ajo ,

Elsa ja Popi lenkkeilemässä

7/30/2015 03:55:00 ip. marjo 4 Comments


Eilen toteutettiin suunnitelma viedä Elsa ja Rousku yhdessä lenkille - siis siten, että Rouskulla samalla ratsastetaan. Rouskun osalta edelleen kun yritetään kasvattaa rentoutta ja luottamusta ratsuna ollessa, joten toisen hevosen perässä tutuissa maisemissa kulkeminen on juuri omiaan tähän hommaan. Nemon kanssa en niitä uskalla vielä varsinaisesti yhdistää siten, että Nemollakin ajettaisiin samaan aikaan. Riskit ovat kuitenkin liian suuret siihen, että jotain sattuisi, joten treenataan ensin Popia Elsan tai muiden hevosten perässä ja Nemoa yksikseen ajelemalla.

Toki edellinen poikien yhteinen lenkki meni aivan täydellisesti ja molemmat olivat itse rauhallisuuksia! Nemolla oli Tanja varmistamassa ja Siri käveli mukana, joten näin uskallettiin lähteä liikenteeseen. Mihinkään kauemmas maastoihin ei kuitenkaan vielä olla valmiita tällä kokoonpanolla lähtemään. Nuo meidän maastomme kun vievät väkisin liikenteen ja asutuksen keskelle. Eri asia olisikin, jos voisi suoraan tallin pihasta painua keskelle metsää hiljaisten teiden keskelle..


Elsan ja Popin lenkki ei ollut järin pitkä, kiersimme tallin viereisen pellon pari kertaa ympäri. Sinne on aurattu ura, jota pitkin pystyy kärryilläkin ajamaan pellon reunoja. Olisikohan yhdellä kieroksella mittaa vajaa kilometrin verran?


Heti ensimmäisellä kierroksella Popi teki taas tutut itsensä paikassa X, hetkellä Y ja syystä Z. Poni poistui takavasemmalle hyvin vauhdikkaasti muutaman kymmenen metriä ja totesi sitten että jaa, mitäpä tässä juoksemaan, kaikki on ihan jees. Ja matkaa jatkettiin samaan malliin.

Popi päätyi keskelle peltoa pakoreaktionsa seurauksena.

Tosin koko lenkin hevonen oli selvästi hieman kiireisempi ja jännittyneempi, mitä se nyt viime kerroilla on ollut. Silloin se on lampsinut hidasta käyntiä pää alhaalla roikkuen. Nyt virtaa oli enemmän, mutta onneksi Tanjan selässä kiinni on hyvä ja turvallinen kävellä.


Kivoja kuvakulmia - onko Siri vaihtanutkin Elsan selkään ;)


Pelkän kävelyn sijaan Popin mielestä hurjan kivaa olisi ollut maistella Tanjan takkia tai kärryjen pehmustetta. Harmillisesti sellainen touhu on pieneltä ponilta kielletty, välillä pitää tehdä töitäkin.


Fiona pääsi ainoana koirana mukaan kiertämään peltoa.

Jos sinulla on kaksi pallovattaista ponia, millä saat niistä kuvia ilman roikkuvia masuja? Kas näin! 


Minua nauratti näitä edestä katsellessani, kun Rouskua ei näkynyt välillä Tanjan takaa laisinkaan. Näytti siltä kuin Siri välillä ratsastaisi Tanjan pään päällä ja välillä kuin Tanjalla kasvaisi kaksi sivuille höröttävää korvaa! :D


Kahden käyntikierroksen jälkeen pellon ympäri suuntasimme vielä kentälle. Siri kiipesi Rouskun selkään yhteensä varmaan viitisen kertaa päivän aikana, ihan treenin kannalta siis. Kaikki sujuivat todella nätisti ja poni seisoi kiltisti paikoillaan leipäpalkkaa odottaen. Tämä toiminto on ainakin mennyt hyvin jakeluun.Kentälläkin pyörittiin vaan rauhakseen ympäriinsä, keskityttiin ja kuunneltiin ratsastajaa. Elsasta Popi otti jonkun verran häiriötä, mutta varmasti silti kivempi sille, kun kaveri oli kentälläkin mukana. Hienosti sujui tämä ratsastus, mitä nyt välillä meinasi liikkeelle lähteminen unohtua muistista.


Rapsutukset hienolle ratsulle.

Ponipoika keskittyneenä.


Elsa on niin hassu poni ettei voi olla tottakaan :) Ihana kerrassaan.

Lenkin päätyttyä saapui siskoni perheineen vielä tallille käymään. Toki kaikki lapsetkin kävivät  Elsan selässä kierokset ratsastamassa, ennen kuin lähdettiin viemään poneja takaisin laitumelle.
You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Kiva postaus! Ja kiva kun pystytte menemään edes pieniä lenkkejä maastossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllähän noita lenkkejä riittäisi vaikka ja kuinka, varsinkin sitten kun pääsee taajaman ulkopuolelle.. Ratsain Rousku juuri kävikin muiden hevosten perässä maastoilemassa, nekin kaikki muut siis ratsastettuina. Siten pääsee vähän paremmin pidemmälle rauhallisiin maastoihin kuin kärryjen kanssa.

   Poista
 2. Kiva postaus! Jostain syystä ajokuvat saavat aina mielenkiintoni heräämään :D Varsinkin pienten ponien! Ja hyvä kun Rouskuttimella meni jo paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Rousku on edistynyt vallan mainiosti tässä kevään ja kesän aikana. Onneksi sillä nyt suht usein kuitenkin joku selässä käväisee, ajan kanssa hyvä tulee :) Ajossa on kyllä jotain viehätystä, tuli itsellekin Elsan kärryillä sellainen fiilis, että tekisi mieli lähteä pikkuponilla viilettämään pitkin maita ja mantuja kärryjen kanssa :D

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.