koirat ,

Hiljaista vai normaalia?

3/19/2016 11:49:00 ip. marjo 28 Comments

Ja taas alahuuli lörpättää <3

Miksi minusta tuntuu, että monet blogit päivittyvät nykyisin kovin harvoin? Olenko yksin tämän ajatelman kanssa? En tiedä onko oma ajankäyttöni jotenkin muuttunut, tai seurattavia blogeja pudonnut kelkasta, kun ennen oli ongelmana, etten millään ehtinyt ja jaksanut lukea kaikkia uusia postauksia - nykyisin melkein joudun hakemalla hakemaan luettavaa blogeista. Mitä ihmettä?!

Käytän itse oikeastaan vain ja ainoastaan omaa blogiani listauksena siitä, mitä käyn lukemassa muista blogeista. Eli tuota oikeassa reunassa olevaa luetteloa. Toki joskus tulee seikkailtua monissa muissakin blogeissa (varsinkin siis nykyisin), aiemmin kun jo oman lukulistauksen tasalla pysyminen meinasi käydä työlääksi. Lisäsin kunkin blogin alle näkymään, koska se on viimeksi päivitetty, joten nykyisin monesti kiinnitän konkreettista huomiota siihen, kuinka usein ihmiset oikeasti blogiaan päivittävät!


Ja tästä päästäänkin sujuvasti omaan päivitysaktiivisuuteen. Olen huomannut toisilla blogeilla uusien postausten tulevan noin päivän - max neljän päivän välein. Sitten on näitä, joilla edellisestä postauksesta on viikosta muutamaan viikkoon, tai jopa useampaan kuukauteen. Silti edelleen vaan jaksan pitää nämä listalla mukana ja oikeasti odotan ja toivon uusia postauksia. Blogeihin voi näemmä jäädä koukkuun kuten tv-sarjoihin?


Olen itse monesti ajatellut olevani aktiivinen päivittäjä. Ennen en näin ajatellut, mutta nykyisellään kun vertaan muihin blogeihin, tuntuu kuin päivittäisin melko usein? Toki sen jälkeen kun Siri on lopettanut postausten teon ja Blogitallikin meni lopettamaan, on tahti ehkä hivenen hiipunut. Olen kuitenkin yrittänyt pitää päivitystahdin riittävän tiiviinä omasta mielestäni. Onko asia oikeasti näin? Vastatkaa nyt rehellisesti, kaikki halukkaat pariin kysymykseen: päivittyykö tämä blogi mielestänne keskivertoblogeihin verrattuna useammin, normaaliin tahtiin vai harvemmin? Entä onko postaustahti hiljainen, sopiva vai liian tiivis?Kuten olette ehkä huomanneet, ei minulla monesti ole päätä eikä häntää, eikä mitään punaista lankaa näissä jutuissa. Olisi kiva olla kauhean järjestelmällinen, kirjoittaa selkeästi yhden otsikon alle ja yhdestä asiasta, lisätä joukkoon ripaus huumoria, sarkasmia tai asiatietouttakin lähteineen. Mutta en ole ottanut postausten tyylistä paineita. Nimittäin tämä johtaa helposti siihen, että koko blogin päivittämisestä aiheutuu paineita. Moni hevosbloggaaja on valitellut sitäkin, että mielenkiinto ja aika blogia kohtaan on lopahtamassa ja haluaa pitää taukoa. Aika on aina rajallista itse kullakin, mutta jos oikeasti on halua ja motivaatiota, kyllä sitä aikaa aina jostain löytyy - väitän minä. Ainakin itselläni joskus vähän useammin ja joskus vähän harvemmin, mutta onko silläkään loppupeleissä väliä? (kuten todettua, itse odottelen yhä uusia postauksia useamman kuukauden hiljaisena olleisiin blogeihin..)

Nemon metsästä tuomia puita.

Poikien talvitarhaa. Tuolla takana siis, tämä koskematon etuosa on kesälaitumia.

