blogitalli ,

Makeover day to our ponies

2/01/2015 08:53:00 ap. Siri 32 Comments


Yksi ihanimmista harrastuksistani ikinä: Kuvankäsittely. Kun kuulin blogitallin tämän viikon haasteesta tehdä postaus kuvankäsittelystä suorastaan sinkosin koneeni ääreen, mutta sitten tuijotinkin tyhjää Photoshoppia ja aivot raksuttivat tyhjää. Ei mulla ole mitään kuvia mitä muokata (sanoo hän jolla on kolme tietokonetta, kolme ulkoista kovalevyä ja kymmenittäin muistitikkuja ja cd levyjä täynnä pelkkää kuvamateriaalia).
Ja niin hassulta kuin se kuulostaakin, koska todella rakastan kuvanmuokkaamista, odotan silti yhä sitä parasta ottamaani valokuvaa jota ei tarvitsisi niin hirveästi käsitellä.
Sellaista ei vielä ole tullut vastaan :)

Mun kaikissa kuvissa on aina jotain mitä on vähän pitänyt muuttaa. Esteetikkona haluan, että kuvat olisivat kauniita. Aina tämä ei tietenkään ole mahdollista -varsinkin jos itse esiinnyn niissä ;) mutta esimerkiksi häiritsevät asiat poistan kuvista melkein poikkeuksetta. Kuten esim rakennekuvassa hevosen selän "läpi" menevän sähkötolpan tai oksankarahkan (tämä luonnollisesti olisi pitänyt tajuta jo siinä vaiheessa kun kuvaa ottaa, mutta aina se hevosen saati tien siirtäminenkään ei ole mahdollista). Taustalle tulee mitä tulee ja ne sitten shopataan myöhemmin pois.

Jokainen valokuvaaja tai blogin pitäjä nyt taatusti joskus jollain tavalla lisää kuvaansa kontrastia, värikylläisyyttä, valaistusta tai terävyyttä. Niin teen minäkin, mutta mulle kuvanmuokkaus on myös paljon enemmän. Minä voisin päivät läpeensä lisäillä kuviin kaikenmaailman hörhötyksiä; nappeja, nauhoja, pitsiä, pellavaa, glemmaria glitteriä, rusettia ruusunnuppua.. sitä mitä mun koneella ei ole, sitä ei tarvita :)

Suosikkejani ovat kuvat joissa on joku itselle tärkeä juttu.
Oli se sitten tunnelma, huumoria, tietynlainen ilme tai esimerkiksi luonto.
Kun olen tällaisen kuvan löytänyt alan säätää sen kanssa. Voin viettää tuntitolkulla aikaa lisäten kuviini keijupölyä ja auringonsäteitä ja muokata samasta kuvasta kymmeniäkin erilaisia variaatioita.
Rakastan myös mietelauseita koska ne usein antavat kuvalle enemmän syvyyttä ja ajatuksen aihetta.
En heitä kuvaan mietelausetta summa mutikassa, vaan sen täytyy sopia kuvaan jollain tavalla.

Näitä juttuja ajatellessani huomasinkin yhtäkkiä vain kaivaneeni koneeltani esiin kolme kuvaa, kolmesta eri hevosesta, kenestäpä muista kuin meidän blogin keltaisista nallukoista.

Saanen esitellä siis Nemon, Rouskun ja Lotan makeoverit eli muodonmuutokset:
Nepparin kuva löytyi kaikkein kivuttomimmin. Sen otin tällä viikolla ratsastuskentältä kun poika antoi itselleen lumipesut kesken Rouskun ratsutuksen seurailun. Se on tässä kuvassa nousemassa ylös kierrittyään maassa monen monituista kertaa. Katsoessani kuvaa koneelta ekan kerran se näytti siltä kuin pieni poni istuisi maassa miettimässä syntyjä syviä. Siitä se ajatus sitten lähti...

NEMO ENNEN LUMISADEMYRÄKKÄÄ:
NEMO LUMISADEMYRÄKÄSSÄ:
Niinpä... joskus on hyvä olla vain omassa mainiossa seurassaan ja nauttia yksinolosta olematta kuitenkaan yksinäinen.

