kuvia ,

Lottako lihava!?

12/20/2013 09:51:00 ip. marjo 4 Comments

Huomasin blogin kävijätilastoissa jokin aika sitten liikenteen lähteenä kaikkien niin rakastaman hevostallinetin. Aina iskee sama reaktio, kun tähän törmää - jännitys, paniikki, pelko, mitä siellä on kirjoiteltu… Yleensä blogiamme on hevostalliin linkitelty vain positiivisissa merkeissä, esim. hienoja ulkoasuja tai muuten kivoja blogeja haeskeltaessa. Itsekin joskus olen blogia linkittänyt, mutta vain noin kuukauden parin välein ja aina omalla nimellä. Sen jälkeen, kun Ratsastus-puolella ei ole blogi-topikkeja sallittu, ovat myös kävijät hevostallin kautta hävinneet oikeastaan kokonaan. Senpä takia hötönetti oli taas järkytys tilastoissa.

Ja ehkä ensimmäistä kertaa olimme esillä "huonossa" valossa? Naureskelinkin Sirille, kuinka paljon ihmisiä kiinnostaa kaikki negatiivinen ja ikävät asiat, mitä toisista kirjoitetaan. Kivoja ja ihania juttuja ei kukaan vaivaudu lukemaan, heh. Joka tapauksessa, joku siis oli likittänyt blogimme, kun haeskeltiin lihavaa vuonohevosta (tosin kyseessä ei ollut Lotta, ketä alunperin kysyttiin). Kommenteista selvisi kuitenkin hyvin, että ihan tosissaan joku on sitä mieltä, että Lotta on lihava!! Voi hyvä jumala sentään..

Itse asiassa teistä lukijoistakin varmaan moni ajattelee näin? Ja itse asiassa jopa hevosen livenä nähneet monet ajattelevat näin. Naapuritallin pitäjältä tuli kommenttia, kun siellä käytiin, että nyt vaan hevonen tiukalle kuurille. Juu ei. Ei todellakaan. EIEIEI!!

Lottaa on yritetty kaikin keinoin lihottaa ja pitää paksuna oikeastaan viimeisen vuoden ajan. Jos minä saisin päättää ja jos se olisi mahdollista, Lotta olisi ollut vapaalla heinällä viime vuodenvaihteesta aina tähän saakka ja olisi edelleen. Valitettavasti tämä ei muiden ponien takia ole mahdollista.. Kesälaitumella tilanne oli tietty hyvä, kun syötävää oli koko ajan nenän edessä. Mutta myös sinne Lotta sai lisäheinää sekä kauraakin jossain vaiheessa - kiitos ihanan tallinpitäjän, joka katsoi tamman näitä tarvitsevan! :)

Lotta on mielestäni jopa laihtunut ja kuihtunut entisestään sitten laitumelta paluun jälkeen, vaikka nyt sitä on taas liikutettu ja se on saanut väkirehuja. Laitumella lomaillessa oli ihan odotettavissakin, että tamma tulisi kuihtumaan, ja etenkin kun mielessä oli Lotan kunto Rouskun varsomisen jälkeen, ainoa ajatus on koko varsotuksen ajan ollut ruokaa, ruokaa, ruokaa, paljon ruokaa! Silti se ei ole riittänyt..

Hevosen maha ei missään nimessä ole ainut, mistä sen lihavuutta mitataan. Lotalla maha roikkuu, kyllä, mutta muuten sillä "luut törröttävät ja nahka roikkuu". No ei nyt ihan. Tämä oli tilanne Rouskun jälkeen ylläpidosta paluun jälkeen, ja silloinkin vatsa oli valtava. Lotta tuottaa päivässä maitoa sen 15-20 litraa, lisäksi tietty sen omiin elintoimintoihin kuluu energiaa. Lisäksi se liikkuu noin tunnista reiluun kahteen liikutuksessa 5-6 kertaa viikossa ja ikää sillä on kohta 22 vuotta. Epäilen edelleen, että se syö aivan liian vähän siihen nähden, mitä se tarvitsisi, jotta pääsisi lihomaan ja pyöristymään. Lotan kannalta odotan innolla sitä hetkeä, että Nemo saadaan vieroitettua, jotta Lottakin voisi taas alkaa saada lihaa luiden päälle.

