ajo-opetus ,

Osaahan se pukittaa.

8/22/2015 02:36:00 ip. marjo 2 Comments


Nemo siis. Vuonohevosille tuntuu olevan varsin tyypillistä se, että ne ovat kovia pukittelemaan. Monissa piireissä vuonot ovat jopa tunnettuja kevytperäisyydestään. Lottahan on aina ollut tästä täysi vastakohta, voisin melkein luvata syödä kilon mutaa joka kerta, kun Lotta peräpäätään ilmaan heittää. En kuitenkaan lupaa, kun pari kertaa olen senkin nähnyt tämän ihmeen tekevän. Rousku taas on niin tyypillinen vuono että, sen peppu lentää jatkuvasti syystä jos toisesta. Nemo on ollut enemmän äitiinsä kallistuva ja hyvin harvoin viitsii takajalkojaan ilmaan nakella.

Näitä vedeltiin tänään.

Tänään sitten Nemo otti ekat lähtönsä kesken ajotreenien. Ja kunnon pakoreaktion aikana heitti tietysti vielä pienen pukin kohti hurjaa vihollista eli rekka-autoa. Tämä on tyypillistä pakoreaktiossa, pukilla hevoset varmistavat itselleen aikaa paeta. Ihan oma moka tuo oli, ei voi muuta sanoa. Oltiin tietä pitkin ajamassa, kun näimme mäen nyppylän takaa esiin kohoavan rekan ohjaamon. Pohdin kuumeisesti, mitä tehdään tuossa tilanteessa. Totesin kuitenkin, että ehdimme juuri kääntyä tieltä pihaan pois rekan alta. Eipä rekkojen ohittaminen ikinä kapealla tiellä kivaa ole.

Nemo on oppinut, että meillä aina vähän tää lähtö kestää… Se seisoisi tuossa valjastettuna varmaan vaikka maailman tappiin.

Päästiin siis pihaan ja ehdin juuri tuumata, pitäisikö huutaa Tanjalle, että ottaa Nemosta kiinni, kun rekka menee pian takana ohi. No en ehtinyt huutaa ja ajattelinkin ehkä, ettei Nemo varmaan rekasta välitä. Sen takana kuului jo niin hirmuinen ryske, että yksi rekka on pientä siihen verrattuna. Tanjakin sanoi ajatelleensa, ettei Nemo varmaan rekkaan reagoi.

Vaan kun rekka tuli kirjaimellisesti puskasta, ihan kiitettävää vauhtia ja muutama metri suoraan hevosen takana, niin toki varsa sitä pelästyi. Olisi pitänyt tajuta, vaan jotenkin koko tilanne tuli niin äkkiä. Pienen pukin ja pienen spurtin Nemo siinä ehti ottaa. Tulipa testattua samalla, että hyvin pysyy käsissä sidepulleilla ;) Onneksi varsa ei saanut jalkojaan aisojen yli ja onneksi vetokamppeet tulivat hyvin perässä mukana.

Alkuun Tanja taas talutti ensimmäisen rinksan.

Tilanne oli nopeasti ohi, mutta Nemolle jäi pientä ylimääräistä virtaa päälle. Totta kai. Hetki ajeltiin nurmikolla ja palattiin saman tien takaisin kolisevalle soralle kera porkkanalahjusten. Ajohommissa ei siis ollut mitään ongelmia pelästymisen jälkeen, mutta hevosen kierokset nousivat sen verran, että muutaman onnistuneen pätkän jälkeen katsoin parhaaksi lopettaa siihen. Käytiin toki ajamassa tiellä uudestaan ja käveltiin samasta paikasta vetokamppeet perässä uudestaan, jottei varsalle jää mitään huonoja mielikuvia kyseiseen paikkaan liittyen.

Pieni mies kaikkensa antaneena.

On se vaan jälleen ihan mahtava otus, ei voi muuta sanoa. Omaa lahoa päätäni voisin hakata seinään taas jonkin aikaa, onneksi on niin fiksu hevonen, että pelastaa omistajansa typerät virheet :) Olisi siis vaan pitänyt pysähtyä tien reunaan ja ohittaa rekka sen vieressä seisten (kuten on tehty kahdesti aiemmin), tai vähintään pysähtyä pihassa, jotta Nemo olisi kuullut takaa tulevan rekan äänen ennen ohitusta. Mistäs sitä paremmin oppisi kuin omista virheistään?

Vielä videolla pieni pätkä. Pahoittelen kovin surkeaa laatua! Näitä on kuvattu sekä ennen että jälkeen pelästymisen, joten eipä tuosta hirmuisesti hevonen itseensä ottanut. Harmittaa ettei pukkia tullut videolle, olisin sen niin halunnut nähdä!
Nemo oppi tänään uuden jutun.

Juomaan vettä letkusta.

Menikö sieraimeen vai?? :D

Joo helpotetaan vähän hommaa.

Näin se käy hyvin.

Eikä vieläkään riittänyt, tänne se letkun pää! Olikohan sillä oikeasti jano, vai tajusiko se vain välttyvänsä pesulta metsästäessään letkua suuhunsa? ;)

You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Voi ei, ihana Nemo! <3 munkin poni tykkää juoda letkusta kun sitä yrittää pestä :D

    VastaaPoista
  2. Hieno on Nemo :D

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.