Seuraavana muodonmuutokseen pääsi Rohan. Vaikka lähes tulkoon nukunkin kamerani kanssa minulla ei edelleenkään ole Rohanista sellaista kuvaa johon voisin olla täysin tyytyväinen. Aina se näyttää liian lihavalta tai pitkulapäiseltä tai tausta on huono tai kuva epätarkka tai poni likainen tai joku muu mättää eikä miellytä verkkokalvojani. Niin kaunis ja ihana kuin se onkin taidan olla kuvien suhteen melkko kranttu. Tämän kuvan Rouskusta valitsin yksinkertaisesti siksi, koska se on melkein hukkumaisillaan viime juhannuksen valkoiseen kukkamereen ja rakastan kukkaniittyjä (varsinkin jos niiden sisään kätkeytyy hevonen). Kaikenhuipuksi Rousku suorastaan näyttää poseeraavan kameralleni. Itse kuvan tausta ei miellytä minua ja jotakin kuvasta vain tuntuu puuttuvan muutenkin. Romantikkona halusinkin kuvaan lisätä hempeää runomaisuutta.

ROHAN SYNKÄSSÄ KUKKAMERESSÄ:
ROHAN HEMPEÄSSÄ KUKKANIITYSSÄ:
Toisinaan kuulen ihmisiltä ettei hevoseni ole se kedon kaunein kukkanen. Ehkei se mikään rakennekukkanen olekaan, mutta omaan silmääni se on kaunein hevonen jonka maa päällään kantaa. 
Kuten kuvan mietelause kehottaakin elämänsä kannattaa rakentaa muulle kuin pinnallisille asioille. Niille asioille, ihmisille ja lemmikeille jotka tekevät omasta maailmastasi kauniimman paikan elää.

Viimeisenä vaan ei vähäisempänä muodonmuutoksen sai Lobitsija. Kaiken edellisen ihanan alku ja juuri. Nämä yllä olevat pojanlurjukset maailmaan pyöräyttänyt mummu-hevonen jonka sydän on puhdasta kultaa. Ehkä kaunein koskaan ottamani kuva Lotasta on tämä kuva jossa enkelinsiipinen Marjo istuu sen selässä elokuun ilta-auringon värjätessä sen ennestään kultaisen hipiän vieläkin kultaisemmaksi (tai sitten minä vain toteutan täällä kuvanmuokkaushaastetta lisäämällä sitä kultahilettä siihen turkkiin)...

LOTTA ENNEN KULTAHILE KÄSITTELYÄ:
LOTTA JÄLKEEN KULTAHILEKÄSITTELYN:
Tämän mietelauseen sanoman antaisin meille jokaiselle (sillä jokaisen sisällä meissä asuu pieni enkeli siinä pirun vieressä). Vaikkakin ne siivet joskus viistävätkin maata, täytyy ne toisinaan muistaa uskaltaa myös levittää ja katsoa kuinka pitkälle ne sinut vielä vievätkään.


Sinäkin voit osallistua blogitallin tämän viikon haasteeseen kuvankäsittelystä.
Ohjeet haasteeseen löytyvät alla olevaa kuvaa klikkaamalla.
Voitte olla varmoja, että luen niistä jokaisen!

Ny kaikki joukolla kuvia käsittelemään

Tässä vielä muita ottamiani ja käsittelemiäni kuvia jotka ovat minulle jollain tavalla tärkeitä:

Terkuin:

Editoin kuvani pääasiassa Photoshop Element 10:llä joka on maksullinen kuvankäsittelyohjelma.
Netistä kuitenkin saa lukuisia ilmaisia jopa ihan hyviäkin editointi ohjelmia joita käytän myös toisinaan.

You Might Also Like

32 kommenttia :

 1. Hieno postaus ja hienoja kuvia! Saatat sortua helposti muokkaamaan kuviin vähän liikaakin kaikkia koristeita, mutta toisaalta se on sinun tyylisi ja ihan kiva noinkin :) Silmääni miellytti eniten tuo "Rohan hempeässä kukkaniityssä" ja "Lotta jälkeen kultahilekäsittelyn"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mun piti tuohon postaukseen lisätäkin, että joskus saatan innostua hieman liikaakin ja menee överiksi. Näissä muokkaamissani kuvissa esimerkiksi tein juuri niin, mutta tällä kertaa tarkoituksella koska haaste oli nimenomaan kuvanmuokkaus. Sainpahan kerrankin oman luvan kanssa lätkiä menemään extraa kuviin :D Joskus väemmän on enemmän ja liika käsittely saattaa jopa pilata kuvan. Näissäkin mentiin jo hyvän maun rajoissa, mutta kiitos! :)

