esteratsastus ,

Hyp-hyp-hyppelyä

8/18/2013 06:31:00 ip. marjo 2 Comments

Poni hyvin innokkaana laitumelta hommiin lähdössä..
Kävin taas Kalinon luona! Kerrataan vielä, että Kalino on ystäväni Miljan omistama ruuna, ja majailee täällä Keski-Suomessa. Sain kyydin tallille, joten kävin ilman Miljaa Kaltsulla ratsastamassa. Jälleen kerran teki mieli esteille, ja kun niillekin löytyi nostelija, niin pitihän tilaisuus käyttää hyödyksi, ja me sitten pääsimme hyppelemään, jee.

Tällä kertaa Kalino tuntui omituisen haasteelliselta ratsastaa. Ei tuo mikään automaatti koskaan ole ollut, mutta parempaan päin ollaan kuitenkin menty. Yritin alkuun hieman koulua tuuppailla, mutta eihän siitä mitään tullut. Poni punki pohjetta päin ympyrällä, löntysteli laiskamatona, ja ainoa reaktio pohkeisiin oli kolmen askeleen vauhdin lisäys ja hyvin mieltäosoittava hännän heilautus. Siinä sulle. Kaiken huipuksi poni juoksi pää taivaassa ja takajalat tallissa.. Että sellaista koulua meillä tällä kertaa. Ongelma ratkaistaan tietenkin lyhentämällä jalustimia pari reikää ja suuntaamalla esteille ;)

Esteet sen sijaan sujuivat lähes kuin tanssi! Poniin löytyi jostain huimasti lisää virtaa, enkä oikeastaan edes juuri joutunut hoputtamaan sitä ennen hyppyjä, annoin mennä vaan. Koska Kalino on meistä ehdottomasti se kokeneempi osapuoli, mie keskityin lähinnä kyydissä pysymiseen ja annoin ponin hoitaa loput. On tuo kyllä uskomaton, kuvistakin näkee kuinka läheltä pari hyppyä lähti, mutta aina se vaan yli meni. Kerran jopa itse ehdin epäillä esteen edessä, että nyt tulee kielto - mutta ei, yli mentiin ja vielä puhtaasti.

Tällä kertaa meinasin myös elämäni ensimmäisen kerran oikeasti pudota hevosen selästä! No okei, kerran on tultu sen verran tyylillä alas, että matka jatkui ambulanssilla Taysiin aivokuviin, mutta siitä kun mie en muista mitään, niin ei sitä lasketa ;) Yksi jälleen hyvin läheltä lähtenyt hyppy oli niin jyrkkä, että alas tullessa mie notkahdin hevosen niskan päälle. Pieni hetki mentiin laukassa/ravissa siten, että mie makasin Kaltsun harjan päällä pitkin pituuttani, ja toivon vaan, että älä poni laske päätä alas! Pienen pohdinnan kävin mielessäni, pitäisikö pudottautua sivulle alas, mutta päätin taistella.

Kaltsu kuitenkin todisti jälleen olevansa maailman kiltein ja turvallisin esteheppa, ja hidasti saman tien vauhdin käyntiin pitäen päänsä ylhäällä. Siitä sain jotenkin himmattua ponin pysähdyksiin ja heitettyä itseni takaisin satulaan. Kalino melkein huomasi tilaisuutensa tulleen, ja meinasi kävellä muina miehinä kentältä pois kohti tallin pihaa, mutta ehdin juuri ja juuri saada homman kontrolliin ennen karkureissua. Ei opeteta Miljan ponille pahoja tapoja :)

Kuvia löytyy vaikka muille jakaa, joten tässä tiivistettynä koko tallireissu. Tajusin vasta näitä kuvia katsellessa, kuinka syksyiseltä maisema jo näyttää..

Satulan sovittelua. Kaltsu kuuntelee tarkkaavaisena, mitä siellä selässä duunataan..
Hypättiin taas koulusatulalla, mutta tuo on niin ihana istua, että kyllä sillä hyppääkin.

Maailman tyylikkäimmät chapsit! Koettakaa kestää tukehtumatta nauruun.

Täältä me tullaan.

Alkulämppää ja epätoivoista kouluvääntöä.

Tää on paljon kivempaa!!

Ponipoika pomppaa.

Tässä tapahtui jotain tosi hämärää, ja kuski on ihan hukassa - ilmekin sen mukainen x)

Tästä oli kyllä pakko tulla pudotus..?

Valitettavasti lähes putoamisesta ei tullut kuvia,
mutta täällä sitä hetki keikuttiin - ja taas mua vaan nauratti..

Hieno reipas esteratsu!

Vähän läheltä lähti tääkin, mutta puhtaasti yli mentiin.

Lentävä voipulla :))

...ei kai sentään, vaan sporttiponi!

Ja vielä loppuun, aina ei mee ihan niin kun pitäis! :D

You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Hienosti hyppäätte! Ja eka ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) Vaikka olisihan tuossa vielä paljon parannettavaa.. Kuskin osalta siis, Kalino on hieno :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.