Syy miksi alunperin aloin tätä postausta kirjoittaa, oli tarkoitus muistuttaa Instagramin olemassaolosta. Olen tosiaan yrittänyt päästä sisälle tuohon sovellukseen, ja osittain jo onnistunutkin. Uusia mielenkiintoisia asioita on auennut Instan ansiosta. Olen yrittänyt myös päivitellä omaa tiliäni aktiivisemmin, ja melko hyvin siinä onnistunutkin. Blogin päivitys on etenkin nyt muutenkin hankalaa, kun ei tämä tietokone tosiaan meinaa toimia, mutta puhelimella pääsee hyvin nettiin. Instagramiin ilmaantuu siis useammin hevosiin liittyviä kuvia, joita ei välttämättä täällä blogin puolella tule laisinkaan julkaistua.Päivittelen kyllä tililleni myös muita kuvia kuin heppajuttuja. En oikein ole osannut rajata mitenkään, mitä ja millaisia kuvia haluaisin Instragramiin laittaa, joten fiilispohjalta mennään. Tili löytyy siis nimellä marjouimi, ja pelkät blogiin liittyvät kuvat häshtägillä rouskutellen. Sinne on ilmaantunut esim. muutama videonpätkä Nemon maastokäppäilystä liikenteen keskellä, blogiin kun ei toki kaikista asioista tule kirjoiteltua.Tämä on ollut kaikin puolin omituinen viikko, sillä en ole käynyt tallilla koko viikon aikana. Siri on rampannut siellä alvariinsa, ja Tanjakin halusi käydä hevoset hoitamassa, joten olen kokeillut muutaman päivän ajan elää ilman hevosta. Omituista! Elämä muuttuisi varmasti hurjasti, jos oikeasti ei olisi hevosta.. Eihän tätä tekemättömyyttä jaksaisi kukaan! (tosin kummasti päivät vaan täyttyivät ohjelmasta myös ilman tallilla käyntejä)Tämäkin viikonloppu jäi Nemon kanssa vailla treenaamista, joten herra sai tähän väliin pitkän taukon tekemiseen. Melkein pari viikkoa ehtii kertyä lomaa ennen seuraavia treenejä. Enpä kyllä ole tähänkään asti ottanut mitään paineita siitä, kuinka usein Nemon kanssa mitään harjoitellaan. Ei siis kolkuttele laisinkaan omaatuntoa antaa hevosen vaan olla parin viikon ajan, ei taatusti haittaa tippaakaan. Päin vastoin :)

Ensin oltiin ihan et halaillaan vaan..

Kunnes tää hurja orimies tajus, että meitähän kuvataan!!

Toisinaan tuo hevonen on vaan ison näköinen. Vaikka ihan pikkuponi onkin.

Huomenna on vuorossa Suomen Vuonohevosyhdistyksen kevätkokous Kiljavalla. Samassa yhteydessä järjestetään opastusta hevosen esittämiseen näyttelyissä. Tulkaa kaikki kynnellekykenevät jäsenet ihmeessä paikalle! Huomiseen :)


You Might Also Like

28 kommenttia :

 1. Sulta tulee mun mielestä keskivertoa enemmän postauksia koska monet blogit ovat hiipuneet. Itselläkin on blogi joka on vaan jäänyt, koska yksinkertaisesti aika ei vain riitä ja mulla blogi on kuitenkin se vähiten tärkein, koska en ole edes blogannut kovin kauaa jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin niin, että nipistää blogin päivityksestä kuin esim. ajasta hevosen kanssa :)

   Poista
 2. Mielestäni päivität blogia kestovertaa useammin. Postaus tahti on ihan sopiva, vaikka toki aina saa tulla enemmänkin kirjoituksia. =)

  Blogisi on oma lempparini ja käyn tarkistamassa sen päivittäin. Itse pidän kirjoitustyylistäsi ja sinulla on aina niin upeita kuvia jutuissa mukana. On myös kiva, kun välillä on koirakuviakin, niin kuin nyt. Hyvää ja aurinkoista kevättä sinulle! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! =) Kiva kuulla, että tahti on sopiva! Välillä vähän itseäni hirvittää pitkät tauot, mutta onneksi välillä tulee sitten enempi juttua :) Hyvää kevättä sinnekin!