   Poista
 2. Upeita kuvia ja niiden muokkauksia!
  Oma henkilökohtainen suosikkini on tuo mustavalkoinen, jossa muksu istuu pikkualtaassa ja nelijalkaiset saaveissa. Sen vois vaikka kehystää ja heittää tuohon seinälle, ihanan lämmin fiilis.
  Milja, Project Basenji

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Milja!
   Se on mulle tärkeä kuva jo siksikin, koska vateissa istuvat jo edesmenneet maltankoirani rakkaat Sissy ja Lilli <3 Kuva on otettu saunanlöylyistä ja Lara juo vettä omassa vauvalle tarkoitetussa mini uima-altaassa ja toiset on silleen, että missä meidän vesikupit?

   Poista
 3. Nämä sun ottamat ja muokkaamat kuvat on vaan niin upeita! Hienosti käsiteltyjä ja kauniita kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Suvi <3
   Niinkuin ylimmässä kommentissa kommentoinkin vähän ehkä meni överiksi tuo muokkaaminen, mutta menköön :D

   Poista
 4. Teetkö tilaustyönä tälläisiä kuvannuokkauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voinhan mä tehdäkin jos ei nyt mitään ihan mahdottoman vaikeeta pyydetä ;)

   Poista
  2. Oi että, olisin kyllä kovasti kiinnostunut, jos suostut tekemään :)! Oliko teillä jotain s-postia mistä saa yhteyttä? Vaihtoehtoisesti voit laittaa minulle ensin sähkäpostia, niin voitaisiin enemmän keskustella asiasta :)

   erika.ahtiainen@hotmail.com

   Poista
  3. Mä laittele sulle erikaa postia vaikka huomenna niin kattellaan lisää :)

   Poista
 5. Tosi hienoja kuvia! Itse en ole juurikaan perehtynyt kuvanmuokkaamiseen, vaikka pitäisi kyllä.. Joku iänikuisen vanha photoshop meillä on levyllä, mutta en ole sitä tähän koneeseen uskaltanut asentaa. Usein on käynyt niin, että kone on mennyt rikki heti asennuksen jälkeen. Nyt on siis käytössä ollut muutaman vuoden vain paint, jolla ei juuri muuta tehdä kuin rajata ja pienennetä kuva. En osaa mitään ihmeellistä tehdä sillä vanhalla photarillakaan, mutta kontrastia tykkäsin säädellä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon AnnemariKo :)
   Viehän tuo loppujen lopuksi koneelta aika paljon tilaa varsinkin jos sen on tunkenut täyteen efektejä kuten minä :) Jos et halua photshopia asentaa uudelleen niin varsin käyttökelpoisia kuvanmuokkausohjelmia ovat mm. photo scape ja picasa joissa on jo tosi hyvät muokkaus ja efektimahdollisuudet. Niillä pääsee jo pitkälle ja on helppoja käyttää. Ei muuta ku käy koittaan niin jäät koukkuun ;)

   Poista
 6. WAU! Olen ihaillut ennenkin tämän blogin kuvia, mutta nyt... en voi käsittää kuinka saat noin hienoja kuvia, ja osaat muokatakkin noin hienosti! Olen kateellinen taidoistasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minä aina saakaan. Nuokin vanhoja kuvia (paitsi Nemon kuva). Muokkausta olen tehnyt muutaman vuoden joten kyllä siinäkin vähän kehittyy kun sitä ahkerasti säätää. Näkisit ekat muokkaukseni -hui kauhistus :D
   Kiitos vaan WAU:Sta :)

   Poista
 7. Tosi upeita kuvia!! Tykkään tämmösistä reiluista muokkauksista, näkee että on nähty vaivaa ja luotu ihan oma tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva et joku arvostaa tätäkin ominaisuutta ja työmäärää :) Kiitos Veera!!

