hevoskuvaus ,

Voihan lätäkkö!

4/14/2012 08:41:00 ip. marjo 0 Comments

Ei taas mennyt ihan niin kun strömsössä tämä päivä... Tai siis oripäivien osalta kyllä, Zorro esiintyi upeasti ratsastuskokeessa! Huomenna onkin vielä molemmilla uusilla oreilla edessään ajokoe.

Kävin aamulla ennen oripäiville lähtöä liikuttamassa Lotan. Yritetään nyt tehostaa tamman kenttäkäyntejä, joten suuntasin rouvan kanssa kentälle. Ensimmäistä kertaa se oli muuten täysin sula. Aikataulu oli suhteellisen tiukka, koska meiltä kuitenkin on Ypäjälle matkaa, ja mahdollisimman ajoissa sinnekin piti päästä. Onneksi jaksoin taas kuuden jälkeen heräillä, jotta kerkiän Lotan kanssa treenaamaan.

Joka tapauksessa, eiköhän vastoinkäymiset alkaanet hetimmiten, kun tallille pääsin. Jäin auton kanssa pihan kuravelliin kiinni!! Astuin autosta pihalle ja vettä ja kuraa tosiaan riitti. Voi apua....! Onneksi keksin pikaisesti kauhoa purua etupyörien alle eteen ja taakse. Siinä aina vähän pakittamalla ja taas "spurttaamalla" pääsi senttejä kerrallaan eteenpäin, kunnes taas sai tuoda uutta purua. Jonkin aikaa kun venkslasin, pääsin ylös syvimmästä lillusta ja auto liikkui taas eteenpäin. Huh!

Ja heti perään... Olin saanut ponit ulos, Lotan kuntoon ja talsittiin kaikessa rauhassa kentälle. Kyllä - pysyn edelleen lupauksessani taluttaa tamman kenttätreeneihin! Naapuritallin pihaan tullessa oli pihatielle kertynyt aivan huisin kokoinen vesilätäkkö, varmaan ainakin kymmenen metriä mitaltaan, ja tulvi siis tien yli, joten sitä ei voinut kiertää. Pohdin siinä varmaan kaksi sekuntia, että onhan miulla kengissä kumikärjet, mitään järkeä tässä nyt alkaa selkään kiivetä, kun ollaan jo melkein kentällä ja lätäkön jälkeen tarvii tulla alas. Ei muuta kun talutetaan yli. Noup, virhearviointi! Muutaman askeleen jälkeen tunsin ihanasti, kuinka molemmat kengät hurahtivat tupaten täyteen vettä. Oli sitten hippasen syvempi se lätäkkö, kuin ajattelin... Aika paljonkin.

Ei muuta kun märillä sukilla ratsastamaan, onneksi ei haitannut tippaakaan, koska hikeä pukkasi, niin saipa edes vähän viilennystä jalkojen kautta, hih. Lotta oli taas niin ihana, oikein reipas ja yritteliäs, ja aivan super hyvin kuulolla! Ei mitään tietoakaan mistään venkoiluista tai laiskotteluista omaan suuntaan, teki juuri täsmälleen kaiken sen, mitä ratsastaja osaa pyytää :) Ihana tamma! Oikea laukka on edelleen huonompi, oli työn ja tuskan takana saada edes pääty-ympyrä oikeaan kierrokseen, kun tämä vaan kaahottaa pitkää askelta ja tuntuu että koko hevonen kaatuu kaarteissa.. Vasemmalle sen sijaan löytyi kivasti lyhyempi ja rauhallisempi askellus laukassakin.

Onneksi oripäivillä ei satanut ihan yhtä paljon kuin eilen, tai ollut muutoinkaan ihan niin märkää. Iski pieni kenkäpaniikki, kun sain nuo ainoat kunnon vesi- ja toppakelin kenkäni litisemään liitoksissaan, hih :) Huomiseksi on kai luvattu aurinkoa?! Joten huomenna taas kello seitsemän aamulla seisoskellaan kentän laidalla seuraamassa Zorron käyttöajokoetta, kuvia seuraa!

Oripäivien kuvia vuonohevosten osalta on muuten jo nähtävissä täällä:  http://jauhokuono.kuvat.fi/kuvat/Kuvat+2012/Poniorip%E4iv%E4t/

Zorro Fjordlyst ratsastuskokeessa.

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.