erikoispostaus ,

Vuonohevosten historia Tampereen hevosmessuilla + arvonta

3/29/2015 09:47:00 ap. marjo 84 Comments

Rotujen välisen katrillikisan voittajat vuodelta 2011.

Pian ne ovat taas edessä - Tampereella järjestettävät Hevoset-messut. Pääsemme nauttimaan messutunnelmasta nyt jo seitsemättä kertaa, ja uskokaa tai älkää, jälleen kerran vuonohevoset ovat vahvasti messuilla edustettuina.

Onko joku joskus miettinyt, mistä ilmaantuvat messuilla tavattavat hevoset? Mikäli vuonohevosten osuus askarruttaa, niin syypää löytyy täältä. Ensimmäisiä messuja lukuunottamatta olen järjestänyt vuonisten esiintymiset messuareenalla. Viime vuosina olemme olleet mukana vain rotuesittelyssä, messut kun ovat paisuneet niin hurjaa vauhtia, että ohjelmanumeroista on jo liikaakin tarjontaa. En siis ole yrittänyt järjestää mitään rotuesittelyä suurempaa numeroa vuoniksille, vaikka vielä joskus se haaveissa olisikin.

Vaan luodaanpa pieni katsaus historiaan ja kerrataan, millaisia vuonohevosia messuareenalla on tavattu. Olen ollut median edustajaksi akkreditoituneena myös ensimmäisestä vuodesta lähtien, joten kuvia on kertynyt. Ainoastaan viime vuonna jäi rotuesittely kuvaamatta, kun paahdoin vielä töitä esittelyn aikana ja vasta työpäivän päätteeksi suuntasin messuilemaan..Tästä se kaikki alkoi - 2009

Historian ensimmäiset hevosmessut oli samalla Vuonohevosyhdistykselle ensimmäinen messutapahtuma vuosikausiin. Into osallistua oli suuri ja paikalle saatiinkin kolme vuonohevosta. Samalla tuotiin hienosti esille vuonohevosen monipuolisuus, kun ori Ljosprins esitti vauhdikkaan valjakkoajon tarkkuusnäytöksen ja Nelly-tamma upean kouluosuuden lisäksi hyppäsi yli metrisen esteen pehmeällä pohjalla. Menossa mukana kulki myös suloinen vuoden ikäinen orivarsa Sverre-Emil.

Tapahtuman järjestelyt olivat hieman puutteelliset näin ensimmäiseksi kerraksi, yleisöä oli ilmeisesti arvioitua enemmän ja pienelle näytösareenalle oli vaikea päästä edes näkemään ohjelmia. Itseäni jäi harmittamaan myös puutteellinen rotuesittely, en tiedä mistä kuuluttaja kuitenkin oli kaivanut esille tietoja vuonohevosesta.. :) Yhdistyksen messupöytä oli toki myös paikalla heti alusta alkaen!


Edesmennyt upea jalostusori Ljosprins esiintyi ensimmäisillä messuilla.

Kaunis Nelly-tamma esitteli vuonohevosen koulu- ja esteratsun taitoja.

Suloinen Eemeli ihastutti yleisöä.

Kür kouluesitys, valjakkoajoa ja estenäytös - 2010

Edellisvuodesta viisastuneena minä lupasin ja halusin järjestää vuonohevosten ohjelman messuille. Tällöin saimme helposti pitkän ohjelman paikan. Ajatuksenani oli tuoda jälleen vuonohevosen monipuolisuutta esille kolmen eri lajin voimin: este, koulu ja valjakkoajo. Kutsuin siis paikalle hevoset kaikkiin näihin lajeihin.

Hevoset ja ratsastajat olivat upeita, mutta valitettavasti esitys itsessään ei mennyt ihan putkeen. Musiikin kanssa oli ongelmia, ja muutoinkin valmistautuminen ja treenaus olisi saanut olla parempaa.. Ihan hyvä maku tästäkin kuitenkin jäi, ja tulipahan taas yksi arvokas kokemus lisää kaikille osallisille.