   Poista
 3. Keskivertoa enemmän tulee tänne mielestäni postauksia, mutta ei kuitenkaan liian usein. :D Samaa olen huomannut, että blogeihin jää koukkuun, ja nyt ei ole hirveästi tullut käytettyä aikaa blogien lukemiseen, kun ei niitä postauksiakaan ole liiaksi ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ikävä se on kerta toisensa jälkeen selata blogeja ja todeta, ettei mitään uutta auringon alla. Toivottavasti monet bloggaajat tästä vielä aktivoituisivat :) Ja yritän pitää itsekin blogin pystyssä! :)

   Poista
 4. Sopivasti :) Täältä kaukaa seurattuna blogit on tärkeitä, kun kirjojen lukeminen on jäänyt olosuhteiden pakosta vähemmälle. Olen kyllä monia blogeja seurannut pidempäänkin, pisin taitaa olla yhdeksän vuotta. Taidan siis olla vähän koukussa :)
  Monesti huomaa hyvät kuvaussäät Suomessa, jolloin moni blogi päivittyy samana päivänä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, juu tuo on ihan totta, että kun keli hemmottelee, niin pakko on päästä kuvaamaan ja postaamaan parhaita kuvia! :D Yhdeksän vuotta on jo hurjan pitkä aika bloggaamista, moni asia ehtii muuttua siinä ajassa.. Aika hienoa kyllä seurata niin pitkään samaa blogia :)

   Poista
 5. Hyvää tahtia tulee kyllä postauksia sulta. Itsekin olen huomannut, että monet blogit eivät enää ole yhtä aktiivisia kuin ennen olivat, silti pidän niitä lukulistalla ja odotan uutta postausta.
  Oma blogi päivittyy harvoin nyt, kun omaa hevosta ei enää ole ja sitäkin suurempi syy on se, etten saa melkein koskaan kuvaajaa tallille ja kuvattomia en halua julkaista. Motivaatiota olisi kyllä postailla enemmänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulta tulee kivoja postauksia silloin, kun niitä teet :) Huomasin muuten juuri, ettei mulla sun blogiasi olekaan edes listassa, se on unohtunut kun vahingossa kadotin koko listat ulkoasunvaihdossa. Täytyy lisätä ;)

   Kuvien puute on kyllä suuri ongelma, etenkin talvella jos pääsee vain pimeään aikaan tallille, ymmärrän hyvinkin ongelman.. Itse onneksi pääsen töiden puitteissa miltei aina vielä valoisalla hevostelemaan, niin aina edes jotain omia kännyräpsyjä tulee napsittua.

   Poista
  2. Kiva kuulla! :)
   Ja nonni, hyvä sitten, että tulin ilmoittelemaan itsestäni niin sait lisättyä takaisin :D

   Ja niin onkin, nyt tosin on onneksi alkanut jo tulla valoisampaa, itse kun pyrin arkena menemään tallille niin pian kuin pystyn eli suoraan työharjoittelusta. Kiva tilanne sulla, että pääset valoisalla useamminkin!
   Itsekin kännykällä napsin kuvia, mutta nehän ei aina ole sitä parhainta laatua, mutta tyhjää parempi.
   Toisaalta ratsastuskuvat olisi kivoja silloin kun kirjoittaa ratsastuksesta, että liittyisi aiheeseen ja ehkä olisi lukijoistakin mielenkiintoisempia kuin jos aina laittaa itseotettuja "korvakuvia" , mutta näillä mennään nyt :D

   Poista
 6. Minäkin sanoisin, että tämä on keskivertoa aktiivisempi blogi! Monet blogit ovat hiljentyneet joko täysin tai joiltain osin, ja luettavia postauksia on päivässä vain 2-7 kun aiemmin niitä oli 7-15.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on jo paljon, kun välillä tuntuu ettei ole yhtään uusia postauksia! Mutta näemmä siis muut ovat huomanneet saman kuin minäkin.. :p

