elsa ,

Onni on omat tallitytöt

6/24/2015 10:53:00 ip. Siri 17 Comments

Kun omistaa kivan ponin, omistaa siinä sivussa vähän kuin liudan kivoja tallityttöjäkin. Ainakin mä ja Rousku omistetaan ja ollaan heistä tosi kiitollisia! Nuo ihanat nuoret tytöt ovat jaksaneet harjailla ja liikutella Rohania jalkaisin tai ratsain kohta vuoden verran ja ovat olleet mulle varsinkin äitiyslomani aikana korvaamaton apu.

Viime viikolla tytöt ottivat Popin ekaa kertaa mukaan ratsain Elsan kärryjen perään ja hienosti oli sujunut. Elsa on Popin tyttökaveri (valkoinen pieni shettis). Popi on ollut aina heikkona shetlanninponeihin. Edellisellä kotitallillaan Lotta-äidin luona se jakoi pihaton pienen liinakon Taavi-shettiksen kanssa ja tykkäsi Taavista hirmuisesti. Elsa ei tee poikkeusta tässä asiassa, vaikka siitä saakin tyttöbakteereja joista Nemo on kateellinen ;)
Tästä lenkkeilymuodostahan voi tulla tapa ja joutuvat pian hankkimaan samanlaiset tuulipuvut, kun niin synkkaa ;)

Tässä pieni teksti Rohanin hoitajilta. Kaikki tekstin kuvat ovat tyttöjen ottamia. Kuvat on ikuistettu viimeiseltä kymmeneltä kuukaudelta, ajalta jona he Rohanin kanssa ovat puuhailleet.

KIITOS TYTÖT AINA ILOISISTA KASVOISTA TALLILLA, 
AVUSTA JA HYVÄSTÄ HOIDOSTA PONIANI KOHTAAN!

Moikka! 

Me ollaan Ansku (13), Tiia (12) ja Pinja (10), Sirin talli-tyttöjä ja hoidellaan Rouskua. 
Me tavattiin Rousku ensimmäisen kerran elokuussa 2015, kun se saapui Nemon kanssa Tuomarlaan. 


Ensi ratsastus oli vähän sekava Anskulle ja Pinjalle, kun kaikkialla oli hälinää ja paljon ihmisiä.
Toisella kerralla Tiiakin tuli ratsastamaan ja hoitamaan Rouskua 
ja siitä asti olemme yhdessä sitä hoidelleet ja liikuttaneet. 
Pinja kuitenkin vähän vähemmän, sillä talvella hänen aikansa kului laskettelurinteessä.
Heppailu alkoi kaikilla 4-5 vuotiaana, 
Anskulla ja Tiialla ratsastuskoulussa ja Pinjalla muiden hevostouhujen parissa. 
Rousku on meidän mielestä sympaattinen ja välillä vähän hassu poika ja ihana just sellaisena :") 
Rouskulla on usein tapana löntystellä ja napsia ruohoa matkan varrelta. Yleensä me harjaillaan Rouskua ja varustetaan jos ollaan ratsastaan lähdössä. Joskus me vaan ihan rapsutellaan ja talutellaan muuten vaan. 
OLLAAN IHAN SUPER KIITOLLISIA SIRILLE TÄSTÄ UPEASTA MAHDOLLISUUDESTA
Terveisin: Tiia, Pinja ja Ansku
Ps. Ikävä kyllä Popi alkoi ontua jalkaansa sunnuntai iltana,
kun tytöt olivat ratsastaneet sillä pellolla. Kaviosta löytyi kivi joka on voinut vaivata sitä jo jonkin aikaa ja alkoi sitten ravatessa oireilla. Aiemmin samana päivänä Popi kävi vielä kentällä irtohyppelemässä joka voinut juntata kiveä syvemmälle kavionpohjaan? Syy voi olla myös muuta. Mene ja tiedä, mutta tällä hetkellä Rousku sairaslomailee kipulääkityksen voimalla "eristettynä" pihatossa ja toivoo, että pitäisitte kaikki peukut ja kaviot pystyssä jotta se pääsisi taas pian painimaan velipojan kanssa ja touhuilemaan Elsan ja tyttöjen kanssa. 
Kiitos tässäkin asiassa tytöille nopeista huomioista jotta Popi saatiin pian pois laitumelta lepäämään ja hoitoon!

