blakke ,

Vertaillaan taasen

9/09/2014 06:11:00 ip. marjo 0 Comments

Löysin Lotan ensimmäisestä varsasta Blakkenista pari kuvaa, joissa se on noin vuoden ikäinen. Onneksi olen nämä kuvat joskus teettänyt (tai oikeastaan se on tainnut olla mein äiti, kiitos äiti tästä ;)), sillä jossain vaiheessa minulta katosi aivan järkyttävä määrä kuvia bittiavaruuteen tietokoneen hajoamisen myötä. Netissähän oli toki kaikki tärkeimmät, mutta geocitieksen (kuka muistaa vielä tämän palvelimen?!) lopettamisen myötä myös kaikki nettiin ladatut kuvat lähtivät sen sileän tien.. Blakkenistakin olisi ollut vaikka kuinka paljon kuvia, vaan eipä ole enää.

Ollaan Sirin kanssa monesti vertailtu kaikkia poikia keskenään ja mietitty millaisia Nemosta ja Rouskustakin tulee parin vuoden päästä. Blakke on pojista ehdottomasti se ponimaisin. Se on nyt aikuisena paksuna ruunana oikea nallekarhu. Sillä on lyhyt ponimainen pää, enempi sellainen kuin vuonohevosella tulee ollakin. Popilla on pitkä ja hevosmainen pää. Rousku on muutenkin pojista selkeästi hevosmaisin rakenteeltaan. Nemolla on ainakin tällä hetkellä myös iso ja pitkänmallinen pää. Se on selkeästi jo paljon suurempi kuin monella aikuisella vuonohevosella, toivottavasti ei enää paljon kasvaisi. Kaikilla on melko vahva luusto, mutta Nemolla ehkä se parhaasta päästä kuitenkin? 

Luonne on Nemolla ja Rouskulla eniten samantyyppinen, Blakke oli varsinkin nuorena täysin eri planeetalta kuin nämä kaksi. Tosin nyt sekin taitaa olla likipitäen samasta puusta veistetty veljiensä kanssa. Miun silmääni Nemossa ja Blakessa on ehkä enemmän samaa kuin kummassakaan Rouskun kanssa. Onneksi niilläkin on kuitenkin hyvin erilainen rakenne, eniten samankaltaisuus näkyy ehkä päässä ja ilmeessä. Nemon tukka on vaan sadasosan siitä mitä Blakkenilla, se saisi kyllä alkaa kasvaa ja vauhdilla!


Harmittaa, ettei ole tullut napsittua säännöllisesti rakennekuvia Nemosta ja Popista. Näistä on meinaan ehdottomasti paras vertailla tapahtunutta kasvua ja kehitystä. Blakkeni on tuossa ylimmässä kuvassa melko tasan vuoden ikäinen. Rouskusta lähin edes vähän rakennekuvaa muistuttava otos löytyi hieman nuoremmasta varsasta, Popi on kuvassa reilun 10kk. Nemo taas on omassa otoksessaan hieman alle vuoden. Alle kahden kuukauden ikähaarukkaan kuitenkin kaikki mahtuvat, eikä tuossa iässä sillä enää onneksi ole niin suurta merkitystä. Suurin ero taitaa olla Blakkenin kesäturkki näihin kahteen karvapalloon verrattuna, heh ;)


Tässä vielä pääkuvat näistä kahdesta samankaltaisesta nassusta. Voin melkein vannoa, että jos olisin muokannut Blakkenin kuvaan pienemmän söherön otsapehkon, niin joku olisi uskonut, että kuva esittää Nemoa?! Ollaan tässä mietitty, että Nepparilla on myös varsin pitkä nenä ja hevosmainen pää, mutta niin oli kyllä Blakkenillakin vuoden iässä. Eipä tuosta taatusti yhtä kaunista ponipäätä tule kuin isällään Rollella on, mutta saapi sitä toivoa, että Nemokin aikuisena olisi hieman enempi ponimaisen näköinen kuin äitinsä. Se jää nähtäväksi, kuten kaikki muukin varsan kasvuun liittyvä. Jotenkin en malttaisi odottaa, että näen millainen aikuinen Nemosta vielä kasvaa ja kehittyy…

Tässä vielä kolmas kuva, jonka löysin vuoden ikäisestä Blakkenista. Pieni oripoika pääsi äitiä moikkaamaan hommien jälkeen. Eikö tässäkin kuvassa näytä kuin Blakella olisi pitkä ja hevosmainen pää? Hyvin samaa kaliiberia Lotan, Rouskun ja Nemon kanssa..?


Vaan kolmivuotiaana siitä onkin tullut pyöreän ponimainen lyhyellä paksulla turvalla ja vahvoilla leukaperillä varustettu ori? :) Kuten sanoin, on tää poni mun mielestäni aika hellyyttävä nallekarhu, vaikkei mikään rakennekukkanen olekaan.


Ja nyt kun vauhtiin päästiin, vielä yksi kuva Blakkenista. Tästä otsatukasta saadaan Nemon kanssa jäädä vaan haaveilemaan… 
You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.