joulu ,

Luukku 20

12/20/2013 12:04:00 ap. Siri 4 Comments
Minkä asian haluaisit oppia seuraavaksi hevosten parissa?Siri vastaa:

Haluaisin oppia ratsastamaan oikein ja kunnolla ja hyvin!!! Jo ajatus siitä, kun Rohan lähtee ratsuttajalle tulevaisuudessa ja sieltä sitten joskus palaa saa ihokarvani nousemaan pystyyn. Niin että nytkö mun sitten pitäisi alkaa sillä RATSASTAA, oh my gosh!! Kyllähän mä vielä siellä selässä keikun, mutta että siellä pitäisi vielä osata tehdä jotain järkevääkin. Tuntuu että pilaan sen kättelyssä ja siksi taitojani (joita ei ole) pitäisi ehdottomasti päästä päivittämään.
Ratsastustunneille haluaa hän....
palkankorotuksen tarvitsee hän...
Marjo vastaa:

Nyt tulikin kysymys, jota oikeasti joutuu miettimään. En osaa sanoa mitään yksittäistä asiaa? Haluaisin oppia paljonkin, mutta enemmän kyse on laajemmista kokonaisuuksista, kuin ysittäisistä tietyistä asioista. 

Edes jossain määrin tiivistettynä voisin vastata, että haluaisin oppia luonnollisia hevosmiestaitoja. En voi sanoa lukeutuvani mitenkään LH-harrastajiin, mutta suuntaus kiinnostaa, ja jonkunverran "narunpyörittelyyn" on tässä viime vuosina tullut tutustuttuakin. En halua enkä pystyisikään seuraamaan tiukasti mitään tiettyä "oppisuuntausta" hevosten kanssa, vaan haluan nähdä ja ymmärtää eri ihmisten tapoja ja ajatuksia käsitellä hevosia. LH:ssa kiinnostaa kuitenkin sen lähtökohta ymmärtää ja lukea hevosen elekieltä, sekä itse reagoida sen mukaan. Tässä haluaisin kehittyä, ja oppia itse käyttämään kehoani kommunikoidakseni hevosten kanssa paremmin. 

Me neljä kurssilaista seuraamassa tarkkana maastatyöskentelyä hevosen kanssa.

Yksi esimerkki tulee mieleen eri tavoin hevosten kanssa toimimisesta - niinkin yksinkertainen asia kuin taluttaminen. Eräs erittäin kokenut, yleisesti hyvin arvostettu ja viisas hevosmies opettaa, että hevosta talutetaan aina riimusta. Riimunvarsi on vain kiinnisitomista varten. Kunnioitan suuresti tämän kouluttajan näkemyksiä ja haluaisin päästä hänen kursseilleen. Toinen enemmän ehkä lh-puolelle suuntautunut myöskin korkealle kunnioittamani kouluttaja taas opettaa, että hevosta talutetaan aina narusta. Molemmat perustelevat kantansa hyvin ja seisovat järkkymättä omien sanojensa takana, ja tavallaan ymmärrän molempia. Itse voin taluttaa hevosta sekä riimusta että narusta, ja haluan että hevonen toimii molemmissa. Mieluummin kuitenkin käytän narua taluttamiseen, ja naruriimun kanssa kouluttaessa haluan, että hevonen voi kävellä vaikka kolme metriä takanani etäisyyden koko ajan samana säilyttäen. 

Erittäin aran varsan lähestymisharjoituksia. Varsa ei ole ihan varma tästä touhusta..
Kuvat: Vilesar
Seuraavan päivän kysymys: Kuka on hevosesi paras kaveri? Miksi? Kuka on sinun paras tallikaverisi? Miksi? Kuvia kehiin.

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. http://aladdinbird.blogspot.fi/2013/12/211.html

  VastaaPoista
 2. Teidän joulukuvista innostuneena vähän kuvailin omia marsujani ja tässä yksi parhaimpia kuvia eiliseltä, tänään tuli kyllä parempia :D

  http://img-front.petsie.org/pet/picture/022396666_b.jpg

  VastaaPoista
 3. http://wiikinkiponit.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-20.html

  VastaaPoista
 4. Apua miten ihana kuva Tara Nee!!! Juuri tätä minä tarkoitan, että kuvissa pitää olla joku juttu. Loisto otos. Laita linkkiä toki niistä tämän päiväisistäkin!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.