ajo ,

Nemo 7 kuukautta - villi ja vapaa?

12/14/2013 06:12:00 ip. marjo 4 Comments


Ei tää mun vauvani vaan osaa poseerata. Ei osaa ei! Se seisoo pää nuokkuen ja pysyy paikoillaankin hyvin, mutta jalkojen oikeaan asentoon saaminen on mission impossible. Sitä saa vääntää ja kääntää, siirtää millin eteenpäin ja kaksi taakse, siirtää painopistettä etuosalle tai takaosalle, ja kaiken se tekee kiltisti ja hermostumatta. Mutta ne jalat. Ne ei vaan osu. Aina se vetäisee takajalat vatsan alle ja peppu jää pystyyn. Minkäs sille mahtaa, kun on niin takakorkea että takajalat on kuin kirahvilla eikä muuten pysty seisoon *huokaus* Ehkä se siitä joskus vielä aikuistuu ;)

Ei se nyt seiso yhtään sinnepäinkään kun pitäis, mutta ainakin korvat on pystyssä, eikä poni näytä leppäkertulta..

Edes pientä yritystä jalkojen suhteen. Vaan yritäpä vielä saada varsa ryhdikkääksi ja kiinnostuneeksi tästä maailman menosta?! Soittelin puhelimesta heppojen hirnuntaa, Lara kiljui ja huusi pusikossa rymyten sekä paukutti kepillä puuta - tylsää…. Tiedä mikä atomipommi tuon nenän edessä pitäisi jysäyttää, että viitsisi kiinnittää siihen huomionsa??

Niin ja sitten kun ne korvat hetkeksi kääntyy, niin poni näyttää.. En tiedä miltä. Kamalalta pystylapaiselta möhköpallerolta - ei näin! xD

…joten katselkaa mieluummin näitä liikekuvia.

Juuri tämän päivän luukussa ehdin avautua talven "ihanuuksista", ja tässä sitä taas ollaan - plussakelin jälkeen pakkasta ja tien pinnat yhtä luistinrataa. Jostain kumman syystä siis muutettiin ponien lenkkeilysuunnitelmaa, eikä lähdetty kaikilla kolmella ajamaan kuten yleensä. Lotta pysyy hyvin pystyssä hokeilla, mutta varsojen kanssa ei ole mitään asiaa teille. Suuntasimme siis kaikkien kanssa pellolle.

Miten otetaan varsat mukaan, siinä olikin pieni pohdinta. Hulluja kun olimme, laskimme molemmat varsat vapaina juoksemaan! Tämä temppu lukeutunee taas sarjaan "älä kokeile tätä kotona". Voi jessus kun Nemostakin lähti vauhtia! Uskoin ennemminkin, että varsa laskisi päänsä ensimmäiseen heinätupsuun ja pysyisi siinä. Mutta ehei, se juoksi itsensä aina hikeen saakka ja päästeli lennokasta ravia häntä tötteröllä. Ikinä en ole nähnyt sen liikkuvan yhtä reippaasti! Vaan olipa kiva tietää, että tuossa maailman laiskimmassa lössykässäkin jossain se villi ja vapaa preeriaponin sielu elää. Sitä on meinaan yleensä hyvin vaikea uskoa.. Rousku piilotteli omaa viikinkien taistelutahtoaan leiriytymällä tarhan aidan taakse seurustelemaan kavereiden kanssa. Nemon kanssa juokseminen kun vaatisi jalkojen siirtelyä toisen eteen, ja onhan se nyt huomattavasi vaivalloisempaa kuin jutskata kamujen kanssa ja katsella toisten syömistä..


Täytyi sitä velipoikaakin vähän juoksuttaa!

Käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain..

Eikä muuten käydä, mä poistun paikalta just NYT!

Näin komeasti ravaten!

Phuh, mä ainakin nautin tästä loputtomasta preeriasta täysin rinnoin!

Äitin kanssa me laukataan yhdessä kohti tulevaisuutta.

<3

No jos mäkin nyt sitten hetkeks tulisin mukaan…

Roppekin venytteli paikoitellen hyvin lennokasta askelta. Ja tuttuun tapaansa pari komeaa pukkia!

Tällä kokoonpanolla siis lenkkeiltiin.

Joku yrittää ihan selvästi kiilata äitistä ohi.

Njääh, äiti on kuitenkin niin hidas, ettei tartte ees yrittää, sen kun menee vaan.

Tällä liitoravilla osallistutaan vaikka ravilähtöön! 

…tai koulukisoihin.

Meistä vuonopalleroista on niiiin moneksi.

Oikeesti me ollaan kyllä joka tytön unelmaponeja.

Ja pojan kans!

PS. Joko teillä pudotetaan talvikarvaa? Lotta aloittaa joka vuosi joulukuun alkupuolella, ja tässä sitä taas ollaan… Ihanat muutama seuraava kuukausi tiedossa!

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Miten te saatte nuo teidän hepat kiinni tuolta pellolta, eikö ne ole koskaan vain juossut johonkin pusikkoon tai mitään? :D

  VastaaPoista
 2. Ano, mihinkäs ne sieltä lähtisivät :) Hevosten suurimmat mielenkiinnonkohteet ovat ruoka ja kaverit. Todennäköisimmin ne vain laiduntavat lähes liikkumatta aina pellolle mennessä, jos itse saavat valita.. Talvella tietty eri juttu. Nemon suurin intressi taas on Lotta, ja kun Lotta on kiinni, menee varsa sinne minne äitikin. Samoin melkeinpä Rouskulla, tosin se näemmä valkkasi paikoillaan seisovat kaverit liikkuvien Lotan ja Nemon sijaan. Lottaa ei kaverit kiinnosta, ruoka vaan, mutta sitä nyt voi muutenkin pitää vapaana missä tahansa :)

  Ja jos hevoset johonkin lähtisivät, esim. moottoripyöräjengi syksyisi keskelle metristä lumihankea :D ja pelästyttäisi Lotan, ainoa suunta olisi oman tallin piha, ja siihen pääsee helposti suoraan pellolta.

  VastaaPoista
 3. Jees! Meidänkin vuono alko pudottaa karvaa !

  VastaaPoista
 4. Lotta pudottaa talvikarvaa..?! Masa vasta kasvattaa sitä... Että se kun on sen saanu kasvatettua tässä joulu-tammikuun aikana, ja säilyttää sen sinne maalis-huhtikuuhun, niin viimeisimmät rippeet talvikarvasta putoaa siinä touko-kesäkuussa! :D Joten Lotan kans ootte kyllä onnekkaita, kun se pudottaa sitä jo noin aikaisin. Mä jo kauhulla odottelen taas tulevaa kevättä ja sitä loputonta karvanlähtöä - ja karvojen löytämistä vaatteista, suusta, nenästä, silmistä, hiuksista, autosta, joka paikasta siis :D

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.