hevoskuvaus ,

Pikainen päivitys lainakoneelta

5/01/2016 04:13:00 ip. marjo 4 Comments

Joku lienee jo arvannutkin, miksei uusia postauksia ole ilmaantunut luvattoman pitkään aikaan - vihdoin tietokone taisi sanoa itsensä lopullisesti irti. Pitkän aikaa se taas toimikin täysin moitteetta, kunnes meni näyttö jumiin, ja sen jälkeen ei ole näkynyt kuin sinistä.. En ole siis edellisen postauksen jälkeen saanut konetta enää päälle, vaan olen nettaillut vaan puhelimen varassa. Sinänsä varsin rentouttavaa tämä tietokoneeton elämä, kun lähes kaikki hoidettavat askareet kertyvät aina sinne koneelle. Vaan pakkohan tuo on kuntoon saada asap, jos ei muuten, niin Vuonisuutisten taitto alkaa jo kovasti painaa päälle.


Olen käynyt kuvia siirtelemässä pariin otteeseen lainakoneelle, joten tässä muutamia suht tuoreita kuvia kuitenkin. Kirjoiteltavaa viime viikoista olisi sen verran paljon, etten edes yritä tiivistää mitä kaikkea mielessä liikkuu. Jospa vielä pääsisin kirjoittelemaan paremmalla ajalla.Nemo ehti viettää tuossa pienen sairasloman, kun se alkoi yllättäen ontua toista etujalkaansa. Alkuun toivoin josko säteeseen runttautunut kivi olisi vain kipuillut, mutta kun ontuminen vaan paheni, joutuivat hevoset sisälle karsinoihin seisomaan. Tuntui aivan uskomattoman tuskaisalta jättää hevoset karsinoihin! Päässä pyöri vaan kuinka kamalaa tämä nyt on, eihän niillä ole mitään muuta tekemistä kuin syödä heinää, juoda vettä ja tuijottaa tallin seiniä sekä toisiaan. Ihan hirveetä!

Kunnes kävin pariin otteeseen hevosia katsomassa, lisäämässä vettä ja ruokaa ja siivoamassa kakat, ja kun tajusin, kuinka tyynen lunkisti he karsinoissaan hengasivat. niin ihan hyvälle mielelle siinä itsekin tuli. Vuorokauden pojat viettivät sisällä ja tämä poisti ontumisen lähes täysin. Olivat ne kieltämättä vuorokauden jälkeen jo vähän sen näköisiä, että mikä ihmeen juttu tää nyt on olevinaan!?


Karsinalevon jälkeen herrat majailivat vielä kolme päivää suljettuina pieneen tarhaan pihaton ympärille. Olihan siinä tilaa ravata ja ottaa jopa laukkaa muutama askel, mutta ei tuo pieni läntti aktivoi tietenkään liikkumaan laisinkaan samoin kuin iso laidun. Normaalisti jo heinäpaalin ja vesiastian väli kun on noin 300m, joutuvat hevoset kävelemään jo väkisin sitä matkaa kulkiessaan.

Ja voi sitä riemua, kun lopulta totesin, että seisominen saa riittää, ja avasin portin laitumelle. Popilla ei ollut mikään kiire, kävin sen avaamassa sillä välin, kun Nemo oli minulla hoidettavana. Vaan auta armias, kun Nemo tajusi, että portti on auki! Se painatti sellaista kiitolaukkaa kuraisen ja mutkaisen kujan alas pellolle, etten itse voinut kun silmät kiinni ja kädet ristissä toivoa, ettei ole kohta jalaton koko hevonen. Ja juoksemista vaan jatkui ja jatkui ja jatkui pellon puolella.. Ainakin jalka näytti hyvin pelittävän. Kyllä hevonen on luotu liikkumaan, ei siitä pääse yli eikä ympäri! Muutama päivä seisomista sai nämä maailman laiskimmat vetelykset jo täysin uuteen olemukseen.Loppuun vielä muutama kuva tämän päivän touhuista: ensimmäistä kertaa joustopiikkiäkeen edessä. Ja oli muuten myös minulle ensimmäinen kerta äestystä hevosella. Hiukka tuo varsa on vaan pätevä, ei siitä muuta voi sanoa :) Äestyskuvista kiitos Heimo Tuomarla.
Kaikki jutut oripäivistä jäivät myös täysin unholaan tietokoneen toimimattomuuden vuoksi. Pakkohan tässä nyt on hehkuttaa, että aiemmin jo blogissa hehkutettu Kotalan Rocker sai jalostusluvan ja palkittiin I-palkinnolla! On se vaan hieno! 

5-vuotias Kotalan Rocker

You Might Also Like

4 kommenttia :

 1. Varakuvaaja puikoissa, mutta näyttääpä kamera ottaneen ihan kelpo kuvia! Vanhan hevosvetoisen joustlpiikkiäkeen ome, joskus "pelastanut" Ali-Nissin tilan metsästä. Pahasti ruostunut, mutta nesti ainakin tämän päivän testin, työsyvyyden säätökin toimii jollakin lailla!

  VastaaPoista
 2. Onpas upea uusi jalostusori!

  VastaaPoista
 3. Sun täytyy osallistua jollain näistä upeista äestyskuvista työponiryhmän kevään kansikuva"kisaan" :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä erittäin komea ori!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.