erikoispostaus ,

Leiri hevosvalokuvaajille!

5/29/2014 12:59:00 ip. marjo 14 Comments

La - su 19. - 20.7. leiri 11 – 15 vuotiaille hevosvalokuvaajille Läyliäisissä


Heittäydy mukaan hevoskuvauksen loputtomien mahdollisuuksien maailmaan 
 
o opi ikuistamaan hevonen eri tilanteissa kuten liikkeessä, luonnossa tai näyttelyissä
o tunnista pienet niksit, joilla saat omista kuvistasi onnistuneita - tutustu myös kameran tekniikan perusteisiin hevosia yli kymmenen vuoden ajan kuvanneen Marjo Uimin opastuksella - leirillä keskitytään erityisesti norjanvuonohevosen kuvaamiseen, mm. tuomaan rotua edustavasti esille
o oma kamera mukaan jos mahdollista! Se voi olla esim. järkkäri, pokkari tai kännykkä. Pääset myös kokeilemaan järjestelmäkameran ja erilaisten objektiivien käyttöä kuvauksessa.
o hinta 155eur sis. alv
o ryhmäkoko kuusi harrastajaa.
Yhteistyössä Vudeka Hevostietokirjat ja Marjo Uimi
 
http://www.vudeka.fi/kurssi-ja-leiritoiminta/

Tällaiseen hommaan tul lähdettyä mukaan, ja nyt täytyy sanoa, että jännittää aivan hurjasti! Mutta tämä jännitys on ehdottomasti hyvänlaatuista, sillä samalla odotan innolla leirin vetämistä. Tämä on minulle aivan uutta, en ole itse ollut koskaan edes muilla leireillä kuin rippileirillä, enkä juurikaan tunne ketään tämänikäisiä nuoria, joten mielenkiinnolla ja uusia kokemuksia hakien otan projektin vastaan!

Minulle on yksi jos toinen ihminen ehdottanut tässä vuosien varrella, että ryhtyisin opettajaksi - biologeille kun ei liikaa töitä ole tarjolla, mutta opettajan pätevyydet lukemalla töitä saattaisi löytyäkin. Aina olen tämän ajatuksen tyrmännyt suorilta käsin. Oikeastaan jollain tasolla jopa nautin opettamisesta, mutta se edellyttää sen, että kuulijat myös haluavat oppia - tämä ei taida koululuokassa aina päteä?? :D Jollain tavalla minulle sopii "lauman johtaminen" ja toimin hyvin päällepäsmärin roolissa, kunhan kaikki ovat hommassa mukana. Esimerkiksi koirien ja heidän ohjaajiensa kouluttaminen voi olla aivan uskomattoman antoisaa touhua, kun ihmiset tekevät sitä vapaaehtoisesti, edistyvät hommassa ja imevät itseensä tietoa kuin pesusienet.

Haluan myös opettaa vain sellaisia asioita, jotka oikeasti osaan ja joissa koen olevani vahvoilla. Hevoskuvaus ja etenkin vuonohevosten kuvaus voidaan mielestäni laskea sellaiseksi..? :) Voisin melko varmasti sanoa, että mie olen tällä hetkellä Suomessa henkilö, joka on ottanut sekä määrällisesti kaikkein eniten kuvia vuonohevosista että useimmasta eri vuonohevosyksilöstä. Joskus aion vielä kirjata ylös kaikki vuonot, joista minulla on kuvia, mutta siinä voikin olla sen luokan projekti, että mahdottomaksi vetää?! Näitä hevosia kun riittää myös Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista, kääk.. Olen enemmän kuin innokas jakamaan omia kokemuksiani ja oppejani vuonisten kuvaamisesta eteenpäin. Ja toivottavasti löytyy myös halukkaita ihmisiä näitä kuulemaan?? :)

Olen mielessäni hahmotellut jo melko pitkälle, mitä kaikkea leirillä tullaan tekemään ja millaisia kuvia ottamaan. Toivottavasti kelit suosivat, sillä tarkoitus on tosiaan kuvata paljon! Omalla kuvauskalustolla ei ole leirille osallistumisen kannalta merkitystä. Mie tuon mukanani varmaan pari järkkäriä sekä muutaman hyvin erityyppisen objektiivin, niillä pääsevät kaikki halukkaat kuvailemaan. En halua myöskään kuvaamisen lomassa vetää mitään luentotyyppisiä yksinpuheluja, vaan toivon leiriläisiltä aktivista osallistumista keskusteluun sekä omia näkemyksiä ja ajatuksia kuvista ja kuvaamisesta. Toivon ja uskon samalla itsekin oppivani lisää nuorten ja innovatiivisten kuvaajien kautta. Mitään yhtä oikeaa tietä kun valokuvauksessa ei ole olemassa, vaan mahdollisuudet ovat rajattomat.. Tästä päästäänkin kysymykseen, mitä itse odottaisit, jos lähtisit tälle leirille?

