kuvia ,

Kas vain sanoi tukka ja kasvoi vain

7/04/2015 03:14:00 ip. marjo 6 Comments

Nemolla on ehkä lyhyin otsatukka mitä vuonohevosella voi olla. Ja niin aina kun olen haaveillut pitkästä ja paksusta otsiksesta hevosellani. Nemon tukka on aina ollut niin huvittava, etten vieläkään tiedä, pitäisikö sille itkeä vai nauraa. Se ainakin on ollut päiväselvää jo aikoja sitten, ettei sille mitään turpaan asti ulottuvaa otsista ole koskaan tulossa. 

Nemon ja Popin isoveikalla oli astetta pidempi otsis vielä oriaikoinaan.

Vaan onneksi selvää on, että otsatukka kasvaa koko ajan. Onhan hevonen vasta kaksivuotias, tukalla on vielä monta vuotta aikaa kasvaa.. Kasvua mielenkiinnolla seuratessa!


Kuvat eivät ole ihan samassa koossa tai tasossa, mutta kyllä näistäkin jo hyvin eroa näkee! Viimeisin kuva on ihan tuore, kaksi aiempaa jostain alkuvuoden ajalta. Harmi kun en tajunnut vielä aiemmin ruveta otsatukan mittakuvia napsimaan. Täytyy jatkossa muistaa aina välillä kuvata. Tosin viime syyskuussa otsatukka näytti tältä:


…sitä olisi voinut olla hivenen haastava edes vetää alas suoraksi oikean mitan nähdäkseen ;)

Poimin samalla yhteen kolme samasta kohdasta napattua kännykkäkuvaa. Laatu ei ole päätä huimaava, ja pienessä tilassa puhelimella kuvattuna hevonenkin näyttää enemmän ja vähemmän oudolta. Vaan kylläpä se on venynyt talven aikana muualtakin kuin otsatukasta :)


Ja viime elokuun lopussa Nemo näytti tältä… Hih!

You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Hah, hauska kuvauskohdeidea! Meillä on otsatukka kasvanu huimasti tässä vajaa vuoden aikana, harmi kun ei oo rullu kuvattua. Ja häntä! Kun Albert tuli mulle, sen häntä oli kintereen seudulla, ja nyt se on varmaan 15-20cm pidempi.

  VastaaPoista
 2. Kyllä Nemosta huomaa hyvin, että on alkanyt "äijiintyä". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu todellakin, varsinkin kuvista ;) Vaikka saisi kyllä olla enempi "äijä", vähän liiaksi ruunanrupsukalta hänkin näyttää..

   Poista
 3. On kyllä melkein uskomatonta, miten paljon varsa muuttuu 1- ja 2-vuotiskauden välillä. Mutta ajattele, mikä painajainen, jos poni näyttäisi 1-vuotiaalta yhtään pitempään kuin sen 1-vuotiskauden! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta turiset! :D Eivät nuo vuotiaat mitään turhan nättejä ole..

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.