bimi ,

Pikkuvuohet menossa mukana

1/10/2015 10:10:00 ip. marjo 8 Comments

Tänään käytiin ensimmäistä kertaa porukalla Sirin ja Laran kanssa Lotan luona sitten poikien muuton - eli elokuun - jälkeen. Nopeasti aika onkin taas mennyt.. Lotta oli aamulla jo käynyt lenkillä, joten tarkoitus oli viedä vaan Laraa Lotalla pellolle ratsastamaan ja miun sen jälkeen pikaisesti jumppailla askellajit läpi valmiiksi lämmitetyllä hevosella. Noh, ihan niin se ei sujunut, kun Lara ei halunnutkaan ratsastaa, ja pohja oli aivan äärimmäisen surkea hevosen liikkumiselle. Niin vaan tilsoja kertyi, eikä sohjolumen kovaksi jäätynyt pinta yhtään auttanut asiaa. Ehdinköhän edes kymmentä minuuttia istua selässä, kun totesin touhun turhaksi..

Vaan ensi maanantaina myö suuntaamme Lotan kanssa naapurikentälle tunnille yhdessä Rasmuksen ja tämän omistajan kanssa, hurjaa! Saas nähdä miten muorin kanssa tästä selviydymme.. :)

Lotta oli ensimmäisenä kiinnostuneena vastassa, kun saavuimme tallille.

Lara toi omppuja tuliaiseksi :)

Kaunis 23-vuotias :) 

On se ihana katsella välillä tammaa pelkkien poikahevosten sijaan..

…onhan nää neidot aina omaa luokkaansa.

Yltiöseurallisia pikkuvuohia kiinnosti kovasti Laran mukanaan tuomat uudet lelut.

Onpa kauniita keijutyttöjä, oliskohan nää syötäviä??

Laralta saa myös kasapäin rapsutuksia.

Lotan kuntoonlaitto hoituu mukavasti pihassa.

Lauman sorrettu pahnanpohjimmainen Hiltsu 24v katseli touhua kauempaa..

Kunnes Lara keräsi Hilpalle oman heinäkasan muilta poneilta turvaan :)

Näillä on selvästi jotkut ihan omat jutut meneillään..? ;)

Lottakin osaa muuten olla asioista eri mieltä. Se on vaan harvinaisen surkea kertomaan sitä! Muorilla meni vissiin herne nenään, kun aikani yritin surkealla onnistumisella kaapia siltä lumipaakkua irti kaviosta. Rouva sitten päätti esitellä espanjalaisen käynnin alkeita ja heilutteli aikansa etujalkaa ilmassa. Jalassa oli harvinaisen helppoa roikkua kiinni. Ja näin sain taas keskittyä täydessä rauhassa tilsan pois paukuttamiseen..

Tämä on vanha kuva, mutta piti kaivaa esille, kun tässä on toinen niin hyvä kuva Lotan eriävästä mielipiteestä. Oltiin maastossa ekaa (ja toistaiseksi vikaa, vaikka hyvin menikin) kertaa kokeilemassa kaulanarulla ratsastusta. Tässä kohden pyysin Lottaa kääntymään tiellä ympäri poispäin kotoa, vaikka Lotta olisi halunnut jatkaa matkaa kohti kotia. Hevonen ei vissiin ymmärrä, että sillä olisi ollut täydet mahdollisuudet vaikka juosta kiitolaukkaa tallille niin halutessaan. Sen sijaan se tyytyi nakkaamaan niskojaan, ja kääntyi sen jälkeen kiltisti ympäri :D Lotta on.. (ps. Nemo roikkuu masussa mukana)

Lopulta oltiin valmiita ja ei kun menoks.

Vuohet saivat tulla vapaamatkustajina mukaan. Niitä selvästi vähän jänskätti uudessa maisemassa kulkeminen, ja molemmat jäivät pääasiassa tien tukkeeksi omiin jalkoihin kulkemaan. Tässä ne ovat harvinaisen kaukana, kun Siri kulki edelle kuvaamaan, tuli vuohillekin vähän enempi liikkumavaraa.

Jos koirat seuraavat uskollisesti ihmistä, niin nämä vuohet tekevät sen kyllä vielä paremmin! 

Tyyli on vapaa..

En todellakaan tiedä, miksi tuo yksi makoilee maassa, ja miksi tuo toinen pönöttää siinä vieressä :D

Jo pelkkä käynnin ratsastaminen oli hyvin varovaista ja haparoivaa tällä pohjalla..

Samoin ravissa hevonen oli haluton liikkumaan.

Kamikaze-vuohet hyppivät välillä niin suoraan hevosen eteen, että pelkästin jo ratsastavani päälle.

Iso ja vähän pienemmät :)

Lentävä vuohi!

Ja toinen samanmoinen!

Itse ratsastuskuvista ei nyt juurikaan saatu jälkipolville muisteltavaa..

Myös talviturkkipörröiseltä Bimiltä terkkuja lukijoille!

You Might Also Like

8 kommenttia :

 1. Olipas ihanan hyväntuulinen postaus:) Onko nuo vuohet millaisia? Meidän tallilla kaksi vähän isompaa samaa rotua edustavaa elukkaa, ja ovat välillä niiin ärsyttäviä :D Kulkevat vapaana tallipihassa ja ilmestyvät paikalle juuri silloin kun ei pitäisi ja ne myös tunkevat kaikkialle, kiellettyin paikkoihin tottakai. On ne sentään välillä kyllä ihan hauskoja, onneksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vuohet ovat ihan yltiöseurallisia ja uteliaita! Kulkevat perässä joka paikkaan, työntävät nenänsä kaikkeen mitä vastaan tulee, kiipeävät ja pomppivat ihan mihin tahansa, ja onnistuvat sotkemaan kaiken tallista irti lähtevän tavaran pienessä hetkessä :D Pomippivat pitkin pihaa hurjaa vauhtia ja välillä saavat ihme sekospurtteja. Ihan kun koiranpentuja siis molemmat :)

   Poista
 2. Huippuja vuohia!!

  VastaaPoista
 3. Kiva ja hyväntuulinen postaus!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania nuo vuohet! :D Olin ennen ajatellut, että ovat vähän kuin kissoja eli oman tiensä kulkijoita, mutta ei näköjään... :D

  VastaaPoista
 5. Voi miten hauskoja vuohia :D

  VastaaPoista
 6. Meidänkin pihassa oli tänään lentäviä vuohia. <3
  Tykkäävät niin kovin kun pääsevät näin talvella ulkoilemaan.

  VastaaPoista
 7. Eikä! aivan mahtavia nuo vuohet! :D

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.