   Poista
 8. Aina ihaillut sun muokkauksia! :)
  Itekin muokkaan Elementsillä (kylläkin 7.0), käytätkö jotain valmiita filterejä vai miten ihmeessä saat noita ihania "efektejä"? Musta tuntuu, että mulla on tosi hyvä muokkausohjelma, mutta en vaan osaa käyttää sitä pätkän vertaa... Luulin pitkään, että olin kolunnut koko ohjelman läpi ja että se on aivan surkea, mutta sitten menin huvikseni sörkkimään kaikenmaailman ihmeellisiä englanninkielisiä sanoja ja kappas mitä sieltä löytyykään! Mutta ei kylläkään mitään hienoja ja käyttökelpoisia, sellaisia mitä itse tarvisin..:)

  Ai kamala miten sekava kommentti, mutta siis mitä kaikkea muokkaat, käytätkö valmiita filterejä (onkohan tämä edes oikea sana.. mutta siis valmiina netistä ladattuja juttuja) vai teetkö kaiken alusta saakka itse? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus Merika :)
   Kummasti sieltä photshopin sisällöstä löytää uusia juttuja kun vaan viitsii tonkia ja netistä saa tosi hyvää apua ps:n käyttöön. Mä olen vuosien ajan ladannut netistä myös photoshoppiin käypää grafiikkaa ja opiskellut grafiikan tekemistä myös itse. Se on vaan hirmu hidasta puuhaa mut kun siinä onnistuu niin palkitsevaa. Eli teen sekä itse, että käytän valmiita toimintoja joissa sit säädän voimakkuuksia ja alueita mihin haluan mitäkin ja kuinka paljon eli tavallaan jokaista kerrosta meen aina vähän sörkkiin sillä harvoin valmis overlay (peitekerros?) miellyttää silmää. Jos haluan olla nopea käytän automaattitoimintoja. Nekään ei kyllä sovellu kaikkiin kuviin varsinkin jos valotus itse alkuperäisessä kuvassa ollut jo huono.

   Poista
 9. Mä en kestä, nää on niin superhienoja :)

  VastaaPoista
 10. Yksi syy miksi tykkään lukea blogia on juuri nämä hienot kuvat! Pidän itse myös hyvistä sitaateista ja varsinkin kun ne on yhdistettynä sopivaan kuvaan :) haluaisin itsekin jotain nimenomaan kauniita kuvia minusta ja vuokrahepastani. Ei vaan aina saa oikein aikatauluja määräämään kuvaajan kanssa tai sitten kuvausolosuhteet ei oo niin hyvät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Olen otettu :)
   Juu sehän siinä onkin se ongelma. Kuvaaja ja olosuhteet ja mulla lisäksi se et pitäs koittaa jaksaa vähän itseenkin panostaa ettei ihan rasvalettinä kuvissa heilu (kuten niin usein näyttää olevan). Tuntuu olevan mahdoton saada nää kaikki natsaamaan samaan aikaan. Ideoita kyllä olis ja sitten niitä muokkaushaaveita... no ehkä vielä joskus.

   Poista
 11. Ääh mä Siri rrrrakastan noista sun kuvamuokkauksia <3 Oot jo pelkästään kuvaajana ihan megataitava, mutta noi sun muokkaukset on vaan kirsikka kakun päälle. Aivan ihania, tykkäsin kaikesta kolmesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua Aurora <3 no ny mää rrrakastan sua ;) kiitos paljon!!

   Poista
 12. Kadehdin muokkaustaitojasi :) Luulen että jokainen kuvaaja odottaa sitä täydellistä kuvaa ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tarvi kadehtia :) Säkin pystyisit helposti samaan, tosin sun ei tarvi kun sulla on niin ihania kuvia ilman käsittelyäkin! Mä oon kade niistä :)
   Ja niin tuo taitaa olla, että ikinä taida olla täydellisen tyytyväinen mihinkään kuvaan. Ikävä kyllä. Toisaalta taas sehän tästä tekeekin niin mukavaa kun on ikuinen "jahtaus" sen saamiseksi käynnissä :)

   Poista
 13. Oot saanut ihania kommentteja, eikä suotta. :) Sulla on vaan tämä taito ja kaikenlainen näpertely niin hyvin hallussa. :) Ihaniahan nämä on kaikki, mut tuo istuva poni oli veikeä ja sen muokkauskin on ihanan herkkä ja talvikuvana niin ajankohtainen. Enkä muista sitä nähneeni ennen, joten se ehkä vetosi siksi eniten. Ja nuo pikkukuvatkin ovat kaikki omalla tavallaan upeita, kyllä sä vaan osaat Siri kuvata, joten älä vähättele sitäkään puolta. Oot taitava. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ullaseni mun <3
   Itseasiassa näistä kuvista mikään ei aiemmin ole esiintynyt blogissa (mutta joo hyvin samankaltaiset kuvat samalta päivältä toki on).

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.