juoksutus ,

Pakkaspäivän kuvakimara

1/08/2012 08:13:00 ip. marjo 2 Comments

Uljas ratsu lenkille lähdössä pakkasta uhmaamaan.

Ihanaa, vihdoinkin on lunta ja pakkasta! Ja kunnolla onkin, tänään aamulla tallille lähtiessä mittari näytti rapiat -18 astetta. Käytiin Sirin kanssa tekemässä aamutalli sekä samalla tietty touhuilemassa vuonisparivaljakon kanssa. Tarkoituksena oli lähteä Lotalla hiihtoratsastamaan, mutta halusin säästää varpaani kohmettumiselta, joten tämä suunnitelma jäi odottamaan hieman lauhkeampia kelejä.. Eilen illalla käytiin kuutamon valaistuksessa kärryajelulla Lotan ja Rouskun kanssa, napero kipitti taas hienosti mukana, vaikka mammalla vähän kiirus (taas vaihteeksi ;)) olikin.



Tänään tosiaan oli niin uskomattoman kaunis, aurinkoinen ja luminen pakkaspäivä, että hevosten liikutuksen sijaan keskityttiin enempi valokuvaukseen. Siri hyppäsi jälleen pelkkä riimu päässä selkään ja painuttiin pellolle filmaamaan. Tässä hieman saldoa. Kuvasin myös videolle tämän ratsukon menoa, täytyy se jossain vaiheessa jaksaessani muokkailla julkaisukuntoon..



Kun nyt kerran kuvia napsittiin, piti tietty saada muutama otos myös hevosesta ilman ratsastajaa :) Rakennekuvaus jäi väliin tällä kertaa, koska vielä ei ole kulunut ihan kuukautta edellisten kuvien otosta. Pian olisi kyllä aika napsia jälleen uudet muutoskuvat, onhan Lotta ollut kohta jo kolme kuukautta kotosalla.

"Hei oota nyt, mulla on vaan neljä jalkaa!!"
Lotta osaa sanoa päivää :)
Lotan touhujen jälkeen käytiin nappaamassa myös varsa mukaan menoon. Taka-ajatuksena tässä oli suoda Rouskulle mahdollisuus hieman "päästellä höyryjä". Eihän se nyt juurikaan pääse liikkumaan, kun tarhassa ei oikein pääse vauhdilla kirmaamaan, eikä vapaana ole enää sallittua juoksennella ;) Ajatuksena onkin viedä se läheiselle kentälle jossain vaiheessa irtojuoksemaan, kun vaan kelit ja kentän pohja mahdollisesti paranevat..



Varsa pääsikin liinan päähän juoksemaan ensimmäistä kertaa. Odotin tosissani, että sieltä tulisi täyttä laukkaa monta kierrosta pukkien säestämänä. No ei todellakaan tullut! Eihän tuota otusta meinannut saada liikkeelle, ei sitten millään. Nenä maahan ja heinäntuppoja suuhun, siinä on Rohanin käsitys juoksutuksesta. Joopa joo, ei tullut pieneen mieleenkään ottaa edes raippaa mukaan, on tuo muutoin sen verran riehakas kaveri kuitenkin. Kyllä se lopulta saatiin muutama ravi- ja laukka-askel ottamaan, ja pari pukkia tosiaan lensi matkan varrella.

Rousku täytti tänään tasan seitsemän kuukautta!
Kyllä sieltä lopulta saatiin vauhtia löytymään :) 
Pikkumies onkin oikeesti jo aika iso mies. Ei sitä vaan itse
huomaa varsan vierellä seistessä..
Nyt minulle koittaa jatkossa hyvin ikävät oltavat, ja pitäisikö sanoa, että Lotalle myös.. Minä kun opiskelen parinsadan kilometrin päässä hevosista, on pakko taas opintojen jatkuessa suunnata koulunpenkille. Lotan liikutus tulee tämän myötä vähenemään hurjasti, ja suoraan sanottuna pelottaa, miten sen kuntoutuminen tästä eteenpäin jatkuu :( Toki yritän käydä viikonloppuisin aina kun pääsen, mutta joka viikonloppu ei suinkaan ole mahdollisuuksia reissata. Jatkossa siis päivittelyt hevosten touhuiluista jäävät pitkälti Sirin harteille :)

Tässä voisinkin samalla vinkata, että jos joku eteläisellä Pirkanmaalla on vailla kivaa heppailukaveria maastoiluun, kärryttelyyn, tai miksei myös kouluvääntöön pellolla/kentällä, Lotasta saisi seuraa tähän hommaan :) Mieluusti vähintään kerran viikossa, useamminkin saisi käydä..

You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Tykkään todella paljon tästä teidän blogista & näistä kuvista! Aivan mahtavat värit ja tunnelma. Ja kauniit hevoset! :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) Myö ollaan Sirin kanssa molemmat sen verran kuvafriikkejä, että (tunnelmallisia) kuvia tulee kyllä oleen ja paljon.. Ja hevosethan nyt on niin kauniita kun olla voi! :D

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.