   Poista
 7. Aivan kärkikastia tämä teidän/sinun blogi. Päivittyy riittävän usein ja järjestään varsin laadukkaasti! Enpäs muuten ollut ajatellutkaan asiaa, että Siriltä ei ole postauksia enää tullut, mistä moinen johtuu? No, hyvin sä vedät yksinkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos! :D Yritetään pitää lippu pystyssä! Mieluusti lueskelisin Sirinkin päivityksiä, ehkä sellainen vielä jossain vaiheessa saadaan… :)

   Poista
 8. Tämä blogi on ehdottomasti yksi lemppareistani! Postaustahti on ihan sopiva (mitä useammin postauksia sen parempi meille lukijoille!). Tosin minulle riittäisi vaikka tosella harvakin postaustahti, kunhan vain tämä blogi pysyy elossa! :D Olisi kyllä kiva kuulla jossain vaiheessa myös Sirinkin ajatuksia ja kuulumisia edes yhden postauksen verran. Kaikenkaikkiaan nämä sinun, Marjo, postaukset on supermielenkiintoisia ja ihan huippuja kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Eipä ainakaan tällä erää ole aikomuksiakaan blogia lopettaa, joten eiköhän tässä vielä pitkään Nemon ja kumppaneiden kuulumisia tarinoida.. :)

   Poista
 9. Postaat paljon useammin kuin monet muut, ja se on vaan kivaa, mukavaa kun joku aktiivinen blogi luettavana. Mullakin on lukulistalla blogeja jotka on tyyliin puoli vuotta sitten viimeksi päivittynyt, mutta silti ne vaan käy joskus katsomassa oisiko tullut uusia. Ja jos on, niin sehän se vasta riemukasta onkin :D.

  Sun postaukset on tosi kivoja, ja on hauska kun koiratkin välillä pääsee niihin mukaan. Ja kissa myös! :D

  Kiitos tästä blogista ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos itsellesi <3 Kai se vähän niin menee, että oikeasti kiinnostuneet lukijat palaavat blogin pariin, vaikka tulisi jossain välissä pidempikin tauko :) Tämä on kyllä lohduttavaa kuulla, jotenkin aina ajattelee, että täytyisi päivittää aktiivisesti.. Vaikka parempihan se on sitten pitääkin välillä taukoa, jos tuntuu siltä ettei jaksa, kuin tappaa viimeinenkin motivaatio väkisin postauksia vääntämällä. Onneksi ei tätä ongelmaa ainakaan vielä ole, kivaa tämä bloggaaminen on :)

   Poista
 10. Mun mielestä postaat juuri sopivasti ja postaukset on aina miellyttävää luettavaa. Plussana aina laadukkaat kuvat. Jatka samaan malliin vaan! :)

  P.s. Katoppa instagramista semmonen tili ku stallsamset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! =) Yritetään pitää taso samana jatkossakin! Ja kiitos vinkistä, kurkkasin tilin ja rupesinpa seuraamaankin :D

   Poista
 11. Postaat kyllä enemmän kuin muut suositut heppablogit! Ja se on kyllä mielestänikin kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä näin, ei tarvitse siis ottaa paineita postaustahdista. Kiva kun tykkäät :)

   Poista
 12. Sinulta tulee aina säännöllisesti postauksia ja kuulumisia tulee sopivaan tahtiin. Nuorten hevosten kouluttaminen ja arki kiinnostaa, sekä sopivasti mukana on ollut vanhempikin tamma. Eli blogisi on hyvin samankaltainen kuin oma hevoselämäni niin on mielenkiintoista seurata.

