koirat ,

Ei oikein mitään sanottavaa...

1/27/2014 06:07:00 ip. marjo 2 Comments

…mutta kirjoitanpa silti! Vaikka bloggauksen yksi perusajatuksista lienee, että älä tee turhia postauksia, jätä mieluummin postaamatta jos ei ole mitään sanottavaa. Mihinpä me niitä sanoja tarvitaan, jos on kuvia olemassa? :) Vaikkakin taas vaihteeksi pelkkiä surkealaatuisia puhelinkuvia, sorry.


Edellisessä kirjoituksessa tarinoin Nemon naruriimutreeneistä. Tällöin en valitettavasti saanut yhtään kuvaa, kun puhelimen akku otti ja kuoli juuri kun hain ponia tarhasta. Nahistelevista veljeksistäkin jäi parhaat hetket ikuistamatta, mutta olipa minulla hauskaa poneja katsellessa. Kyllä Rouskun elämästäkin tulee tylsää kun Nemo lähtee. Nyt Skellakin on innostunut painimaan ja pureksimaan vuonopoikien kanssa, mutta tuskin ne kahdestaan enää juurikaan leikkivät kakaran poistuttua kuviosta? Nähtäväksi jää.



Koirat olivat tänään mukana aamutallilla, ja hyvin tarkenivat tossuissaan ja takeissaan molemmat yhteensä neljän tunnin keikalla. Käytiin maastossa juoksemassa reilu seitsemän kilsan taival tunnissa. Koiratkin saivat pistellä tosissaan menemään, kun poni kiihdytteli sata lasissa kotia kohden. Metsästäjätkin olivat taas samaan aikaan liikenteessä, mutta onneksi kysäisin ensimmäiseltä vastaan tulleelta passimieheltä missä päin nuo liikkuvat, niin vältyttiin pahemmilta yhteentörmäyksiltä. Metsästäjien mäyräkoira kävi kyllä shelttien kanssa tuttavuutta tekemässä, onneksi oli kiltti tapaus :) 

Olen monesti miettinyt yksinäni maastoillessa, kuinka helposti jotain voisi sattua. En niinkään pelkää, että putoaisin selästä ja loukkaisin itseni, tai että poni pillastuisi ja törmättäisiin vaikka autoon tai muuta sellaista. Toki nämäkin ovat aina mahdollisia! Suurin todennäköisyys loukkaantumiselle olisi siinä, että poni kaatuisi. Lotan tasapaino on vähän sitä sun tätä, vaikkakin parantunut aivan mielettömästi viimeisen kymmenen vuoden ja silloisen tallin vaihdon jälkeen. Metsässä poni pärjää mainiosti, mutta tasaisella tiellä kintut saattavat töksähdellä välillä. Tänään minulla käväisi sydän kurkussa, kun laukattiin reippaasti kotiin mäkeä ylös metsätiellä. Kesken laukan Lotta muka säpsähti jotain, "hypähti" tien reunasta toiseen ja vaihtoi ristilaukalle (tätä se teki joskus muinoin hyvin useasti kesken laukan). Eipä tuossa mitään, oltiin jo lähes mäen päällä ja vauhti hidastumaan päin, kun ponilla menikin jalat solmuun ja meinattiin kaatua turvallemme. Onneksi hevosella on neljä jalkaa, ja yleensä Lottakin pystyssä pysyy, mutta eipä tuossa ehtisi kissaa sanoa, jos yhtäkkiä jalat alta lähtisivät, vaan nenälleenhän siinä itsekin maahan päätyisi.

Koputetaan jälleen puuta ja toivotaan, että poni pysyy pystyssä jatkossakin! Lotan kanssa saa muutenkin katsoa melko tarkkaan, millaisella pohjalla uskaltaa ylipäätään juosta..

Nemo teki eilen uudet harjoitukset naruriimussa sekä käytävällä että pienellä kävelyllä, ja poni oli super! Ei siitä sen enempää :)

Ei kai naakkojen sisustusviikot nyt vielä voi alkaa?! Eihän poneilta vielä karvat putoile.. Lotallakin on muuten karvanlähtö taas lakannut, mutta kai se pian alkaa uudestaan?

Lotan selästä parin päivän takaa.

"Tässä mä vaan hengaan, ja on vähän tylsää.."

Varsan huomio oli lähes koko ajan meikäläisessä ja siinä mitä nyt tapahtuu. Kuten tästäkin huomaa, varsa on koko ajan tietoinen siitä, että hänen pitää seistä paikoillaan, ja pää kääntyi perässä katsomaan mitä mie touhuan, kun tulin takaa ottamaan kuvia :)

Ihan yksin lenkillä! (eli noin sadan metrin päässä tallin pihasta..)

Äitillä taisi olla enempi hätä, kun lähti tarhassa perään pöpelikön keskelle rämpimään. Ei todellakaan Lotan tyylistä astua johonkin, mihin päästäkseen jalkaa pitää nostaa yli viiden sentin verran.

Siellä se äippä höröttelee.

"Hei daa, ketä kiinnostaa, jatketaan matkaa.."

You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Tuo Rohan on kyllä todella suloinen ja komea oripoika. Itse tiedän Rohanin isän, Rasmuksen :) Isäänsä on tullut ja yhtä mukavaltakin vaikuttaa!

    VastaaPoista
  2. Heippa! Te kun tunnette noita vuonohevosihmisiä, niin jos joku etsii itselleen kivaa projektiluontoista, mutta lupaavaa tammaa lajiin kuin lajiin, niin Pumpuli on myynnissä ;)

    http://petrakoivulahti.blogspot.fi/2014/01/myynnissa-lupaava-vuonohevostamma.html?m=1

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.