ajo ,

Ja vielä videoita pukkaa

1/31/2017 08:53:00 ap. marjo 1 Comments


En viitsinyt edellistä tammikuun postausta pidentää enää videoita sinne upottamalla, joten tehdään vielä oma postauksensa näille muutamille pätkille, mita tammikuun aikana on tullut videolle tallennettua. Josko tämä nyt alkaisi riittää menneiden muistelusta, ja jatkossa keskitytään jälleen nykyhetkeen! Toivottavasti hieman paremmassa aikataulussa kuin tässä muutaman kuluneen viikon aikana.. ;)

Nemo on taas tätä nykyä ihan yltiöseurallinen ja huomionkipeä! Tai siis ainahan se on ollut, mutta jotenkin tämä nyt taas tuntuu korostuvan entisestään. Yleensä kun menen tallille, ovat hevoset heinäpaalilla laitumella syömässä. Eli noin 300m päässä pihatosta ilman näköyhteyttä. Jos menen suoraan siivoamaan pihattoa, ei taatusti kulu kuin muutama minuutti, kun Nemo ilmestyy paikalle. Pate hiippailee sitten hetken kuluttua perässä. Ja jos menen suoraan laitumelle, molemmat hevoset kirmaavat täyttä vauhtia paikalle. Sinne ei vaan pääse hiippailemaan siten, ettei saisi hevosia syliinsä.

Tämä on hyvin tuttu näky siivouksen aikana! Nemo saapuu paikalle, ja jää valmiiksi portille odottamaan, ettei vaan jää matkasta, kun minä olen tarhasta poistumassa.

Kuvasin huvikseni jälleen yhden poikien luoksetulon puhelimella. Minulla oli outo kapistus käsissäni mukana, ja Nemokin katsoo ihmeissään, että mikä toi nyt on!?Patella on loimi päällään, sillä se oli aiemmin käynyt pitkällä maastolenkillä lähes koko tallin hevosvahvistusten voimin. Voisipa tässä kohden todeta, ettei koko syksynä tai talvena ole ollut vielä sellaista keliä, jolloin tämäkään Englannista kotoisin oleva rotu olisi kaivannut loimea niskaansa! Vuonohevoselle sellaista keliä ei taida olla olemassakaan..

Valmiina lähtöön! Porukasta taitaa puuttua ainoastaan Nemo ja yksi lämppäritamma.

Alkuvuodesta tehtiin Nemon kanssa kahdestaan lumitöitä. Eipä tässä nyt paljon kuvattavaa ollut, eikä ollut paljon luntakaan, mutta poni oli pätevä ja meillä oli kivaa. Joskus on ihan hyödyllistä tehdä kevyt, lyhyt ja helppo treeni vastapainoksi pidemmille maastolenkeille. Varsinkin, kun Nemolla oli tuolloin ollut pitkät vapaat surkeiden kelien ja jäisten pohjien seurauksena, rauhallista ja rentoa mielentilaa on paljon parempi lähteä hakemaan enemmän tarkkuutta vaativalla käyntiharjoituksella omassa pihassa kuin lähteä suorilta pellolle päästelemään reki perässä.


Tottahan toki reelläkin on käyty päästelemässä, mutta ainoastaan silloin, kun hevonen oikeasti kuuntelee hyvin ja liikkuu rentona myös ravissa. Tämä onkin toteutunut nyt vallan mainiosti! Nappasin videolle lenkin viimeisen ravipätkän. Tämä on siinä mielessä hauska video, että näyttää kuin Nemo liikkuisi jopa varsin tehokkaasti, vaikka oikeasti se eteni hidasta ravia raskaalla pohjalla. Olimme molemmat Tanjan kanssa kyydissä ja ravattiin pieneen ylämäkeen, joten tämä veto vaati jo enempi tehoja hevoseltakin. Hyvin tuo kyllä jaksaa mennä, ja ravi nousee aina hienosti parista maiskautuksesta.Viimeisin video onkin vähän erilainen ja tarkoituksella kuvasin itselleni opetusmateriaalia. Tein ihka ensimmäistä kertaa selkäännousuharkat siten, että olen yksin liikenteessä ja hevonen seisoo vapaana. Tai sanotaanko niin, että lähinnä tämä oli kokeilu, missä mennään ja miten hevonen toimii ilman avustajaa edessä. Joskus on vaan pakko poistua mukavuusalueelta, jotta tietää todellisen tilanteen. Olin itse asiassa erittäin yllättynyt siitä, ettei Nemo peruuttanut minun luokseni hakemaan palkkiota, vaan seisoi hienosti paikoillaan jokaisella painon selkään laskemisella! 

Olin jopa niin innoissani, että painoin villaisella tässä tapahtuneet virheet, mutta en koe sitä ongelmaksi. Ehdimme kyllä vielä opetella ja viilata, nytpä tiedän jälleen paremmin, mihin ensi kerralla kiinnittää huomiota. Juuri sitä varten suosittelen kaikkia kuvaamaan omaa tekemistään, että ei vaan ole parempaa keinoa opetella ja analysoida mitä tapahtui! Video on armoton, ja vaikka välillä omaa tekemistä videolta katsoessa tuntuu kuin kääntäisi veistä haavassa, on se ehdottomasti paras keino oppia - etenkin, kun osaa tarkastella tarpeeksi kriittisesti sitä, mitä juuri tapahtui.


Tämä on oikeastaan aika hieno juttu, että on tämä ensimmäinen yritys nyt videolle tallennettuna. Tähän on sitten hienoa verrata muutaman treenin jälkeen ja todeta, onko menty eteen- vai taaksepäin.. Ja kaikkihan toki huomasivat, että ensimmäiset korjattavat seikat ovat hevosen omatoiminen pään kääntäminen ja liikkeelle lähtö ilman merkkiä. Ihan omia mokia siis, jotka nyt tiedostan taas eri tavoin kuin itse tilanteessa :) ps. En minä normaalisti ähise ja puhise ihan noin paljon, mutta paha flunssa iski päälle jokin aika sitten, ja täällä saikulla kotona nytkin kirjoittelen..

You Might Also Like

1 kommentti :

  1. ihan hyvinhän se sujuu jo tuo selkään nousu. tosiaan nuo mitä laitoitkin eli omatoiminen pään kääntäminen ja liikkeelle lähtö ja itse lisäisin että omaan silmääni voisit kokeilla vähän enemmän rauhassa tehdä, niin nemokin voisi olla enemmän rauhassa. mutta näin alussa pieniä ongelmiahan nuo ovat ja varmasti hoituu ihan vaan lisällä harjoittelulla eli tsemppiä siihen suuntaan!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.