blogitalli ,

Messujen vuonistunnelmia

4/11/2015 10:29:00 ip. marjo 18 Comments


Ensimmäinen messupäivä alkoi lupaavasti puhelimeni soidessa kahta minuuttia vaille yhdeksän: "Meille ei ole täällä näytteilleasettajakortteja eikä lippuja!", soitti hevosta karsinaan tuova Katja. Voi nyt kääk. Ei muuta kuin pikainen palaveri puhelimitse infohenkilön kanssa ja onneksi kaikki järjestyi. Koko kulunut viikko on ollut yhtä kiirettä ja paniikkia - kuormittavien työpäivien lisäksi vielä kaikki ylimääräinen viime hetkien messusählinki meinasi saada hermoromahduksen aikaiseksi. Onneksi lopulta kuitenkin kaikki järjestyi ja messut sujuivat vuonohevosten osalta suorastaan loistavasti!

Kyllä siis jälleen kerran kannatti sählätä. On meillä vaan huippuja hevosia ja huippuja ihmisiä rodun ympärillä! Hurjan suuri kiitos kaikille teille, jotka tänään messuille osallistuitte! Huomenna vielä sama meno jatkuu, tosin pelkän karsinahevosen voimin.

Tarkempia messutunnelmia ja lisää kuvia muistakin kuin vuonoista luvassa myöhemmin, kunhan ensin ehditään hetki hengähtää ja nauttia tämän päivän kokemuksista. Meillä ainakin Sirin kanssa oli huippukiva päivä :)


Kuva: Roosa Kujanpää

Kuva: Roosa Kujanpää

Oltiko paikalla näkemässä rotuesittelyn? Mitä pidit vuonohevosten osuudesta? Vai kävitkö kenties itse ratsastamassa Nissellä tai Sessalla? :)

Olihan meillä myös Blogitallin lukijatapaaminen! Tästäkin lisää myöhemmin.. :)

You Might Also Like

18 kommenttia :

 1. Katsoin rotuesittelyn ja pidin! Vuosiksi oli kyllä todella ihanan näköisiä :)

  VastaaPoista
 2. Etkös sinä Marjo ollut hevosmaailman kansilehdessä!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvin bongattu ;) ja Nemo on myöskin :)

   Poista
 3. Ratsastin Sessalla jos on se kellä oli ne apuohjat?:) Miks sillä muuten oli apuohjat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli Sessa. Enpä osaa tuohon vastata..

   Poista
 4. Ne ois kyllä saanu pestä näytteillä olevan Nesson, kuulin ohikulkijoidenkin hämmästelevän kun oli likainen poni näytillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en huomannut että olisi ollut erityisemmin likainen? Eipä kaikilla ole edes mahdollista käyttää lämmintä vettä letkusta, meillä ei ainakaan, enkä lähtisi kylmällä pesemään. Minulle riittää että saatiin edes hevonen paikalle, plussana vielä harvinaisempi väri :)

   Poista
  2. Nessoa siellä "vahtineena" ja harjanneena sanoisin että eipä se kovinkaan likainen ollut; pari hyvinkin huomaamatonta ja pientä läikkää saattoi olla lanteen kohdalla, joita en edes itsekään meinannut huomata. Karvanvaihdon vuoksi poni oli myös laikukas kun osittain oli tummaa kesäkarvaa ja osittain vaaleampaa talvikarvaa. Eikä näillä keleillä tosiaan vielä haluta pestä, varsinkin kun talvikarvan kanssa kestää vielä kuivua.

   Poista
  3. Enkä myöskään kuullut keneltäkään tuollaista kommenttia, vaikka aika paljon karsinan luona aikaani vietin

   Poista
  4. Ehkä ohikulkijat luulivat, että hevosen pitäisi olla vuonohevosen tapaan keltainen eikä "likaisen" harmaa? :D

   Poista
  5. Marjo, mietin ihan samaa :D

   Poista
  6. Sunnuntaina muuten joku sankari kaverinsa kanssa kävi vuoniskarsinan kohdalla suurinpiirtein huutovolyymilla seuraavan keskustelun:
   "Onko toi muka sama vuonis kun eilen?"
   "No ei niinku todellakaan!! Tää on sentään hei pesty."
   Tahdikkuus huipussaan. Kas kun eivät olettaneet että se lauantain harmaa vuonis on yöllä pesty pölyistään niin että se on muuttunut keltaiseksi. Ja joku toki muisti pohtia kuinka "No nyt täällä on tällainen oikea vuonohevonen. Se eilinen oli varmaan joku sekarotuinen kun se oli sen värinen." Ja aina yhtä epäileväisen näköisenä ne tuon pohtijat lähti katsomaan vuonispöydän kuvaesityksestä kuvia eri väreistä. :D
   On meillä Aitotallilla muuten pesuboksissa ympäri vuoden saatavilla lämmin vesi letkusta, näin sivuhuomautuksena.

   Poista
  7. Joo, lämmin vesi on meillä onneksi ympäri vuoden! Mä en tiedä miksei Nessoa pesty mutta ei siihen mun mielestä kovasti edes tarvetta ollut..

   Poista
 5. Missäs tallilla Nesso nykyään asustelee? Muistaakseni

  VastaaPoista
 6. Vuoniksien esitys oli kyllä hieno, upeita hevosia olitte kyllä paikalle saaneet! Mekin siskon kanssa mietittiin niitä apuohjien tarpeellisuutta ja ideaa talutusratsastuksessa. Olinkin kysymässä täältä samaa mitä anonyymi, mutta harmi ettet sinäkään osaa vastata, sillä olisi mielenkiintoista tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä upeita hevosia esiintyjät :)

   Kysäisin piuhoista Sessan omistajalta. Kuulemma ihan vaan "ylimääräinen" turvallisuusvaruste. Kyseessä on ensisijaisesti pirteä kisahevonen, joka on kuitenkin rutinoitunut myös tekemään talutusratsun hommia useissa tapahtumissa. Liian varovainen ei tällaisessa tilanteessa voi olla, etenkin kun pieniä lapsia on kyydissä. Joten hevosen hallinnan varmistamiseksi olivat käytössä :)

   Poista
 7. En nähnyt, kun en ollut messuilla :( harmi. Mutta uskon että oli hieno show, Vuonisten kanssa ei muutakaan voi saada :))

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.