Sanojeni vakuudeksi tein pienen kuvanmuokkauksen. Jos pienennetään Lotan varsomisista ja lihavista vuosista venähtänyttä roikkuvatsaa, onko tässä jonkun mielestä lihava hevonen? Muistakaa toki sekin, että se on hyvin paksussa talvikarvassa.. Mielestäni Lotta on liian laiha, vaikka sillä ei olisi varsaa alla, mutta imettäväksi tammaksi se on aivan liian kevyessä kuosissa. Imettävällä pitäisi aina olla itsellään mieluummin ylimääräistä!


Lotan takapuolin nyt. Mielestäni tätä ei voi parhaallakaan mielikuvituksella sanoa edes normaalin pyöreäksi  - saati sitten lihavan hevosen pyllyksi..?
Lotta on ollut joskus lihava.. Suorastaan törkeän järkyttävän paksu, en olisi kehdannut sitä edes viedä ihmisten silmien eteen siinä kunnossa. Tässä kuva noilta lihavuusvuosilta. Ainoa sellainen, jossa hevonen näyttää edes sen verran hoikalta, että sen olen kehdannut julkaista. Muita kuvia Lotasta ei juuri julki näiltä ajoilta edes ole. 

Lotta paksussa kunnossa..

Lotta pari kuukautta sitten.

Virkistetään vielä kaikkien muistia tällä järkyttävällä näyllä Lotasta neljä kuukautta Rouskun varsomisen jälkeen, kun poni palasi ylläpidosta kotiin.. Lotta oli aivan järkyttävän laiha. Silloin se oli tosiaan pelkkää luuta ja nahkaa, ja luut törröttivät niin takapuolessa kuin kyljissäkin. 

Onko tässä jonkun mielestä lihava hevonen?!
Tässä tuskin ainakaan on? Kuva on samalta päivältä ylläolevan kanssa.

Nyt on vaan toiveissa ja tavoitteissa saada Lotalle lihasta takaisin, mutta niin kauan kun imetys ja ruokinta pysyy samana, tämä ei näytä olevan mahdollista. Vieroitusta ja Lotan kannalta parempia aikoja siis odotellessa.. Ennen astutusta Lotta oli niin upeassa kunnossa, että uskon kyllä edelleen tamman parempaan kuosiin saamisen olevan hyvinkin mahdollista, kunhan taas tehdään ahkerasti töitä asian eteen! :)

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Kuka kehaa väittää että Lotta on lihava!?

  VastaaPoista
 2. Onko tuo ylin kuva Lotasta tuorein? Jos on niin allekirjoitan todellakin sen, että on ennemminkin laihassa kuin lihavassa kunnossa! Ja muutenkin, tuskin Lotta olisi tuohon ikään päässyt jos olisi edelleenkin todella lihavassa kunnossa. Kyllä se jo jostain kertoo kun tuohon ikään on päässyt ja vielä pystyy varsankin kantamaan ja synnyttämään ja hoitamaan. Lisää Ruokaa Lotalle -kampanja pystyyn! :)

  VastaaPoista
 3. ansku, juu on samalta päivältä kuin itse postaus..

  VastaaPoista
 4. Ilmeisesti ne jotka väittäbät lottaa lihavaksi eivät tiedä mitään hevosista! Hevosen lihavuutta ei katsota aina mahasta! Vaikka nyt lotalla tuo maha roikkuukin niin se on inhimmillistä koska se imettää ja siitä on alle vuosi kun se on varsonut! Minun mielestäni lotta ei ole misaään nimessä lihava!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.