  Välillä tulee mietittyä jo piilotettuja blogeja, että mitä niiden hevosille kuuluu. Hassua, koska muuten en kirjoittajia tai hevosia tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu, monestikin tulee mieleen jonkun blogin hevonen ja ajattelee, että olisipa kiva kuulla, mitä nykyään touhuilevat. Etenkin juuri nämä nuoret, kun elämä muuttuu ja asioita tapahtuu niin hurjasti. Itsekin tykkään seurata pääasiassa muiden nuorten hevosen blogeja, toki kun osuu omalle kohdalle ja tosiaan niiden kanssa tapahtuu niin paljon kaikkea uutta ja mielenkiintoista :)

   Poista
 13. Blogisi päivittyy aktiivisesti, juuri sopivaan tahtiin. Ja vaikka punaista lankaa ei aina olisikaan, niin teksti on aina laadukasta luettavaa ja kuvat niin kauniita! :) Olen tosiaan huomannut saman, että postaustahti monilla hiipunut (ja myös sen että koukkuun sitä blogeihinkin jää). Syynä voisi olla se, että aikaa on liian vähän, tai sitten se, että esim. on kovin paljon nopeampaa ja helpompaa laittaa säännöllisesti jokunen kuva Instagramiin kera muutaman lauseen. Itse arvostan hyvää, pilke silmäkulmassa kirjoitettua, mukaansatempaavaa, oikeinkirjoitukseltaan kunnossa olevaa tekstiä, enkä siis välttämättä aina kaipaa edes kuvia. Tuntuukin, että kuvien arvostus on tällä hetkellä kovin korostunut - lukijat eivät ehkä enää edes jaksa lukea (pitkiä) tekstejä. Toisaalta taas huomaa, että kuviinkaan ei välttämättä jakseta kiinnittää kauaa huomiota, nykyisin kun sitä näkee niin valtavan määrän valokuvia päivässä. Nykymaailman ongelmia ehkäpä, ainainen kiire ja keskittymiskyvyn puute... Mutta kiitos sinulle siitä, että selvästi et ole kirjoittamista ja päivittämistä lopettamassa! :)

  PS. Nemon koulutusta ja elämää on ollut mukava seurata! :) Niin upeaa, että asetat hevosen hyvinvoinnin edelle, ja etenet rauhassa, kiirehtimättä, jo saavutetuista asioista nauttien, hevosen ehdoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä tiivistit hyvin kaikki omatkin ajatukseni nykypäivän blogimaailmasta! Tuokin on niin totta, että toiset haluavat nimenomaan lukea kunnollisia pitkiä tekstejä, ja toiset puolestaan vaan selata kuvat pintapuolisesti läpi. Kaikkia ei voi siis ikinä miellyttää?! Mutta ehkäpä parasta onkin juuri vaihtelevuus, ei aina tarvitse porautua asian ytimeen, vaikka se joskus ihan kivaa onkin.. Kuvien määrä (samoin kuin kaikenmaailman "hömppäuutisten" ja hupivideoiden ym.) on niin valtaisa nykyään netin ansiosta, että on jo ihmiselle itselleenkin vaikea suodattaa oikeasti tärkeitä asioita, mitä tulee luettua ja katsottua. Täytyy vaan yrittää pysyä kärryillä ja lukea sekä katsella kuvia sellaisista aiheista, jotka itseä kiinnostavat :)

   Niin ja kiitos, varsan koulutuksessa matka on melkeinpä tärkeämpi kuin päämäärä, eihän tästä kokemuksesta voi kuin nauttia <3

   Poista
 14. Monet kiitokset Marjo niin metsäajosta kuin kaikesta muusta. Niinkuin näkyy, minä käyn aika harvakseltaan lukemassa blogeja ylimalkaan, nytkin luin kaksi viimeistä kerralla. Facebookia luen useammin, mutta twiitit ja instagrammit olen sivuuttanut tyystin. Voihan olla, että niissä jotkut pystyvät tiivistämään "olennaisen" tiiviiseen muotoon, mutta etupäässä tuntuu siltä, että niissä vaan raapaistaan hiukan pintaa. Mieluummin luen vähän pitempiä, aitoja tuntemuksia. Kuvasi ovat hienoja, mutta vasta tekstit tuovat niihin oikean elämän maun. Ei tekstien tarvitse olla kovin pitkiä, pääasia, että niistä välittyy sekä hevosen että sun oma kehitys! Toivon, että jaksat jatkaa blogien tekoa!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.