ajo ,

Äitimuorin kuulumisia

5/16/2015 07:59:00 ip. marjo 4 Comments


Lotta tosiaan muutti laumoineen uuteen kotiin pari viikkoa sitten - ponit asuvat nyt omistajansa Heidin sekä tämän avomiehen omalla tontilla vastavalmistuneessa tallissa! Kovasti helpottui hevosten pitäminen kun ne ovat jälleen omassa pihassa. Ja mikä parasta, minun tallimatkani Lotan luo muuttui aiemmasta noin viidestätoista(?) kilometristä tasan neljään kilsaan, mahtavaa! Oikein huvitti kun käytiin Heidin kanssa Lotalla ajamassa tässä päivänä eräänä, ja hyvä ettei kotiovelle kurvailtu. Minulla olisi meidän yhdeltä peruslenkiltämme ehkä kilometrin verran matkaa kotiin.. Ponit asuvat myös Sirin työpaikan naapurissa, joten Sirilläkin on halutessaan töihin palattuaan lyhyt matka Lottaa moikkaamaan. Pieni on tämä maailma :)

Ja vielä pienemmäksi muuttuu, Lotan lauma muutti itse asiassa vanhan tallinsa naapuriin. Liikutamme siis poneja nyt samoissa maastoissa, joissa on kuljettu vuodet -98-03. Tai siis itse en vielä tuolloin ollut mukana enää kuin viimeisen reilun vuoden verran, mutta tutuissa ympäristöissä kuitenkin ollaan.

Lotta ja pojantytär Ylläri kyydissä. Kuva: Heidi

Muutto oli sujunut hyvin ja kaikki ponit matkustivat nätisti. Vaan kyllä on ollut virtaa ja härdelliä uudessa tallissa! Koko lauma nuorentui kymmenellä vuodella! Lotta on aina ollut yllättävän läheisriippuvainen ja stressaa uusissa paikoissa, varsinkin yksinään ollessaan. Vaan nyt Lotta taitaa olla se pahiten järkyttynyt ja sielunelämänsä sekoittanut jäsen laumassa. 23-vuotias mummeli on muuttunut kaksivuotiaaksi oripojaksi käytökseltään, virtaa ja ääntä riittää. Yksin käytävällä seisominenkin on vallan hurja koettelemus, jos kaverit jäävät ulos tarhaan. Lenkille lähtemisestä puhumattakaan.. Tai no, edellinen ajolenkki meni jo oikein nätisti ja rauhallisesti jopa löysällä ohjalla. Ensimmäisellä reissulla ei ollut voinut löysästä ohjasta keskustellakaan.

Ekana iltana uudessa kodissa. Kuva: Heidi

Kävin tässä itsekseni Lottaa vihreällä syöttelemässä viikko muuton jälkeen. Laitoin tammalle suitset päähän ja ajattelin käydä pienellä kävelyllä tallin pihan ympäristössä. Virhe. Päästiin ehkä sata metriä, kun totesin että käännytään takaisin. Kotio päin Lotta tanssahteli ravia pää taivaissa kuola roiskuen koko matkan. 23-vuotiaassa mammassa oli jo enemmän pideltävää kuin kaksivuotiaassa oripojassaan koskaan! :D

Ei-ihan-niin-puhdas poni ihanan puhtaassa tallissa. Ilme kertoo fiilikset..

Ja samat tunnelmat jatkuivat tallin ulkopuolellakin!

Lotan ilmeet olivat kyllä hauskoja, kun vähän väliä sen piti ihmetellä ja säpsyillä jotain jossain. Sen vielä kun joku tietäisi että mitä..

"Aasiponi" Hilppaa (24v) harmitti kun se ei päässyt vihreelle..

Vaan onhan se nyt epäreilua, kun vielä tässä iässä joutuu uutta kokemaan. Vaan eiköhän Lotankin sielunelämä tästä vähitellen tasoitu ja pian meillä on taas sama vanha tuttu rento ja kiltti mummeli. Viimeistään ehkä sitten, kun lauma pääsee laitumelle kesää viettämään..

Nappasin kameran matkaan mukaan, kun käytiin Heidin kanssa vaunuilemassa. Ajattelin saavani Lotasta kunnon pörheilykuvia, vaan tamma olikin sitten mukavan rento ja tyyni lähes koko matkan. Vaan tulipa näistä kuvista silti varsin kivoja!

Lähtövalmiuksissa. Uuden tallin yksi kiva puoli on, että vaunut saa perään tallin käytävällä.

Alkumatka täytyy kulkea asvalttitien reunaa 80km/h nopeusrajoituksella. Lotta on onneksi taivaltanut tämän saman pätkän vähintään kymmeniä kertoja ennenkin..

Kyytiläiset piiiiiitkästä aikaa vaunuissa mukana.

Nyt on taas pehmeitä hyväpohjaisia pieniä teitä vaikka kuinka ja paljon. Harmi vaan, että autoja tulee vastaan miltei joka paikassa.

Täällä pitkällä suoralla (jota "Turkubaanaksi" kutsumme) käyvät monet treenaamassa ravureitaan. Haluaisinpa nähdä Lotan ilmeen, kun lämminverinen paahtaisi täysiä takaa ohi!

Muori ei ehkä ihan pysyisi menossa mukana.. Joskus vielä me lähdetään Lotan kanssa tänne kokeilemaan pientä kiitolaukkavetoa, toivottavasti kuvaajan kera. Vaan ei ihan vielä hetkeen!

Ihku matkustaja :)

Löytyihän Lotasta vähän ryhtiäkin kuviin.

Zelda on keksinyt uuden tavan matkustaa..

Hienoa ravia muori esitteli.

On se vaan niin hieno tamma, sydän meinaa pakahtua kuvia katsellessa.. <3

En uskoisi 23-vuotiaaksi jos en tietäisi ;)

…ja rouvan käytöksen perusteella ei tällä hetkellä varmaan kukaan muukaan!

Lenkin jälkeen vielä vihreellä herkuttelemassa. Lotalla on muuten vielä hirmuinen talviturkki poikiin verrattuna. Lotasta lähtee tupottain pitkää paksua karvaa, pojista hädin tuskin mitään.. Joko muilla on turkki pudotettu?

Täytyy vielä erikseen mainita, kuinka järkyttävän isolta Lotta yhtäkkiä tuntui poikiin verrattuna! Sopii melkein toivoa ettei Nemo tule koskaan kasvamaan äitinsä kokoiseksi.. Hyvin epätodennäköistä moinen tosin onkin. Ehkä tuota nyt vielä entuudestaan korosti se, kun tamma oli koko ajan pää taivaissa oikein terhakkaana ja ryhdikkäänä esiintyen. Vaan on se toki muutenkin ihan eri kokoluokkaa kuin poikansa..

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Kannattaisi varmaan laittaa leukaremmi olympiaan jos ei ole jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se vissiin hyvä olisi olla joo :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Hyvä nimimerkki sinulla ;)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.