Kouluratsastusta esittelivät ori Huginn ja tamma Elskverdig Foss kür-ohjelmanumerona musiikin säestämänä.

Valjakkoajossa taituroi ex-jalostusori Geist Tyler Kari Vepsän 'Ajetaan me valjakolla' säestämänä.

Esteosiolla Huginn palasi areenalle hyppäämään.

Ja sai kaverikseen edellisenä vuotenakin esiintyneen Nelly-tamman.

 Rotukatrillikisan voitto - 2011

Tämän vuoden voisi melkein sanoa olevan vuonohevosten kultavuosi messuilla! Aiemmin oli puhetta, ettei ole mahdollista saada enää muuta ohjelmapaikkaa kuin olla mukana rotuesittelyssä. Hieman jo harmittelin tätä, tarkoitus kun oli petrata edellisestä vuodesta paremman ohjelman kera. Vaan sitten minulta kysyttiinkin, haluaisimmeko osallistua rotujen väliseen katrillikilpailuun - no totta kai! Ilmoitin heti messujen järjestäjille, että mukana ollaan. Sitten vaan miettimään hevosia katrilliin..

Onnekseni Huginnin omistaja Jenni Jurvela lupautui hoitamaan katrillin järjestelyitä. Jennin kanssa kasattiin hevoset porukkaan, ja Jenni alkoi suunnitella ohjelmaa. Katrillista tuli upea! Kaikki lähtivät täydellä sydämellä hommaan mukaan ja jopa kimppatreenit jollain tasolla toteutuivat, vaikka ihmiset ja hevoset tulivat hyvinkin eri suunnista. Valitettavasti kisaan osallistuivat vuonojen lisäksi vain kaksi muuta rotua. Tästä kolmen porukasta voittaja valittiin yleisöäänestyksellä, ja niinhän siinä kävi, että vuonohevoset veivät voiton! Ai että tuo oli niin mahtava hetki, että tippa meinasi tulla linssiin.. :)

Katrilliin osallistuivat hevoset: Huginn, Hallen-Pekko, Fjell Fix, Chering, Isis Grönkulla ja Snøman Foss.


Rooleiksi valikoitui merimiesteema.

Näin mylly pyörii..

Katrilli oli upeaa katseltavaa, vaikka mukana oli pari hyvin kokematontakin hevosta.

Voittajat saivat loimet palkinnoksi.Rotuesittely - 2012

2012 ohjelmassa oli pelkkä rotuesittely ja siihen sai tuoda vain yhden hevosen. Ensimmäistä kertaa hevosille oli järjestetty messuhalliin karsinat, joten saimme myös karsinapaikan vuonohevoselle. Usva (Elskverdig Foss) saapui siis ihastuttamaan yleisöä sekä rotuesittelyyn kouluratsastusohjelman muodossa että loppupäiväksi karsinaan seisoskelemaan. Päivään mahtui dramattiikkaa, kun matkalla messuille hevoskopista puhkesi rengas kesken ajon! Onneksi hevosen kanssa oltiin lähdetty ajoissa liikkeelle ja lopulta kaikki pääsivät ajoissa perille ennen rotuesittelyä..

Johannalla ja Usvalla on vahva kokemus koulukisoista.

Poni niin tärkeä ratsastajalleen.

Usvan lähtiessä kotiin karsinasta ryntäsi valtava ihailijajoukko hevosen ympärille.

Alkuverkkaa ulkokentällä ennen esittelyä.

Pas de Deux - 2013

Innostuttiin rotuesittelyyn osallistuvien rotujen edustajien kanssa suunnittelemaan jotain hieman erilaista. Joku heitti ilmoille ajatuksen "Pas de Deux" -ohjelmasta, eli hevosparin kouluesityksestä musiikin tahdissa. Tämä ajatus oli sen verran harvinainen ja mielenkiintoinen, että kaikkihan myö innostuimme ideasta!

