ajo-opetus ,

Poneja joka lähtöön

9/10/2014 09:58:00 ip. marjo 0 Comments

On se kätevää, kun on kolme niin erilaista vuonista. On tamma, ruuna ja ori. On varsa, nuori aikuinen ja vanha aikuinen. Ja kaikille riittää tekemistä laidasta laitaan, Lotalle tietty eniten, mutta aika kameleontteja ovat nuo pojatkin. Ei käy itselläkään puuhastelu tylsäksi, kun kaikkien ponien kanssa voi harrastaa eri juttuja ;)

Eli mitä tänään sitten tapahtui? Miun uusi vuonisten kautta tutuksi tullut ystäväni tuli mein poikia katsomaan. Hänellä on itsellään myös vuonistamma ja sen 2-vuotias varsa. Myös 2-vuotias ihmislapsi oli reissussa mukana.

Nemo pääsi ensin hommiin. Kävin tallimatkalla ostamassa varsan ajokoulutusta varten pari kettinkiä, joita halusin heti päästä testaamaan. Ensin kävin varsan ketjuilla läpi sen ollessa harjattavana. Kilisyttelin ja kalisuttelin niitä joka puolella, kyllähän tuo kiinnostunut oli, mutta ei pelännyt. Ainoastaan kun rämäytin ketjut lattialle, säpsähti varsa pienesti. Mutta kun vetelin ja paukuttelin niitä pitkin lattiaa, niin eipä tuokaan enää aiheuttanut reaktiota.

Ja sitten hommiin. Talutin varsaa kentällä ja alkuun kaveri veti ketjuja mukanaan meidän edellä, vierellä ja takana. Nemolla oli kyllä huomio ketjuissa, mutta ei se niitä pelännyt. Otin sitten itse ketjun käteen, vedin sitä mukana ja talutin Nemoa samalla. Molemmin puolin. Välillä kävin uudelleen varsaa ketjuilla läpi, kolisuttelin niitä valjaisiin ja heiluttelin ympärillä. Jos varsa liikkui ja väisti ketjua, palkkasin sen pysähtymisestä.

En ensin ajatellut, että laittaisin ketjuja vielä Nemon vedettäväksi… Mutta kun kaikki meni niin hyvin, niin lopulta laitoin ketjut aisalenkkeihin kiinni. Sitä ennen olin toki heitellyt ketjuja vasten sen molempia takajalkoja, jottei se säiky jos ketjut osuvat sen jalkoihin. Eipä tuo siirtänyt senttiäkään kumpaakaan jalkaa näin tehdessäni :)

Hieno mies - jälleen kerran!

Eilen Nemolla oli ekaa kertaa valjaat niskassaan..

Ja tänään laitettiin ketjut perään. Oho.

Hurjaa hommaa, varsakin on ihan kauhuissaan… ;)


Popi puolestaan pääsi lastenratsun hommiin. Nostettiin kaverin poika kyytiin ja käytiin pienellä kierroksella kentän ympäri. Rousku oli hieno myöskin, kuten aina! 

Ensin harjataan poni.

Rousku seisoi nätisti pienen miehen hoidettavana.

Ja kyydissä. Ratsu kuuntelee tarkkaavaisena.

Posekuva :)

Pojat sai uuden jäsenen poikamiesboksiinsa, Popi oli sitä mieltä että tässä on meiän johtaja!

Entäpä Lotta sitten? Lotta leikki kouluratsua! Eipä ole taidettu taas hetkeen Lottaakaan kunnolla jumppailla, mutta uskomattoman hyvin se liikkui. Hakemista oli jokaisessa askellajissa, mutta mukaan mahtui myös hyvin onnistuneita hetkiä. Energiaa tammalla oli jälleen kivasti, ja lopun pariin laukkavetoon poni lähti innoissaan kuten aina, ei tarvitse kuin ohjaa antaa niin johan mennään. Hieno oli siis Lottakin!

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.