blakke ,

Luukku 15

12/15/2013 10:07:00 ap. Siri 8 Comments
Mikä on rakkain/tärkein/ihanin hevostavarasi?Marjo vastaa:

Uskon, tai oikeastaan tiedän, että rakkain/tärkein/ihanin hevostavara on vasta matkalla luokseni. Se esittää Lottaa ja Nemoa. Sen tekemisestä oli puhetta jo Nemon syntymän jälkeen.. Vielä en ole sitä saanut, ja totta puhuakseni en varmaksi voi tietää, tulenko koskaan saamaankaan. Toivottavasti. 

…vaikka en ihmettelisi jos en saisikaan, sillä joskus suurien henkisten tuskien kourissa uhkasin heittäväni sen seinään, jos tekijä sen uskaltaa minulle lähettää. Vihaisena tulee sanottua kaikkea mitä ei tarkoita. En ikimaailmassa voisi niin tehdä.. Jos kyse on tärkeän ihmisen omin käsin tekemästä työstä, joka esittää kahta tärkeää hevosta, voiko lopputuloskaan olla muuta kuin tärkeä ja rakas? Varmasti vaalisin sitä yhtenä arvokkaimmista ja rakkaimmista esineistäni. Ja tiedän myös, että se olisi hieno :)

Tosin tiedän samalla, että jos koskaan tuleman tämän esineen saamaan, aiheuttaa se samalla hirmuisen tunneryöpyn, pääasiassa ikävää ja tuskaa. Mutta kai se olisi se sen arvoista? Jos ikävä voisi tappaa, olisin kuollut jo moneen kertaan, joka ikinen päivä… Ja se mikä ei tapa, sehän vaan vahvistaa..? 

Lupaan esitellä blogissa tämän esineen, jos joskus sen saan. Samanmoinen on luvattu myös Sirille Rouskusta, joten toivon myös Sirin kannalta, että tekijän lupaus pitää :) 

Tällä hetkellä tärkein hevostavara on varmaankin jo aiemmin blogissa esitelty ryijy, jonka on tehnyt Janice Lee Nebraskasta, Yhdysvalloista. Ryijyn takana lukee "Saethersblakken in his pasture", ja ryijy esittää siis meitin Blakkenin isää Säthersblakkenia. "Sähäri" myytiin Jenkkeihin kesällä 2002, ja Lotta oli viimeinen tamma, jonka se Suomessa astui. Mie sitten otin yhteyttä tähän uuteen omistajaan, ja muutaman vuoden vaihdoimme ahkerasti sähköposteja mutta myös postipaketteja. Janice Lee pyörittää omaa Antique Storea, ja tekee muun muassa näitä ryijyjä käsin. Tämän ryijyn hän teki yhdessä koko perheensä avustuksella vain minua varten. Olin aika otettu :) Siinä on siis Janicen sekä minun nimikirjaimeni mukana.


Ryijy koristaa keittiöni seinää.

Olen itse niin onneton tekemään mitään käsilläni, että arvostan suuresti kaikkia niitä, joilla tämä lahja on! 


Siri vastaa:

Viime vuonna sain joulupukilta tai siis hänen muoriltaan (Marjolta) ihanan pienistä helmistä väkerretyn luomuksen... mistäs muusta kuin vuonohevosesta! Eikä se ollutkaan ihan kuka tahansa vuonis vaan itse Rohanin pienoismalli, sillä tajusin vasta seuraavana päivänä, että sen otsaan oli taiteiltu yksi pieni helmi. Kuvaamaan tietysti Rohanin pyrstötähteä <3
Tämä vekkuli väänneltävä pikkuotus osaa istua ja maata ketarat ojollaan mahallaan ja se on pikkulasten suosikki ehkä juuri siksi, koska sillä ei saa leikkiä -kukaan muu kuin minä! Sillä en halua, että se menettää "turkistaan" yhden ainokaista kultaista helmeään. Se laiduntaa ansaitusti "järven rannalla" eli akvaarioni lasikannen päällä ja pääsee vain harvojen ja valittujen kosketeltaviksi.

Siinä se könöttää :) .. itseasiassa näyttää siltä kuin se olisi juuri alkamassa tarpeilleen :D
Tässä se seisoo wc-paperirullan päällä antamaan osviittaa sen pikkuruisesta koosta.
Kyllä vaan sillä on siima ja kultainen hipiä,
ihan kuin Rouskullakin.
Sekä tietysti siili tukka, jauhokuono ja hymy huulilla :)
Unohtamatta otsassa koreilevaa pyrstötähteä...
ja "näköjään suuhun meneviä sokerinpaloja" ;)

Seuraavan päivän kysymys: Mitkä ovat hevosenomistamisen ihanat ja huonot puolet?