Oli siis jälleen mahdollista saada kaksi vuonohevosta paikalle, joten järjestimme rotuesittelyn kahden hevosen voimin. Hallen-Pekon ja Zorro Fjordlystin omistajat itse tarjoutuivat tuottamaan Pas de Deux -ohjelman messuille, joten pitihän tähän tarjoukseen tarttua! Jonna ja Salla suunnittelivat ohjelman itse ja harjoittelivat sitä ahkerasti ennen messuja, Zorron omistaja siirsi jopa hevosensa hetkeksi toiseen talliin asumaan, jotta treenit olivat mahdollisia. Kyllä oli helppoa seurailla vierestä ja toimia vaan koordinaattorina, kun tytöt panivat tuulemaan messujen suhteen. Ja lopputuloskin oli sen arvoinen!

Lauantain ajan Pekko ilahdutti vielä messukävijöitä karsinassa poseeraamalla, sunnuntaina puolestaan harmaahallakko Haavanesko aiheutti ihmetystä vierailijoissa - onko tuonkin värisiä vuonohevosia?

Hallen-Pekolle messuilla esiintyminen oli jo tuttua touhua.

Nuori ori Zorro Fjordlyst selviytyi hienosti ensikertalaisena.Rotuesittely - 2014

Rotuesittelyssä oli paikka jälleen yhdelle hevoselle, ja tähän hevosen rooliin valikoitui koulutaituri Usvaniityn Middnattsprinsesse. Sessalle messukokemus oli uusi ja ihmeellinen, mutta hienosti nuori tamma selviytyi messuyleisölle esiintymisestä! Valitettavasti tätä ohjelmaa en itse nähnyt (hiukka hirvitti olla töissä ja päivystää puhelimen vierellä, yleensä kun aina on tullut jotain viime hetken hoidettavia asioita paikan päällä..) Enpä voinut kuin luottaa siihen, että kaikki on valmiiksi suunniteltu ja infottu ja kaikki tietävät tehtävänsä. Onneksi näin myös oli!

Kaunis ja linjakas Sessa hurmasi yleisön.

Alkuverkkaa ulkokentällä.

Loppupäivän myös Sessa vietti karsinassa messuhulinan keskellä.

Kuten mainitsin, myös messupöytä on kasattu uskollisesti vuodesta toiseen. Tässä vielä muisteluina muutama kuva messupöydästä vuosien varrelta.


Tänä vuonna vuonohevosia tavataan messuilla joko kolme tai neljä kappaletta - järjestelyiden selvittely on vielä hieman vaiheessa. Sen voin kuitenkin varmaksi kertoa, että lauantain rotuesittelyssä areenalle suuntaavat jo kertaalleen hommaa treenannut Usvaniityn Middnattsprinsesse sekä ensikertalaisena viime vuoden estemestari Gnist Varde.

Oletko ollut paikalla seuraamassa jotain näistä esityksistä? Mitä tykkäsit? Omasta mielestäni vuonohevosten ohjelmat ovat olleet onnistuineita ja rodulle eduksi. Olemme saaneet paikalle vuonohevosten mestaruuskisoissa sijoittuneita hevosia, joten taso on ollut korkealla. Nähdäkseni myös itse esitys on sujunut likimain ongelmitta vuodesta toiseen, hevoset ja ratsastajat ovat ylittäneet itsensä, eikä sen suurempia kommelluksiakaan ole mahtunut matkaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Oletko sinä aikeissa suunnata Tampereelle messuille 11.-12.4.? Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa liput messuille, sillä Blogitalli tekee yhteistyötä Hevoset-messujen kanssa. Meille bloggaajille on suotu tilaisuus arpoa kaksi kappaletta kahden hengen lippupaketteja messuille! Kommentoi siis tähän alle, oletko osallistunut messuille aiemmin, mitä pidit vuonisten ohjelmasta (jos sen näit) ja aiotko seurata rotuesittelyt tänä vuonna. Liitä mukaan myös sähköpostiosoitteesi. Osallistumisaikaa on 3.4. saakka!

