elsa ,

Kaunis kesäneito rippikuvissa

7/03/2015 08:47:00 ip. marjo 6 Comments

Onnea ripillepääsyn johdosta Hetalle! Napsin Hetasta ja tämän ylläpitohevosesta Mallasta rippikuvat jokin aika sitten ja tehtävä osoittautuikin yllättäen haastavammaksi kuin osasin odottaa!

1. Molemmat ovat niin kauniita ja vielä kauniimpia yhdessä! <3

Onnekseni olen valinnut omaksi kuvausrodukseni vuonohevoset, sillä vuonohevonen on täydellisen värinen kuvattava jokaisessa Suomen kelissä ja vuodenajassa. Ihan oikeasti on! Vaalea väritys sopii kaikkeen. Ehdottomasti vaikein kuvausväri hevosessa on musta-valkokirjava, jolloin väkisin joko valkoinen palaa puhki tai mustasta tulee pelkkä musta läntti. Sen jälkeen haastavimmat ovat pelkkä musta tai pelkkä valkoinen, tällöin taustan kanssa saa olla tarkkana. Jouduin siis hieman kirjavaa hevosta vastaavan ongelman eteen, kun yritin kuvata tummaa hevosta vaalean ihmisen rinnalla.. Voi apua!

Ehdin jo innoissani ajatella saavani todella ihania kuvia hevosten yhdessä tarhassa, kun napsaisin ohimennen Elsasta testikuvan. Katsokaa nyt kuinka nätti kuvaustausta tämä olisi ollut; kellertävä niitty ja tumma tausta, jossa kohde erottuu täydellisesti. Niin siis Heta erottui kyllä, malla hukkui mustuuteen.


Elsa näyttää kuinka helppoa valkoista ponia on kuvata, kun olosuhteet ovat kohdillaan. Yritin ehdottaa Hetalle kuvauskaverin vaihtoa, mutta jostain kumman syystä tuo ei innostunut ;)

Siirretäänpä siis Heta ja Malla auringonvaloon ja vaaleammalle taustalle, jotta saadaan hevosestakin jotain muuta kuin musta möhkäle. Siinä vaiheessa, kun Malla kimmelsi upean hohtavana auringon kultaamana, olikin Heta vitivalkoinen puhkipalanut silmiään siristelevä haamu. Ei hyvä idea.

Kokeiltiin siis ihan kiitettävä määrä taustoja ja eri valon suuntia, loppujen lopuksi saldona oli muutama ehkä jopa melkein hyvä kuva?? Asiaa ei yhtään auttanut Mallan himo pellolla kasvavaa ruohoa kohtaan, saati erisuuntiin lerpottavat korvat ja vähän väliä törröllään olevien huulten välistä pilkottavat hampaat. Malla on vaan niin hellyyttävä vanhus, suoraan sanottuna en olisi uskonut, kuinka hyvältä se voikaan kuvissa näyttää! Nämä eivät ole niitä Mallan suinkaan tyypillisimpiä ilmeitä ;) Malla on 19-vuotias ex-ravuritamma ja asuu mein poikien kanssa samalla tallilla.

2. Valittiin tarkoituksella kuvauksen ajankohdaksi ilta, mutta liian aikaisessa oltiin silti. Tämä myötävaloon otettu kuva on Mallalle valoltaan hyvä, mutta ihmisen kasvoille valo on minun mielestäni liian kova. Hetan oli myös liki mahdotonta katsoa kohti aurinkoa, kun häikäisi niin paljon.

3. Vastavalo olisi Hetan vaaleille piirteille niin nätti, mutta tumma hevonen taas meinasi hukkua vastavaloon täysin. Tässä kuvassa on ihana bokeh-tausta, harmi kun en huomannut hyödyntää tätä enempää. Sekä heppa että ratsastaja ovat vähän hassusti vinksallaankin.

4. Sivusta tuleva valo tekee hevosesta toki taas tumman möhkäleen, mutta näin sivuprofiilissa se ei haittaa. 

5. 

6. Ei ehkä rippikuva-ainesta, mutta takaa tuli hirmu kivoja kuvia ;)

7. Tässä näkyy taas kuinka kirkas auringonvalo polttaa hevosenkin puhki, toinen puoli taas meinasi jäädä mustaksi. Ei kovin edustava yhdistelmä. Malla taikoi itselleen jostain arabikaulan tähän kuvaan :D


8. Miun silmääni tämä takaa-sivusta tuleva valo toi Hetan kasvoille nätin pehmeän valon ja hiuksiin ihanan sävyn. Malla jäi taas pelkäksi tummaksi möhkäleeksi varjossa, joten kuvaa on vaalennettu melkolailla. Hevoselle tämä valo ei siis ole mitenkään edustavin vaihtoehto.

9. Testasin vielä ottaa varjossakin kuvia..

10.

Mikä oli sinun suosikkisi kuvista ja miksi? Kommenttia saa antaa vaikka kaikista… :)

You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Aivan ihania kuvia, sinult kyllä taitoa löytyy! Melkein tekisi mieli varastaa sinut omiin rippikuvauksiini :D

  VastaaPoista
 2. Wau, hienoja kuvia! Suosikkini olivat 1, 6 ja 10 :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten nättejä kuvia! 1. ja 9. on eniten mun mieleen. Niin rauhallisia tunnelmaltaan ja suhde näiden kahden välillä näyttää lämpimältä!

  VastaaPoista
 4. 1 ja 9 on mun suosikit! Ysissä hieno valo ja ykkösessä tunnelma kohdallaan! :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.