ajo ,

Fyysistä ja henkistä työskentelyä

10/30/2016 11:02:00 ip. marjo 6 Comments


Ai joku tulee?

No hei mekin tullaan!!

Kumpi ehtii ensin?

Paikalla kuin partiopojat konsanaan!

Tänä viikonloppuna laitettiin hevoselta töihin niin kroppa kuin aivotkin. Vielä on onneksi upeita kelejä ja lämmittävä(?) aurinko, mutta on tuo silti niin jäätävää touhua istua kärryillä! Miltei kaksi tuntia Tanjan kanssa selvittiin kyydissä hytisemässä. Tuntuu olevan ihan se ja sama, montako kerrosta ja kuinka paksua vaatetta kiskoo niskaansa, silti on kylmä. Tai itse asiassa metsässä oli kummasti lämpöisempää, tuuli on se pahin jäädyttäjä.


Nykyisellä tallilla ei ollakaan vielä metsästäjiin törmäilty. Tämä oli ensimmäinen kerta. Edellisellä tallipaikalla metsästäjät olivat jokavuotinen ilmestys aina syksyisin. Lukemattomat kerrat olen Lotan ja Blakkenin kanssa maastoillut metsästäjien keskuudessa, ja hyvin on yleensä selvitty. Olen heidän kanssaan monesti jutellut ja vähän kysellyt mikä meininki, on ollut helppo suunnitella omia reittejään sen mukaan, kun tiesi, mistä metsästäjillä meni hirvien ajolinja.

Tällä kertaa pamahdettiin Nemon kanssa keskelle linjaa, jonka molemmin puolin näkyi kaukana pieniä oransseja miehiä. Vähän siinä mietiskeltiin, mahtaako kohta jostain hirvi juosta syliin ja pamahdus kuulua perästä?! Ei onneksi näkynyt.


Kotimatkalla sen sijaan kaksi hirvikoiraa ilmestyivät kuin tyhjästä metsän keskeltä miltei peräkanaa. Ensimmäinen vaihtoi suuntaa Nemon kohdatessaan ja luikki kiireesti karkuun. Toinen ohitti hevosen tyynin coolisti ja jatkoi menoaan pusikoita merkkaillen. Näistä Nemo ei välittänyt mitään, mutta hetken kuluttua puskista ilmestyikin itse metsästäjä, se oli selvästi hurjempi näky kuin koirat! No ei oikeasti ollut, ihan komea ja asiallinen nuori mies, kovasti kehui Nemoakin siinä hetken jutellessamme.


Muistinpa taas laittaa puhelimenkin matkaa mittaamaan. Tiesittekö muuten, että ainoa tapa näillä keleillä pitää puhelimen akku toiminnassa ja puhelin matkassa mukana, on tunkea se joko rintaliiveihin tai alushousuihin! Suosittelen.Tänään olikin sitten astetta kevyemmän treenin vuoro. Siitä on taas ihan luvattoman kauan, kun Nemon kanssa on tehty minkään asteista ajatusjumppaa, tai edes käyty hevosen kanssa kentällä.


Mitäs me tänään touhutaan??

Kiia oli niin innoissaan, kun pääsi Nemon kanssa touhuamaan. On nämä kaksi vaan ihana parivaljakko.Pieni ratsastaja vai iso ratsu? :D

Ennen Kiian ratsastusta harjoiteltiin kuitenkin vähän satulointia. Ei sillä, että siinä olisi mitään harjoiteltavaa, mutta joutuipahan hevonen miettimään, mitä siltä halutaan. Ja on se edelleen hyvä taito osata kävellä odottavan satulan luo ja seistä paikoillaan satuloinnin ajan!Jos kuski onkin pieni, niin hevonen on myös niin paksu ja etupainoinen, että apuaaaa...

Heppaa laiskotuttaa.

Hei mitäs nää jutut täällä maassa on?

Nämä on kuulkaas niin helppoja hommia, että hoituu vaikka silmät kii ja suu auki!

Kun Nemo Rouskun bongasi.

Onpa kiva verrata näiden kahden ratsastuskuvia tähän lähtötilanteeseen joskus tulevaisuudessa.Nemo palautettu laitumelle, täytyyhän kiltille ratsulle vielä  halaukset antaa! <3

Patelle tuli kiire, kun se huomasi Nemon ilmaantuneen maisemiin.

Nemo otti sen verran virtaa Rouskun näkemisestä, että piti Patekin antaumuksella haistella.

Rouskuakin alkuun Nemon tapaaminen kiihdytti, mutta hyvin nopeasti herra rauhoittui.

Kivasti on tuo Popin maha jälleen kutistunut.

Loppuun vielä yksi puhelinräpsy, millaista on kaikki oma toiminta näiden kahden tarhassa. Kiristelin aitalankoja kyykyssä, ja eiköhän vuorotellen ollut jompi kumpi nenä niskassa kiinni!


You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Osaisitko antaa linkkiä mistä löytyisi toimiva ohje tuohon "lue lisää"-linkkiin postauksessa? Olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa, mutta vastaan ei ole tullut ainuttakaan.

  VastaaPoista
 2. Mitkä tuolla popin ratsastajalla on jaloissa? :O

  VastaaPoista
 3. Olen nyt muutama päivä sitten löytänyt sinut täältä blogien maailmasta! Oikein kiva blogi ja erittäin mielenkiintoinen, mutta vähän jäi epäselväksi jotkut kohdat kuka on esim Siri, Rousku jne. Enkä löytänyt esittelysivua. (Selaan kaiken siis puhelimella). Voisitko kertoa mistä löytää "esittelysivu"? (jos sellainen on) tai selittää lyhkäsesti täällä kommennttien puolella asioita sinusta ja blogin ympärillä pyörivistä asioista? (Ja anteeksi mahdolliset kirjoitusvirheet.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä, voisinkin oikeastaan tehdä postauksen, jossa hieman kelataan läpi blogin historiaa.. Onhan tässä aika moni asia muuttunut viiden vuoden aikana ja varmasti uusia lukijoita tullut matkaan mukaan :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.