fantti ,

Veikko sulautuu porukkaan

6/05/2018 07:37:00 ip. marjo 0 Comments


Iloisia uutisia! Vuonohevosyhdistyksen 30v-historiikki on painossa, mikä tarkoittaa sitä, että minulta on yksi kiireinen suuri työ pois harteilta! Jee! Nyt stressataan sitten senkin edestä lähestyvästä 30-vuotisjuhlasta. Kääk! Mutta siitä ehkä lisää myöhemmin. Nyt tulin jakamaan muutamia kuvia ja videoita varsan elämän alkutaipaleelta.


Hän on hyvin seurallinen tapaus. Kuvassa päivän ikäinen.

Ekana päivänä varsa ja Fantti pääsivät kahdestaan laitumelle ulkoilemaan. Tai siis Fantti syömään. Heidän menonsa oli kyllä erittäin rauhallista katsottavaa. Fantti todellakin keskittyi syömiseen 90 prosenttisesti ja varsaan sen loput kymmenen prosenttia. Ei häntä paljon näyttänyt kakaran menot huolettavan. Tyypilinen teiniäiti kenties?

Varsa vähän jo etsiskeli kinttujaan.

Yksin suuressa maailmassa..

Ihan pikkunen!

Toisena päivänä heidät vietiin vuonojen kanssa viereiselle laitumelle väliaidan taakse. Varsa kipitteli etunenässä katsomaan uusia tuttavuuksia. Fantti tuli tietysti väliin näyttämään nyrpeää naamaa, mutta varsin vähäistä oli draama. Iltapäivästä ne kaikki seistä nököttivät puolinukuksissa aidan vierellä, ja varsa sai ihan vapaasti seilata vuonojen läheisyydessä - Fantti katseli omissa maailmoissaan toiseen suuntaan..

Videolla vuonojen reaktio ja kohtaaminen, kun ne näkivät varsan ensimmäistä kertaa:



Joten seuraavana päivänä yhdistettiin jo kaikki samaan porukkaan. Kuten arvata saattoi, hyvin nätisti kävi tämä tutustuminen. Nemo ja Lotta ovat kyllä ihan aarteita tällaisissa tilanteissa. Fantti päästi molemmat nuuskuttelemaan varsaa, mutta pienen tutustumisen jälkeen sanoi nätisti, että nyt riittää, ja sehän vuonoille riitti. Hyvin ne antoivat tilaa ja katselivat kauempaa. 

Nemo itse asiassa menetti mielenkiintonsa miltei saman tien. Lotta seurasi kaihoisasti varsan perässä, ja yhdeksi yöksi vielä kun varsa ja Fantti lähtivät pois laitumelta, meinasi Lotan sydän särkyä varsan poistuessa porukasta. Vaan sen jälkeen ne ovatkin olleet kaikki yhdessä yötä päivää, ja Lottakin on alkanut jo näyttää nyrpeää naamaa varsalle, hih. Että se siitä alkuhuumasta..

Videolla ensi hetket kaikki samassa porukassa:


"Älä äiti syö mun korvaani!" 

Jos villityttää niin sillon pitää villiintyä!

Veikko <3

Siis mikä TOI on??

"Äitiiiii, oot eessä!!"

Veikko on kyllä tiivistetysti sanottuna mielettömän ihana otus. Ehkä eniten varsaa kuvaa se, että se on äärimmäisen rauhallinen. Ihan noin tyyniä varsoja ei juurikaan ole vastaantullut. Tai no, Nemo nyt oli miltei samaa luokkaa. Muutoinkin Veikosta tulee ihan hirmuisesti Nemo pienenä mieleen. Molemmat ovat samanlaisia jytkyjä pörröisiä tolppajalkoja ja ennemmin tyynesti ja rauhassa asioihin suhtautuvia kuin rämäpäisiä tuhatta ja sataa nyt mennään ylös ja eteen -tyyppejä.

Lauma <3

Veikko rakastaa rapsutuksia ihan yli kaiken. Toisaalta onko se mikään ihmekään, että tuolla paksulla turkilla näillä keleillä vähän kutituttaa. Emilia on sen kanssa jo harjoitellut tuikitärkeitä varsan perustaitoja, kuten riimun pukemista, talutusta ja jalkojen nostoa. Veikko on ollut oikein reipas ja kiltti oppilas, ja rapsutuspalkka on ollut paras mahdollinen kaikista. 

Aaaa rapsutuksia, ihanaaa.....

Ainakaan toistaiseksi en ole nähnyt Veikon juurikaan vuonoja lähestyvän. Ainakaan tarkoituksella, toki se nyt välillä seikkailee niiden lähettyvillä ja kaikki ovat ihan cool toistensa seurassa. Mutta odotan innolla sitä hetkeä, kun se tajuaa, että Nemo onkin oikeestaan sellainen kiva setämies, jota voi käydä vähän kiusaamassa. Lotasta tuskin saa riehukaveria, eikä äitiäkään ole paljon näyttänyt varsan spurttailut ja pomppimiset kiinnostavan.

Emilia nappasi alla olevan kuvan, kun olivatkohan hevoset toista vai kolmatta päivää yhdessä laitumella? Turvallista siinä on pienen nukkua, kun on kolme tarkkaa vartijaa. Naureskelinkin tämän nähdessäni, että nytkö Nemo lopultakin joutuu luopumaan äidin helmoissa uinuvan "vauvan" roolista (sillä Nemo on aina se, joka nukkuu, kun Lotta seisoo vieressä vartiossa) ja kasvamaan myös isoksi pojaksi, kun porukkaan on tullut uusi vauva.

Voiko olla suloisempaa näkyä <3

...kunnes sitten toinen tallikaveri lähetti tämän kuvan pari päivää sitten! Että se siitä Nemon isoksi kasvamisesta.... :'D 

Voi olla vielä suloisempi näky! Kaksi äitiä ja kaksi poikaa. 

Loppuun vielä hauska ohimennen tallilla napattu kuva, jossa yhteen otokseen mahtui neljän eri rodun ja eri värin PONIkokoista HEVOSrotua. Jos siis etsit pientä hevosta, mutta ponit eivät nappaa, niin tässä valinnanvaraa. Kuvassa järjestyksessä suomenpienhevonen, islanninhevonen, eestinhevonen ja norjanvuonohevonen. Ja mikä hauskinta, jos tähän olisi vielä haettu Pate joukon jatkoksi, olisi se ollut isompi kuin kukaan näistä, vaikka onkin ihan oikeasti newforestinPONI!


Kesäriemua!!

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.