You Might Also Like

8 kommenttia :

 1. http://onnellinenponi.blogspot.fi/2013/12/haaste-hevosen-omistajille.html
  Haaste sinulle!

  VastaaPoista
 2. http://aladdinbird.blogspot.fi/2013/12/205.html

  VastaaPoista
 3. Ensimmäiseksi haluan sanoa että teillä on aivan mahtava blogi, ihastuin ensilukemasta ja harvoin löydän blogeja joita jaksan lukea. Mutta tämä. Ihanaa teksti, postailuja asioista jotka kiinnostaa minua, aivan upean täydellisiä kuvia sekä ihana ulkoasu ja tottakai ihanat vuonikset. En voi käsittää miten joku blogi voi olla näin hyvä, tämä on suosikkiblogini. Eilen illalla kun en saanut unta luin yö myöhällä vielä teidän postauksia ja vuoroin nauratti ja vuoroin sai jopa kyyneleet silmiin. Ihanaa että teillä on tälläinen blogi jossa pääsee seuraamaan aikuisen vuoniksen yhdessä oloa, kaulanaruilua, mutta myös nuoren hevosen ajo ja myöhemmin ratsukoulutusta ja aivan pienen Nemon elämää sekä koiria samassa blogissa. Vaikka ei posatusta jaksaisi lukea, mitä kyllä en ikinä jätä yhtään sanaa lukematta, löytyy aivan ihania kuvia. Jatkakaa bloggailua teillä on oikeasti aivan ihana blogi ! :)
  Kumpa minunkin blogistani tulisi joskus yhtä hyvä, mutta se vaatii aikaa ja töitä. Postausideoina teille minua kiinnostaisi millaisilla asetuksilla kuvaatte, ja miten muokkaatte taustaa ja kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Tara Nee, voi kiitos kaunis, ihana kuulla, piristit päivääni heti tuharkertaisesti :) Kyllä sinunlaistesi lukijoiden ansiosta taas jaksaa panostaa blogiin myös niinä hetkinä, kun ei ihan kympillä nappaisi. Vaikka useimmiten on kyllä nimenomaan intoa ja halua tulla bloggailemaan, ja mielessä jo valmiiksi ajatuksia, mitä blogiin tulee kirjoittelemaan :)

  Itse uskoisin, että vain ja ainoastaan järjetön rakkaus vuonohevosia - sekä etenkin näitä omia voipalleroita kohtaan - on muokannut blogista sen, mitä se nyt on. Toivottavasti se myös näkyy :) Sekä intohimo valokuvaukseen ja kuvien käsittelyyn.. Nämä molemmat yhdistyvät sekä minussa että Sirissä, ollaan muutenkin niin samanlaisia esim. omien mieltymystemme suhteen (vuonot, sheltit, kuvaus, sisustus, jnejne), että yhteisen blogin pitäminen "yhteisen linjan mukaan" sujuu kuin luonnostaan. Varmasti siis myös kahden ihmisen osuus tähän tekee blogille oman säväyksensä. Vaikka tietty kolme ihanaa päätähteä ansaitsevat suurimman kiitoksen blogin sisällöstä ;)

  Ja kiitos ehdotuksesta! Näitä on kyselty joskus aiemminkin, ja on kyllä mielessä. Molemmat ollaan canonisteja, ja tällä hetkellä vielä samalla kalustollakin kuvataan :D Taidetaan kuviakin jopa suunnilleen samoilla ohjelmilla käsitellä. Tässä olisi kyllä hyvä aihe postailla - kun vaan joskus löytyy aikaa ja intoa kirjoittaa kaiken muun ajankohtaisen lisäksi!

  Ihanaa joulua sinulle! :)

  VastaaPoista
 5. http://hemulin-hevostelut.blogspot.fi/2013/12/joulukalenterin-15-luukku-rakkain.html
  minäkin tein tämän luukun! :)

  VastaaPoista
 6. http://wiikinkiponit.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-15.html

  VastaaPoista
 7. Tulee aikanaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tara Nee <3
  Tuo poustausidea kuvankäsittelystä ja kameran asetuksista onkin loistava! Marjolta aiemmin kyselty myös paljon koodauksista joista itse en ymmärrä tuon taivaallista joten koska hänen ulkoasujaan aina niin kovasti kehutaan, hänhän voisi siitäkin samalla blogata!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.