erikoispostaus ,

Mistä tunnistat onnellisen hevosen?

10/08/2015 12:06:00 ip. marjo 6 Comments

Uskaltaisin väittää, että hevosemme elävät hyvin onnellista elämää. Meinasin kirjoittaa koko postauksen kertoen, mistä sen tiedän ja mistä poikien onnellisuus koostuu.

Uskaltaisin myös väittää, että jopa näistä kuvista pystyy näkemään hevosten onnellisuuden.


En kuitenkaan kirjoita auki näitä seikkoja.

Vaan kysyn teiltä:


Mistä asioista koostuu onnellisen hevosen elämä?

Mistä voit päätellä, onko hevonen onnellinen?
You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Uskon, että hevonen on onnelinen tutussa hevoslaumassa, säännöllisellä päivärytmillä ja hyvässä kohtelussa, sellaisessa kodissa missä ei tapahdu jatkuvasti suuria muutoksia. Säännölinen liikunta tekee mun ratsastettavan tyytyväisen oloiseksi, mutta se on varmasti enemmän hevoskohtaista. :)♥

  VastaaPoista
 2. Luulen ja olen sitä mieltä että hevonen on onnellinen silloin kun se saa elää mahdollisimman luonnolliesti, ja on yöt päivät ulkona/pihatossa. Hevonen on mun mielestäni onnellinen kun sillä on johtaja ja tietyt päivärytmit, ja sitä liikututaan säännöllisesti, ja huomioidaan (harjataan yms)

  Uskon että teidän hevoset elää onnellista ja kivaa elämää! :)

  VastaaPoista
 3. Katse ja hevosen olemus kertovat ihmeellisen paljon niiden olotilasta, kun vain ehtii antaa näille yhdenkin pidemmän silmäyksen. Levollinen ilme kertoo yleensä tyytyväisestä hevosesta. Teidän pojat näyttää tähän mallia ;)

  Jokainen eläin on oma yksilönsä, mutta yleensä hevoselle kuin hevoselle riittää tunne siitä, että se on turvassa. Silloin tekeminen on mukavaa, eikä tarvitse stressata turhia!

  VastaaPoista
 4. Uskonpa, että hevoset tulevan onnelliseksi turvallisuuden tunteesta. Ei siitä, että on paketoitu turvasta hännänpäähän pehmustettuun karsinaan, vaan turvallisuuden tunteeta, joka koostuu rauhallisuudesta, tietystä pysyvyydestä, rutiineista, vapaudesta, omasta laumasta ja hyvästä kohtelusta. Onnellinen hevonen luottaa ihmisiin, ainakin siihen omaansa. Sen ei tarvitse stressata, mutta sen elämä ei kuitenkaan ole pelkkää selällä köllöttelyä.

  Onnellisen hevosen tunnistaminen saattaa taas olla hiukan haastavaa. Se on se tietty pilke silmissä ja tietty eloisuus korvissa. Onnellinen hevonen on utelias, sielultaan edelleen varsa, mutta pääkopastaa terve. Onnellinen hevonen on seikkailunhaluinen, mutta kuitenkin joskus pysähtyy auringon lämpöön ja huokaisee. Onnellisella hevosella saattaa joskus olla tukka sotkussa (tai takiaisia täynnä) tai rapaa koko kropan ympäri, mutta ne vaan kertoo siitä, että hevonen on saanut elää hevosmaista elämää.

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä teidän pojista paistaa sama levollisen tyytyväinen habitus mikä mun tammoista. Mä uskon sen johtuvan siitä, että hevosen annetaan olla hevonen. Pihatto ympäristönä ja kaveri vierellä niin mikäs siinä hevosenpäiviä vietellessä. Ja johdonmukainen reilu käsittely ihmisen toimesta :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.