassa niin ihanassa ilta-auringossa. Harmillisesti en tajunnut ottaa enää tallilla illalla kuvia, aurinko ei enää paistanut, mutta Rouskun selässä istuskellessani ihailin kyllä kaunista - jokseenkin hämärää - syysruskan värittämää maisemaa..

Zelda pian 11v.

Fifi kiitää puomilla.

Pieni poseeraustauko.

Meillä on aikas kiva treenikenttä :)

You Might Also Like

7 kommenttia :

 1. Oliskos tiheäsilmänen heinäverkko mitään? :) Sillä sais vapaan ruokinnan, mutta niin ettei se lihava osapuoli saa liikaa ainakaan niin nopeasti.

  VastaaPoista
 2. Lotankin kuulumisia ois kiva saada :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, tjeps, verkko on ollut ajatuksissa meilläkin. Siinäkin on vaan liuta ongelmia myöskin.. =/ Ei vaan taida parempaakaan vaihtoehtoa olla.

  Toinen anonyymi, kiitos toiveesta, pidetään mielessä! On kyllä ollut tarkoituksena tehdä Lotastakin postauksia, ei vaan ole aika riittänyt kirjoitella. Yritän terästäytyä piakkoin! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä kans samoja mietteitä... Mutta meillä slowfeeding verkko ei auttanut juuri paria päivää pidemmälle! Lobe tajusi jujun heti ja tyhjentää pussinkin alta aikayksikön :/

  VastaaPoista
 5. Mitä jos heinät olisi ns. "tarhan toisella puolella" ja juomapiste toisella? :-)

  VastaaPoista
 6. Meillä on sellainen U - kirjaimen muotoinen tarha, toisessa päässä tarhaa on vesipiste + portti ja toisessa ruokaillaan. Paljon kyllä liikkuvat tarhassa, ja ruokailevat 3 kertaa päivässä (aamulla, päivällä ja illalla karsinassa).

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, niin ne varmaan tulevat olemaankin.. Juomapiste tulee väkisin pihattoon, kun lämmitettävä astia on piuhan päässä. Ruokaa tulee varmaan myös pihattoon saataville, mutta jotenkin tuonne kauas pitäisi saada oma ruokintapaikkansa. Sitten tulee vaan ongelmaksi heinien roudaaminen niin pitkän matkan päähän, ja toisaalta liikaakaan ei voi viedä, kun eivät kaksi hevosta kovin nopeasti saa esim. kokonaista pyöröpaalia tuhottua. Mitä useampi ruokapiste olisi niin sitä parempi. Mutta eiköhän me jotain keksitä.

  Elli, juu tuo sama vinkki oli jossain muussakin yhdeydessä hevosten liikuntaa lisäämään, toimii varmasti hyvin :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.