ajo-opetus ,

Rouskun uudet valjaat

10/27/2012 11:29:00 ap. Siri 3 Comments

Kyllä Ropsukkaa nyt hemmotellaan, mutta eikös sitä ensimmäiselle aina osteta kaikki mahdolliset lelut ja vempeleet ja seuraavat saa sitten "jämät" jos niitäkään. Huomasitteko? Kirjoitin seuraavat.. tarkoittaako tämä sitä, ettei Rohan jää ainokaiseksi hevosekseni? Ken tietää :)

No joka tapauksessa Rohan alkaa olla siinä iässä, että poikaa voi pikkuhiljaa alkaa perehdyttään ajoponin maailmaan. Tietenkin ponille täyty hankkia sitä varten omat valjaat. Tokihan Lotan vanhat valjaat olisivat ajaneet saman asian, mutta ikävä kyllä ne ovat pojalle vielä liian isot ja kaiken lisäksi silojen vatsavyö voi pamahtaa poikki hetkenä minä hyvänsä. Nämä "harjoitusvaljaat" olivat sen verran huokeat, että raaskin niihin sijoittaa. Tarkoitus kun kuitenkin on tulevaisuudessa hankkia kunnon länkivaljaat joiden hintataso liikkuukin sitten ihan eriluokissa. Tässä vaiheessa ei mitään järkeä olisi ollut sijoittaa vielä niihin kun poni vielä kasvaa.

Kerran aiemmin olen Rouskun valjastanut Lotan ylisuuriin silavaljaisiin ja siitäkin on puoli vuotta aikaa. Nyt hän pääsi sitten uusien valjaitten testaukseen piiiitkän tauon jälkeen ja mitä tuumaa Roppe. Mussuttaa heinää napaan minkä kerkiää, pari kertaa otti vähän pakkia ja etuaskeleita mutta that´s it. Käytiin ulkonakin tepastelemassa hökötykset niskassa ja sama meno jatkui mitä hän on osoittanut nyt koko viikon ajan täällä kotona taas ollessaan; herra on itse tyyneyden perikuva. Tulkaa pihaan traktorit ja naapurin kymmenen Tiibetinspanielia räksyttäen. Roppe hädin tuskin viitsii moisille edes viiksikarvojaan väräyttää. Juu ei uskoisi, että poni on 1 vuotias. Vähän jo alkanut epäillä voisiko pojalla olla jonkinasteista masennusta menossa paikanvaihdoksesta, mutta kun se syö ja on voittanut jo kaikki muut ponit puolelleen paitsi oman äitinsä haluan uskoa vain sen hyviin geeneihin ja fiksuun käsittelyyn varsasta asti mitenkään tästä bojoja itselleni ottamatta! Rousku vaan on aina ollut kiltti ja helppo. Toivottavasti se sitä tulee olemaan myös jatkossakin. Kuten olen aiemmin jo sanonutkin mielummin tuollainen hieman vätys poni kuin sellainen joka keulii joka suuntaan. Eilen sentään viedessäni häntä takaisin tarhaan huomasin ekan kerran hieman eloa olemuksessa. Pää nousi ja vauhtikin hieman kiihtyi kavereita lähestyttäessä. Ehkä sieltä siis vielä löytyy se moottorikin. Tällä hetkellä kun poikaa ei voisi vähempää kiinnostaa kavereista eroon joutuminen ja jää usein pihatoonkin syömään yksin muiden mennessä menojaan. Hassu pieni poni.

Tässä videota valjaitten sovituksesta ja kiltin pikku Ropen käyttäytymisestä uusia asioita kohtaan:



Ps. Lottakin pääsi eilen pellolle kävelemään, koska kuten joka tuutista kuulleena ja nähtynä jo tiedämmekin, että lumi yllätti jälleen kerran meidät hitaat hämäläisetkin niin jos jouduin kaasuttelemaan kieli keskellä suuta tallille kesätassuilla niin joutui tekemään myös Lotta kotitiellä. Kaviot luisteli jo nyt sinne tänne joten katsoin parhaaksi painua pellolle hokittomalla hevosellani.

You Might Also Like

3 kommenttia :

  1. Voi että on suloinen ja fiksu nuori herra! Se ajattelee varmaan, että mitäs sitä turhia stressata näin helpoista hommista. :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan näköinen blogi :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja kumarrus coperta ja Ninnu! Rohan on kyllä ihan mahti varsa :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.