Nyt on vielä oiva mahdollisuus vaikuttaa leirin sisältöön, heittää toiveita ja ajatuksia mitä leiriltä haluaisit saada? Pyrin näitä ottamaan huomioon ohjelmaa suunnitellessani, aika kuitenkin on rajallinen, enkä varmasti pysty yhteen viikonloppuun sisällyttämään kaikkea sitä, mitä haluaisin osallistujille jakaa.. Vaikka et olisikaan tulossa leirille mukaan, toivoisin silti kuulevani teiltä lukijoilta ideoita sisällön suhteen! Ja toki toivon, että teistä mahdollisimman moni innoistuisi lähtemään mukaan! :) Valitettavasti meidän omia vuonopalleroisia emme siellä kuvaamaan pääse, mutta mm. Rouskun isä Rasmus poseeraa mallina, sekä yksi tämänkesäinen vuonisvarsa. Jo pelkästään vuonisvauvan paijaamisen takia kannattaa lähteä mukaan ;)

Haluatteko leirin jälkeen tänne postausta leirin kulusta?

Leirillä mietitään muun muassa mitä vaatii onnistunut näyttelykuva hevosesta - sekä etukäteisvalmistelut, kuvauspaikan valinta että hevosen asettelu kuvaan. Tämä rakennekuva Rasmuksesta on napattu kesken koulukisojen, sen takia hevosella on häntä letillä ;)


You Might Also Like

14 kommenttia :

 1. Voi hitsi, olisi kyllä niin kiinnostanut tulla! :(
  Olen vaan liian vanha ja juuri sattui viimeisten työpäivien kohdalle, etten pääse sieltä livistämään :/

  Mutta todellakin postausta leirin jälkeen!

  VastaaPoista
 2. Ootko nuin nuori? :D vai älysinkö nyt ihan oikeen :DD

  VastaaPoista
 3. Aivan älyttömän ihana idea! Harmi kun on vähän liian nuorille ;) Onnea matkaan, varmasti antoisaa kaikille osallisille!!

  VastaaPoista
 4. Olis kiva kuulla täälläkin leirin kuulumisia! :) Missä leiri pidetään?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, mitäköhän olet tajunnut? Ei tekstissä minun ikääni missään kohden viitata ;)

  VastaaPoista
 6. Kyllä mäki tollaselle leirille osallistuisin jos en näin vanha olis :D

  VastaaPoista
 7. Oi vitsi! Minäkin haluaisin ehdottomasti, mutta ikää on jo vähän liikaa... Onneksi pääsee koko kesän kuvaamaan laitsalle heppoja omalla järkkärillä kuitenkin!

  VastaaPoista
 8. Täytyykö tässä järjestää toinen leiri vanhemmille kuvaajille?? :D Illanviettoa sitten punaviinilasi kourassa vai? ;)

  VastaaPoista
 9. Itekkii oisin kyllä tosi kiinnostunu tommosesta leiristä, mutta miullakii sitä ikää liikaa :D

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtava idis, kerro toki miten leiri sujui ja vaikka parhaimpia otoksia tännekkin ;)

  VastaaPoista
 11. Hieno idea. Itsekään en valitettavasti voi mukaan lähteä.

  Asiasta kukkaruukkuun, milloin Lotalla alkoi sen tiineenä ollessa tulla sitä "kirkasta maitoa" eli raakamaitoa? :)

  VastaaPoista
 12. Oisinkohan yli-ikäinen, kun täytän elokuussa 16?:---) Vielä siis 15!

  VastaaPoista
 13. Hieno idea :)

  VastaaPoista
 14. Milla, mukaan vaan! :)

  Anonyymi, ei siltä tullut ollenkaan maitoa ennen synnytystä. Tai en tiedä, olisi varmasti tullut jos olisi puristanut nisiä, mutta en mennyt niihin ollenkaan koskemaan ja mitään ei tiputellut..

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.