Postaus ja arvonta on toteutettu yhteistyössä Blogitallin sekä Hevoset-messujen kanssa.

You Might Also Like

84 kommenttia :

 1. Olen ollut messuilla monena vuotena. En ollut viime vuonna vuonisten näytöstä katsomassa. Aion katsoa ainakin osan rotuesittelyistä.
  eveliina_leino@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 2. En ole aikaisemmin ollut tampereen messuilla mutta tätä postausta lukiessa alkoi tehdä mieli päästä sinne katsomaan vuonohevosia :D
  sähköposti: karoliina.leynir@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 3. Olen ensikertalainen ja odotan todella paljon rotuesittelyä! :)
  elina.greus@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 4. Olen ollut monena vuonna hevosmessuilla ja olen tänäkin vuonna menossa :) aijon katsoa rotuesittelyjä. Tietysti myös aina on pakko shoppailu jotain :D harvoin sieltä pois lähtee ilman yhtään ostosta.. Tulee sitä varmasti pyörähdettyä myös vuonisten messupöydän luona. Sähköposti: Jenna.salo95@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 5. Olin viime vuonna ensi kertaa messuilla ja rakastuin totaalisesti tuohon Sessaan! innostuin hirveästi luettuani tämän postauksen koska ehdinkin jo toivoa että tamma näkyisi rotuesittelyssä myös tänä vuonna :) moona.vilen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 6. En ole koskaan ollut messuilla joten en oikein tiedä mitä odottaa mutta kyllä uskon rotuesittelyt katsovani! :)
  Betttie00@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 7. En ole koskaan hevosmessuilla käynyt, olisipa hienoa päästä tutustumaan! Olenkin sopivasti kyseisenä viikonloppuna Tampereen suunnalla. Rotuesittelyt olisivat varmasti mielenkiintoista seurattavaa. Sähköposti: tallitalikko@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 8. Oi menevätpä hienosti! Olisi huikeaa päästä seuraamaan messuja rotuesittelyn kera, koska en ole koskaan käynyt!:)

  koulupolle@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 9. mikä mahtaa olla sessan oikea nimi? kiinnostaa vaan kun tunnen yhden sessa -vuoniksen, saattaa hyvinkin olla hän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usvaniityn Midnattsprinsesse on Sessan virallinen nimi :)

   Poista
 10. En ole ikinä käynyt kokemassa hevosmessuja joten ekakertalaisena mennään. Olisi mahtavaa päästä katsomaan rotuesittelyjä.

  noora.paakki86@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 11. En ole päässyt Tampereen hevosmessuille kertaakaan, harmittaa kovasti! Jos pääsen messuille aijon todellakin katsoa rotuesittelyn. Olisi ihana päästä messuille vihdoin.
  ulpu.vuori@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 12. En ole kertaakaan ollut Tampereen hevosmessuilla, mutta ehdottomasti menisin katsomaan rotuesittelyjä ja etenkin vuoniksia! Vuonot on parhaita! ;)
  ssuvimannistoo@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 13. olen ollut parina viime vuonna ja erityisesti rotuesittelyt ovat olleet mieleen. Jos tänä vuonna messuille pääsen katson ainakin vuonisten rotuesittelyn. iida.kotiaho@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 14. Kertaakaan en ole messuilla käynyt, hiukan polttelisi jo käydä vilkaisemassa. Mikäli tulee lähdettyä, niin rotuesittelyitä tulisi varmasti vilkaistua myös.

  tsiutsiu@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 15. En ole ollut koskaan kyseisillä messuilla, mutta nyt asun melkein naapurissa niin ehdottomasti olen tulossa! :) Aion käydä katsomassa kaiken mitä suinkin vain kykenen. Olisi kiva saada liput messuille, mutta vaikka en voittaisikaan niin olen silti tulossa! :)

  sonyhilu@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 16. Olen ollut edellisvuonna messuilla, mutta en nähnyt vuonisesittelyä. Tänä vuonna saatan katsoa rotuesittelyt :)

