erikoispostaus ,

Hevoset-messuilla kasapäin vuonohevosia!

3/26/2016 08:31:00 ip. marjo 7 Comments

Oi että, kyllä meitä viikinkihevosten faneja nyt hemmotellaan - tämän kevään messuilla nähdään vuonohevosia enemmän kuin paljon!

Ensimmäiset vuonohevoset astelevat areenalle la 2.4.2016 klo 11.20 rotuesittelyssä. Tämä esittely kestää kunkin rodun osalta viiden minuutin ajan, vuonohevosten lisäksi siis monia muita rotuja nähdään areenalla kukin vuorollaan. Vuonohevosten rotuesittelyssä esiintyvät seuraavat hevoset:

Usvaniityn EdwardMinor II


 Haavanesko


Kastello Unik


Usvaniityn Midnattsprinsesse


Somnus


Rotuesittelyn järjestämisen vastuu on jälleen minulla Vuonohevosyhdistyksen puolesta, mutta itse ohjelman ja esityksen suunnittelun jätin täysin Elin Magnussonin harteille. Elinille siis suuret kiitokset ja kunnia siitä, että hän otti tämän projektin vedettäväkseen! Hienon ja taatusti edustavan kattauksen vuonohevosia Elin on tähän esittelyyn koonnut.

Rotuesittelyä treenattiin viime viikonloppuna yhdistyksen kokouksen yhteydessä. Kuva: Susanna Malmström

Vuonohevonen nähdään areenalla vielä myöhemminkin la, klo 17.45 kilpaillaan EQCode-valjakkoajon minimaraton -kilpailu. Tähän kisaan osaa ottaa vuonohevosten valjakkoajon viime vuoden PM-voittaja Gnist Varde ohjastajanaan Heidi Sinda.

Kuva: Roosa Kujanpää


Myös sunnuntaina on luvassa vuonohevosväriä näytösareenalla. Sunnuntaina ensimmäisenä näytöksenä päästään seuraamaan humoristinen ohjelma Vuonohevosten päätön historia klo 10.15. Tämän upean näytöksen on koonnut Emma Tuominen ja käsikirjoittanut Viivi Saarela. Esitys tehtiin alunperin Helsingin messuja varten, mutta se pyydettiin esitettäväksi myös Tampereen messuille.

Kuva: Roosa Kujanpää

Olen niin onnellinen ja ylpeä siitä, että vuonohevosihmiset ovat tämän esityksen koonneet ja lähteneet näin isoon projektiin upealla menestyksellä! Ihan mielettömän suuret kiitokset ja hatunnostot siis Emmalle, joka on koko homman takana, sekä tietysti kaikille esiintyjille ja muille osallisille. Hieman itseäni jo harmitti, kun en Helsinkiin lähtenyt viikinki-showta katsomaan, mutta onneksi näemme sen vielä uudemman kerran Tampereella!

Kuva: Roosa Kujanpää

Vuonohevosten päätön historia -ohjelmassa nähdään hevoset Haavanesko, Usvaniityn Midnattsprinsesse, Gnist Varde sekä Udna.

Udna

Myös sunnuntaina myöhemmin illasta kilpaillaan valjakkoajon minimaraton-kilpailu klo 16.15, jossa jälleen mukana on Gnist Varde.

Eikä tähänkään vielä lopu vuonohevosten osuus. Messuhallin etupihalla on jälleen tarjolla talutusratsastusta, siellä viime vuoden tapaan innokkaita ratsastajia selässään kyyditsee Usvaniityn Midnattsprinsesse eli Sessa. Sessan kyytiin ovat varmasti myös aikuiset ratsastajat tervetulleita, eli käykääpä rohkeasti kaikki halukkaat kokeilemassa vuonohevosen kyydissä istumista. Ja toki myös karsinassa pääsee kurkistelemaan vuonohevosta.


Vuonohevosyhdistyksen messuosastolla P21 voi käydä juttelemassa lisää rodusta tai vaikkapa myyntitavaroita penkomassa. Vuosien varrella varastoon jääneitä tuotteita on tarjolla huimin alennuksin.  Tulkaa ihmeessä moikkaamaan, messuilla nähdään! :)

You Might Also Like

7 kommenttia :

 1. Ollaan ehkä tulossa lauantaina messuille, ja jos ollaan tultu jo silloin, haluaisin käydä ehdottomasti katsomassa tuon vuonohevosjutun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule ihmeessä, toivottavasti pääset! =)

   Poista
 2. Upeaa edustusta luvassa! Lähes kaikki upeimmat vuonikset yhdessä koossa, mikä olisikaan parempaa markkinointia rodulle :) Tosi hieno juttu! Ja hatunnosto ja kiitokset järjestäjille kovasta työstä. Tuskin maltan odottaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Ihan mahtavaa todellakin :) Itse odotan tällä hetkellä kauhulla, kun tuntuu moni asia vielä niin sekavalta, mutta eiköhän tämä tästä lutviudu! (tai itse asiassa kauhu laantuu vasta sitten, kun rotuesittely on kunnialla ohi :D)

   Poista
 3. Myös Gnist Varde "Nisse" vierailee talutusratsastuksessa/ajelutuksessa molempina päivinä. Luultavastikin la ja su klo 14-15.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hieno homma Annika! :)

   Poista
  2. Aika tarkentunut, Nisse talutusratsastuksessa klo 12-14 molempina päivinä.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.