ajo ,

Että se Kemiöstä...

6/12/2018 09:51:00 ap. marjo 0 Comments


Vuosi sitten käyttöajomestauuksista äidille kultaa ja pojalle hopeaa :)

Tulevana viikonloppuna järjestetään Suomen Vuonohevosyhdistyksen 30-vuotisjuhla Kemiössä kolmipäiväisenä tapahtumana sisältäen Hippoksen näyttelyn, rotunäyttelyn, mestaruuskisat neljässä eri lajissa, keppihevoskisat, puheita ja katrilliesityksiä sekä tietysti hulppean iltajuhlan. Tai näin sen piti mennä.

Lotta ja Nemo eivät lähdekään mukaan, sillä käyttöajomestaruuskisat on peruttu! Voitteko uskoa, että olin ainoa osallistuja. Siis mitä ihmettä, missä ovat kaikki muut ajohevoset Suomesta?? Tai itse asiassa kun aloin mielessäni laskea, ketä kisoihin ylipäätään olisi voinut osallistua, niin melko monella on juuri nyt tilanne, ettei pysty. Mutta olisipa jokunen sellainen silti saattanut olla, joka olisi voinut tulla kisaamaan? Harmittaa. Ja naurattaa. Lotta saa pitää tittelinsä Suomen parhaana käyttöajovuonona vielä vuoden päivät. Vaikka mieluummin olisin lähtenyt ajaen tuota saavutusta puolustamaan..

Voipi siis olla, että tässä oli Lotan kisaura paketissa? Kemiössä se olisi osallistunut sekä rotunäyttelyyn että käyttöajomestaruuksiin, mutta en nyt pelkän Lotan näyttelyn takia lähde hevosten kanssa matkaan laisinkaan. Viikkotolkulla saikkua viettänyttä Nemoa ei (sattuneesta syystä) näyttelyyn edes ilmoitettu. Hevoset varmasti kiittävät, kun eivät joudu monen päivän reissulle pitkän kuljetusmatkan päähän.


Kukas vuonopoika siellä niin terhakkaana pistelee menemään <3

Yksi maailman parhaista näyistä. 

"Äitiii, mooooi! Katomuakatomuakatomua, oonko hieno poika??" Aina joskus en kestä tuota hölmöä kakaraani.. :D

Nemon yksi parhaista tuntomerkeistä on ehdottomasti tämä tötterönenä.

Onhan tämä oikeasti todella harmillista, että juuri se laji, josta tulee ehkä parhaiten vuonohevosen monipuolisuus esille, jää pois vielä näin suuresta juhlavuoden tapahtumasta. Kehotankin siis suurella lämmöllä kaikkia teitä: ajakaa hevosillanne! Jos ei omasta takaa löydy taitoa ja kokemusta opettaa ajolle, hakekaa apua. Hevosten ajokäyttö ja etenkin työajokäyttö on sellainen asia, joka yhdistää kaikkia harrastajia. Piirit ovat pienet ja varmasti jokainen hevosta työajossa käyttävä toivoo, että harrastajia tulisi lisää ja toiminta yleistyisi. Apua siis varmasti löytyy jopa helpommin kuin helposti. 

Itsekin olisin saanut suuresti apua koko reissun järjestymisessä ihanilta vuonisihmisiltä! Ihan huikean suuri kiitos vielä teille, jotka olitte valmiita auttamaan, jotta Nemo ja Lotta saadaan reissun päälle. Kyllä vaan vuonisporukat ovat sellaisia, että aina vedetään yhtä köyttä ja aina voi luottaa, että tukea ja tsemppia sekä käytännön apukäsiä riittää. 

Olen ehkä "muutaman" kerran aiemminkin todennut, että on tämä vaan hieno rotu ja hienot porukat rodun ympärillä.

Vakavamielisiä nämä Nemon ratsuharkat.. 

Nemo olisi osallistunut myös käyttöratsastusmestaruuteen, jos Lotta olisi päässyt mukaan sen sinne ratsastamaan.
Ehkä sitten ensi vuonna siihenkin?

Terkkuja tallin yhdeltä uusimmalta asukilta <3

Onnea ja menestystä kaikille vuonisten mestaruuskisoihin! Tulkaahan joukolla Kemiöön mukaan kaikki kynnelle kykenevät myös ilman hevosia! Mitä suuremmin yleisöä sen parempi! Ja muistetaan ottaa kaikki mukaan iloinen asenne ja hyvä fiilis koko tapahtuman ajaksi ;)

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.