kilpailut ,

Reeniä reeniä!

8/17/2012 10:34:00 ip. marjo 2 Comments

Nyt näyttää pahasti siltä, että meiltä loppuu aika kesken! Voi itku! Sen näkee ja tuntee Lotasta, että siitä tulisi vielä ihan älyttömän hyvä, kun olisi edes kuukausi lisää treeniaikaa.. Mutta kun mestaruudet on jo kolmen viikon kuluttua! 

Anna ja ihana Loppakorva
Anna kävi taas alkuviikosta Lotan kanssa vääntämässä, ja kyllä myö nyt se päätös tehtiin, että mestaruuksiin lähdetään - kävi miten kävi. Mitalitoiveita lienee turha edes elätellä, Suomen vuonohevosratsukoiden tason tuntien, mutta jos saataisiin Lotan tasolla hyvä ja onnistunut suoritus, siihen voi jo olla tyytyväinen. Osallistuminen on tärkeintä! :) (ja kyllähän me jo "voitettiin" koko näyttely, vaikkei mitään voitettukaan...) Naapuritallille tilattiin heti lisää kakkua, joten täytyy nyt saada sellainen suoritus alle, että on syytä kaffetella uudemman kerran vuonisherkuilla :D

Melkoisen suuren lisäongelman tässä tuo se, ettei Anna enää ehdi juurikaan ennen mestaruuksia käydä Lotalla ratsastamassa. Ja kaiken huipuksi mie olen opiskelujen takia toisella puolen Suomea juuri kaksi mestaruuksia edeltävää viikkoa! Tamman treenimahdollisuudet siis hupenevat entisestään, ja nyt heitetäänkin suuri painolasti Sirin niskaan, kun tuon pitäisi käydä Lotan kanssa hyvin ahkerasti kaksi viikkoa kentällä jumppailemassa. Tiukkaa kyllä tekee tämä tamman kuosiin saaminen. 

Mie kävin tänäpä Lottaa kentällä ratsastamassa - näin yli kahden kuukauden tauon jälkeen. Melkein voisin todeta, ettei eroa huomaa edelliseen, ilmeisesti rouva on jo sen verran taas palautunut laidunloman jälkeen. Olen aina ihmetellyt, miten kukaan jaksaa jatkuvasti treenata koulua hevosensa kanssa??! Aina vaan kentällä tai maneesissa ratsastusta, minusta ei ikinä olisi siihen! Nytkin mietin jo etukäteen, miten saan yhden vaivasen tunnin kentällä kulutettua, mitä siellä voi ja viitsii tehdä paitsi pyöriä ympyrää..?

Jossain kohti sitten kentällä vääntäessäni tajusin, että mie olen aivan puhki ja hiestä litimärkä, ja niin on muuten hevonenkin korvanpäistä hännäntyveen hionnut (muttei yhtä väsynyt kuin kuski ;)), ja meillä on vielä vaikka mitä treenaamatta! Pakko oli siinä vaiheessa lopetella, kun ei vaan enää jaksanut. Keskityttiin koko treeni takapään aktivointiin sekä hevosen taipumiseen. Tein paljon asetuksia ulos ja sisälle sekä suoralla että kaarevalla uralla. Välillä yritin tulla "sivuttain" etu- ja takapää eri urilla suoralla linjalla (juu en tiedä nimiä näille ratsastustermeille, joku asetus??) ja toiseen suuntaan toimikin hyvin, mutta toiseen ei sitten millään. Sama ongelma on pohkeenväistöjen kanssa; toinen puoli menee lähes jopa hyvin, ja toinen takkuaa aivan kympillä. Ylipäätään Lotta on todella vino, ja oikea puoli jumittaa miltei kaikessa, kuten jo aiemmin olen kirjoitellut samasta ongelmasta.. Kyllä se siitä varmasti jatkuvalla jumpalla ja taivuttelulla paranee, kun vaan olisi enempi aikaa :(

Doh, heti huomenna jatketaan kenttähommia, nähtäväksi jää mikä on päivän teemana huomisessa kouluväännössä! :)

Töppöjalkainen möhömaha kenttähommiin lähdössä.

Vai hetkinen, se taisikin olla loistokas kouluratsu!

Mummolla pörhöilyenergiaa??

Tuomaristo seuraa hyvin tiukkana kentän reunalla.

Lotalla kyllä laukka toimii kauniisti. Vielä kun saataisiin
jotenkin kadotettua omituinen tapa nykäistä pää kohti
taivasta nostoissa. En ymmärrä, mistä sellainen on edes tullut??

Lotan mielipide pohkeenväistöstä.... Ja tämä on vielä helpompi suunta!
*huokaus*

Lisäykset sen sijaan sujuu :)


You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Googleta avo- ja sulkutaivutukset, josko olisi jompikumpi noista.

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä, lueskelinkin jo samana päivänä hevostallissa jotain aiheeseen liittyvää keskustelua, ja sieltä poimin oikeat termit. Mutta enpä niitä enää muista. Teen vaan mitä tunneilla käsketään, sen kummemmin tietämättä mitä :D Pääasia että hevonen kulkee oikein.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.