esmeralda ,

Luukku 14

12/14/2013 04:07:00 ip. Siri 3 Comments

Mikä vuodenaika on paras hevostelua ajatellen? Perustele!Marjo vastaa:

Tähän voisi helposti vastata tylsästi, että kaikissa on puolensa ja heppailu on aina kivaa - no ei ole! Oikeasti nautin kyllä jokaisesta vuodenajasta (niin hevosten kanssa kuin muutenkin), arvostan erilaisia kelejä, enkä masennu tästä loputtomasta kurastakaan, sillä tiedän sen taatusti jossain kohden helpottavan - mutta silti yksi on ylitse muiden. 

Kevät. Tarkkettuna loppukevät/alkukesä.

Alkukevät.


Loppukevät / alkukesä.

Keväässä on oikeastaan kaikki kohdallaan. Ei ole liian kuuma eikä kylmä. Selässä ei jäädy eikä hikoile. Maastot ovat hyvässä kunnossa. Ötökät eivät kiusaa. Loppukeväästä maisema alkaa olla ihanan kaunis, kun puut vihertävät ja kukat kukkivat. Keväällä on myös hyvä tehdä suunnitelmia tulevan kesän varalle. Monille kesä on aktiivista kisa- ja treenikautta, jolloin kevään aikana valmistaudutaan tuleviin koitoksiin. Tai toisaalta keväällä voi ottaa rennosti, jos hevonen on pian lähdössä laitumelle kesälomaa viettämään.

Kesä.
Talven huono puoli on jäätävä kylmyys tai huonot pohjat. Etenkin näihin aikoihin kelien vaihdellessa radikaalisti tiet tuntuvat olevan joko jäästä liukkaina tai pakkasesta kivikovina.. Kesällä ötökät ovat niin paha riesa, että hevosten lähistöllä oleminen on jo yhtä tuskaa. Ratsastus on järkevää ainoastaan keskellä yötä ;) Syksy puolestaan on viheliäisintä aikaa pahimpien kura-vesikelien alettua. Ja nyt ne tuntuvat vaan jatkuvan. Keväästä en keksi huonoja puolia??


Syksy.

Talvi.


Siri ei valitettavasti ehdi vastaamaan tähän kysymykseen. Huomenna sitten taas! Ja seuraavan päivän kysymys kuuluu:

Mikä on rakkain/tärkein/ihanin hevostavarasi?

You Might Also Like

3 kommenttia :

 1. http://aladdinbird.blogspot.fi/2013/12/204.html

  Kyllä keväässäkin on huonoa - routavauriot! Se on jotain niin kamalaa kun hevonen astuu routamonttuun. Voi sattua pahakin vahinko, jos vauhtia on vähänkään enemmän :(

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä - loppukevät/alkukesä on parasta! <3

  Mutta etenkin alkukeväästä routakuopat on aivan kamalia, hirvittää maastoilla..:S

  VastaaPoista
 3. http://wiikinkiponit.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-14.html

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.