  Sannavuo@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 17. Viime vuonna olin ekaa kertaa messuilla ja tänä vuonna taas mukaan! Vuonikset näin vilaukselta esiintymässä, jatkakaa samaan malliin :)
  outi.siirila@kotinet.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 18. En ole ollut messuilla aiemmin, mutta kovasti haluaisin messuille.
  tuulenviiru@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 19. En ole aikaisemmin ollut näillä messuillta. Aion seurata rotuesittelyt =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 20. En ole ikinä ollut heppamessuilla, olisi mahtavaa päästä sinne ja nähdä rotuesittelyt!:)
  moksu.peruna@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 21. Oon käynyt messuilla vuodesta 2011 lähtien, tänä vuonna jälleen. Vuonisten esiintymiset on olleet hyvin suunniteltuja ja hallittuja, ei mitään "sekoilua" nähtävillä. Rotuesittelyt seuraan ehdottomasti. Hienoa että tänä vuonna rotuesittelyssä ainakin kaksi vuonista! Säpo: anskutti@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 22. Olen ollut hevosmessuilla monena vuonna ja olen aikeissa osallistua myös tänä vuonna. Mukaan ajattelin ottaa siskon ja äitimme, he eivät ole vielä koskaan heppamessuilla olleet. Rotuesittelyjä olisi mukava ehtiä seuraamaan, kuten muutakin ohjelmaa! Vuonohevosten esiintymisiä olen muutaman kerran seurannut ja ainahan ne ovat yhtä komeita! :)
  joseliina94(ät)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 23. Viime vuonna olin kyllä messuilla, mutten harmikseni nähnyt vuoniksia. Nyt olen kuitenkin vuoden aikana niistä enemmän kiinnostunut uuden hoitohevosen myötä, joten hiukan kihelmöi päästä katsomaan!
  puuhelmi@dnainternet.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 24. En ole koskaan ollut Hevosmessuilla, mutta odotan niitä innolla. Rotuesittelyihin mieluusti menisin :)
  T. Nelliina
  nelliina (at) yahoo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 25. En ole osallistunut messuille aijemmin, ja jos päällekkäin ei ole kiinnostavampaa ohjelmaa menossa niin tottakai tulen. :)

  aino.hirvinen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 26. En ole osallistunut aijemmin mutta olen kuullut paljon hyvää! Mahdollisesti.
  lindholmannaeina@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 27. En ole osallistunut ikinä kyseisille messuille vaikka olen paljon hyvää palautetta kuullut ihmisiltä. En ole siis luonnollisestikkaan päässyt katsomaan vuonisten rotuestittelyä, mutta jos sinne asti päästään niin ehdottomasti ne olisi katsottava. :)
  nea.hamalainenn@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 28. En ole käynyt messuilla, mutta jos sinne joskus pääsen aion rotuesittelyt katsoa! jaanahannele.maenpaa@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 29. En tiedä voiko osallistua kahteen arvontaan? Sillä osallistuin jo toisen bloggaajan arvontaan, mutta täytän tiedot silti :) (jos ei voi osallistua, niin ei haittaa) en ole ennen käynyt, muuta vuonohevoset ja shiret ovat kiinnostavia. Aikoisin katsoa rotuesittelyt. Haluaisin sinne, koska kaverillakin on liput. Ja olihan se mukava syntymäpäivälahja, sillä on syntymäpäivät 4.4 :)
  pitkanenkiia@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että siinä ongelmaa, että olet osallistunut muuallakin.
   Tsemppiä vaan molempiin arvontoihin! :)

   Poista
 30. Olen ollut jo useasti messuilla ja tänäkin vuonna aion mennä. Vuonohevosia olen ihastellut aiemmilla kerroilla ja aion tänäkin vuonna rotuesittelyn katsoa.

