kouluratsastus ,

Nemon ratsuharkat vol. 2

3/24/2018 11:18:00 ap. marjo 0 Comments


Lähtövalmiuksissa.

Olen totaalisen myöhässä näiden postausteni kanssa, mutta pakkohan Nemon ja ihmis-Lotan ensimmäisistä ratsuopeista on saada muistot talteen, joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Tämän parin toiset harjoitukset olivat siis tämän kuun alussa, ja itse asiassa heti seuraavana päivänä edellisistä. Nemo ei siis juurikaan ehtinyt tehdä ajatustyötä tässä välissä, ja moodikin taisi olla jopa eilistä väsyneempi, kun oli monen päivän rankemmat liikutukset alla. 

Juurikaan ei siis jäänyt lisättävää eilisiin (ja edellisen postauksen) treeneihin verrattuna. Jälleen aloiteltiin hetki kentällä. Pyrittiin löytämään sellaisia harjoituksia, jotka sopivat Nemon sen hetkiseen mielialaan ja olemukseen sekä osaamistasoon. Pääasiassa siis käynnissä tehtäviä riittävän helppoja kuvioita. Nemon ihka ensimmäinen pohkeenväistön hakeminen lukeutui myös näihin! 

Nuori herra oli jälleen hyvin löysä vätys, ja lähinnä mietiskeli, koska lopetetaan. Muutaman onnistuneen suorituksen jälkeen vaihdoimme siis pellolle, missä olikin taas huomattavasti enemmän vauhtia ja energiaa. 

Luulin ottaneeni enemmänkin kuvia, mutta näemmä saldo jäi vähäiseksi. Kävin laittamassa hevos-Lotan kuntoon hetken Nemon ja ihmis-Lotan harjoituksia pellolla katseltuani. Yhdessä mamman kanssa otettiin siis vielä muutamat laukkapätkät, sekä pidemmät loppukäynnit metsän kautta. Vaikka Nemo ihan nätisti tekee ja toimii yksinkin, kyllä sille selvästi on apua Lotasta edellä vetohevosena. Ja Lotta on tähän duuniin ihan täydellinen, koska se on maailman luotettavin kaikissa askellajeissa ja tilanteissa, eikä Nemo ota kierroksia äidistä edellä juoksemassa. Moni muu hevonen olisi tässä vaiheessa vielä liikaa edelle kirittämään. 


Pujottelu on helppo nakki. Aurinko vaan häikii niin pahasti, ettei näe mitään.

Kuvatodiste: se osaa väistää! Ainakin yhden askeleen, hih. 

Jaa että ravia? Naama ylös, selkä alas ja peppu löllyy ihan omaa rataansa jossain kaukana mukana.
...loput ravikuvat jääkööt julkaisematta :D 

"Mikä on tämä ilkeä jalka tässä, joka käskyttää minua?! Häh?? Haluan olla villi ja vapaa oman tieni kulkija."

"No mutta nyt näyttää paljon paremmalta. Mihin mennään?"

Hanki alkaa olla vähän haastavassa kunnossa, kun kelien myötä pinta välillä sulaa ja taas jäätyy..

Alkukuusta pystyi vielä näppärästi ravailemaan.

Keskittynyt mies sieraimet suurina. 

On se ihana <3
Kahdet ensimmäiset harjoitukset sujuivat siis hyvin samalla kaavalla. Kolmannet harkat olivatkin tällä viikolla, ja niissä koettiin taas ihan uusia kuvioita! Pian tulossa kuvia ja vähän ajankohtaisempaa ratsujuttua - stay tuned! 

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.