Onni on omat tallitytöt!

You Might Also Like

17 kommenttia :

 1. Tuosta lopusta sai jotenkin käsityksen että tytöt olisivat aiheuttaneet sen ontumisen? Vai oliko näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Ei tietenkään asia ollut näin. Täytyykin editoida tekstiä paremmaksi.

   Poista
 2. Olipa ihana postaus! Tuollaisessa porukassa kun olisi saanut itsekin aikoinaan hevostella.. Ehkä sitä vielä aikuisiälläkin ehtii, vaikkakin hiukan vanhemmassa ja hevosten suhteen kookkaammassa seurassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3
   Oikeesti aikuisiällä todellakin ehtii!! Itsekin herättelin tämän ihanan harrastuksen eloon uudestaan vanhemmalla iällä ja kyllä kannatti! Eikä sen ponin koollaakaan niin väliä, noista pikkusistakin saa aika paljon irti aikuinenkin ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Iida, vien toivotukset popille heti aamusta <3

   Poista
 4. Eikö tytöt sitten putsanneet kavioita, jos kivi vaivasi monta päivää? Kiva postaus ja ihanan erilaisia nää sun aiheet, kivaa luettavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa kiviä löytyi kaviosta kaksi. Se kohta mistä tytöt kiven löysivät ei kengittäjän tutkimuksen mukaan aiheuttanut kipua eikä kaivelun myötä tuottanut mätääkään (jolloin kaviopaiseen pelko toistaiseksi ainakin poistui). Kengittäjä löysi pienemmän kiven ulkoreunassa olevan pienen vaon sisältä joka aiheutti Popille kaivellessa selvästi kipua. Tämä kivi on voinut vaivata jo kauemmin ja ollut kavioita putsatessa mahdoton havaita.

   Kiva, että tykkäsit :) Tää postaus oli ihan ja yksin tyttöjen ansiota!

   Poista
 5. Voi miten kiva postaus ja varmasti hepsut nauttii hyvästä hoidosta. :) Voikun täällä meilläkin päin olisi noin ihana mahdollisuus olla liikutusavuksi/hoitoavuksi jo näin kouluikäisenäkin.. Paranemisia Popille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan lähitalleilta kysymään saako autella heppojen kanssa (jos niitä löytyy). Musta kouluikäsiä lapsia hevosen hoitajina arvostetaan ihan liian vähän. Kun on luotettava, noudattaa ohjeita ja omaa kokemusta hevosten hoidosta niin varmasti jokainen hevosenomistaja sellaisen hoitajan pollelleen haluaa.

   Kiitos paranemis terkuista <3

   Poista
 6. Ihana postaus, mukava että olet löytänyt hyviä tallityttöjä ja tytöt löytäneet sinut!

  Olen saanut käsityksen että Popilla oli jotain luottamisongelmia ratsastajaan ja saattoi olla arvaamaton ? Toki voi olla että olen tajunnut jotain väärin. Ilmeisesti kuitenkin ne alkavat olla takanapäin kun tytötkin ovat voineet ratsastella ponilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tyttöjen kanssa Popilla ei koskaan ole ollut ongelmia. Popi reagoi herkästi vieraisiin asioihin ja ikävien kokemusten kautta alkaa jännittää. Tytöt ovat kuitenkin rauhallisia ja varmoja ja kohtelevat Popia kauniisti joten näin myös poni vastaa takaisin. Toki otetaan varman päälle kun kyse nuoresta hevosesta ja lapsista joten tytöt taluttavat AINA toisiaan kun ratsastavat sillä.

   Poista
  2. Kiitos selvennyksestä! :) Hienoa että tyttöjen kanssa poni toimii, positiivisia kokemuksia siis kummallekin.

   Poista
 7. Onni on reippaat heppatytöt. <3

  Pikaista paranemista pojalle!!

  VastaaPoista
 8. Onni tosiaan on, nimittäin kaikilla ei ole tallityttöjä nykypäivänä. On tää maailma muuttunu tuon tekniikan myötä huonompaan suuntaan :(
  Terveisin vanha mummeli (13 vuotta) hihi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, ikävä kyllä.
   Jos sinä Sanga oot 13-vuotiaana jo mummeli niin mun on oltava sit joku fossiili ;)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.