  alisa.kalliokoski@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 31. En ole ennen ollut näillä messuilla, mutta aina sinne olen halunnut! :) kuulostaa niin mukavalt kyseiset messut:) Odotan että messut tuovat iloisen päivän minull ja kavereilleni, jotain kivaa ostettattavaa! Ja yhden kaverini kanssa katsomme aika varmasti monia esityksiä, varsinkin rotuesittelyn! :)

  christa.palkeinen@windowslive.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 32. Olipa muuten ihan erityisen kiva ja kiinnostava aihe merkinnälle näin niinkuin vasta vastikään vuonisjutuista kiinnostuneen ja vasta yhdet messut käyneen näkökulmasta! Kiva oli nähdä kuvia tutuiksi tulleista hevosista vuosien takaa. Jos toiveita saa esittää niin saman tyylinen muistelupostaus menneiden vuosien vuonismestaruuksista olisi ihan äärimmäisen kiinnostavaa luettavaa!
  Tänäkin vuonna ehdottomasti messuille tulossa ja kaikki vuonoihin liittyvä pitää tietysti paikanpäällä tsekata. Vielä niitäkin enemmän kiinnostaa oikeastaan vain valjakkoajo-ohjelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveita saa ja pitää esittää :)
   Laitatko Nelli vielä sun sähköpostiosoitteen jos arpaonni sattuu sinnepäin napsahtaan :D

   Poista
 33. Olen ollut messuilla 2013 ja -14. Esityksiä on päässyt tosi huonosti katsomaan lastenvaunujen kanssa, eli vilauksia vaan nähnyt.. tänä vuonna täytty ängetä ajoissa katsomoon!
  pilvi.kivinen@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 34. Olen käynyt messuilla kaksi kertaa aiemmin, mutta en ole nähnyt vuonisten esitystä. Tänä vuonna haluan ehdottomasti nähdä vuonisten esityksen, koska minulla on myös oma vuonis :) katritoivonen@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 35. Ollaan käyty monena vuonna joko koko perheen kanssa tai tyttären kanssa kahdestaan ja ollaan tänäkin vuonna tulossa ratsastusseuran kimppakyydillä, johon paikka on tienattu talkootöillä. Kaikki vuoniksiin liittyvä luonnollisesti kiinnostaa ja aiomme rotuesittelyn katsoa, koska meillä on itsellämmekin yksi sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 36. Ai niin ja osoite mari.jalonen (ät) yara com

  VastaaPoista
 37. En itse ole ollut koskaan kyseisillä messuilla,mutta tietenkin jos sinne pääsisin niin seurailisin näitä kermakarkki poneja enemmän kuin mielelläni!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana uus nimi vuonikselle, kermakarkki :D
   Laitatko Maisa sähköpostiosoitteesi jos arpaonni suosii sinua, kiitos :)

   Poista
 38. Ja sähköposti oli maisumur@gmail.com :)

  VastaaPoista
 39. Olen ollut messuilla kerran aijemmin mutta valitettavasti en nähnyt rotuesittelyä:( Tietenkin haluaisin sitä mielelläni seurata!
  Sanna
  sanna.teerioja(ät)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 40. En ole ikinä ollut messuilla aijemmin, mutta tänävuonna aijon sinne mennä. Menen ehdottomasti katsomaan rotuesittelyn, sillä kiva olisi nähdä erilaisia rotuja! Odotan messuilta myös muitakin kivoja näytöksiä ja upeita hevosia! :)

  janette.taskinen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 41. En ole ollut messuilla aiemmin, ja nyt yritän päästä lauantaiksi paikalle! Odotan vuonohevosia innolla, sillä rotu on henkisesti ollut aina lähellä sydäntä syötävän suloisen ulkonäön vuoksi! :)

  elppi94@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta :) Tsemppiä arvontaan!

   Poista
 42. Ei hitsi tuo Geist Tylerkin (Timppa) näyttäytyy tuolla! Sillä joskus ratsastelen kun asuu tuossa lähellä :)

  VastaaPoista
 43. Geist tyler on ihana hevonen ja se viettelee eläkepäiviä nyt pikkutallissa muiden hevosten kanssa <3

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.