ajo ,

Kalinon kärryillä

9/01/2013 02:10:00 ap. marjo 0 Comments


Pääsin pitkästä aikaa hevosella ajelemaan, jee! Tai siis, onhan tässä Lotan kanssa käyttöajoa muutama kerta väännetty, mutta Kalinon kanssa päästeltiin tänään kärryt perässä pitkin metsiä. Kaltsun omistaja Milja pyysi ponia liikuttamaan, ja mie toki heti tartuin tilaisuuteen, kun kyyti tallillekin vielä järjestyi!

Tuo poni on kyllä huippukiva ajaa, kun se liikkuu niin reippaasti omalla moottorilla. Kyllähän se ratsunakin toimii, mutta ajossa koko poni näyttää suorastaan liitävän upeaa pitkää ravia kärryjen edessä.. Niin kevyesti ja vaivattomasti. Sen lisäksi vielä isoihinkin ylämäkiin löytyy virtaa ja intoa vauhdikkaisiin laukkaspurtteihin. Välillä oikein itseäkin hirvittää, kuinka poni jaksaa, Lotan kanssa kun olen tottunut tekemään nyt varsinkin viimeisen vuoden ajan niin kevyttä lenkkiä..


Mittasinkin ensimmäistä kertaa "kunnollisen" maastoreissuni hevosen kanssa. Tässä tulokset:
Harmillisesti ei ole vielä vertailukohtaa Lotan liikutuksiin, mutta onpa hauska nähdä sitten tulevaisuudessa, kun ruvetaan muoria taas kunnolla liikuttamaan, kuinka paljon rauhallisemmin todellisuudessa mennään. Tosin tämä tulos ei anna ihan todellista kuvaa, sillä pariin kertaan pysähdeltiin valjaiden säätöjä korjailemaan, ja pari kertaa kuvia napsimaan. Seisoskelua tuli jonkun verran matkalla, ja aika tietty juoksi kaikkien pysähdystenkin ajan. Toisaalta ei kai minuuteilla niin hirmuisesti tässä matkassa ja ajassa ole merkitystä :) Toki myös maasto rajoittaa paljon sitä, millaista vauhtia voi lenkin tehdä. Täällä Keski-Suomessa on niin hirmuisesti mäkiä, että suuri osa matkasta on alamäkien valumista, ja toisaalta paikoitellen kovilla teillä täytyy lähinnä kävellä..

Oletteko työ mittailleet maastolenkkejä? Millaisia lukemia on kertynyt?

Hiusverkko.fi - taistelu upeiden hiuksien puolesta voi alkaa! Tilaa ammattilaisten hiustenhoitotuotteet nyt!

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.