kuntoutus ,

3-kuukautiskuvat

2/02/2012 09:15:00 ip. marjo 5 Comments

Vähän myöhässä ollaan, sekä kuvien liittämisen että itse kuvauksen kanssa.. Jälleen on siis aika luoda katsaus Lotassa tapahtuneeseen muutokseen. Tamma on nyt ollut kolme kuukautta kotona (tammikuun 19.pvä). Kuntoutukseen johtanut tilanne selviää tarkemmin täältä postauksesta: Taustatarinaa

Kuten todettu, muutoksia on alkanut näkyä hurjalla vauhdilla! Paljon nopeammin, mitä olisin villeimmissä unelmissanikaan uskaltanut odottaa. Lotta imettää edelleen, ja jossain kohtaahan sen kehityksenkin on hidastuttava, nyt taidetaan olla siinä pisteessä..? Ainakin kuvista katsottuna. Lihaksia varmasti syntyy edelleen, ja maha toivottavasti pienenee, mutta kaikki vaatii aikaa. Paljon aikaa. Ja onneksi sitä meillä on, koko tamman loppuelämä :) Mihinkään ei ole kiirus. Lotta on henkisesti mitä parhaimmassa kunnossa ja myös fyysinen kunto on kasvanut kohisten. Vaikka mie en nyt olekaan säännöllisesti tammaa liikuttelemassa, on se edelleen päässyt lenkille noin viisi kertaa viikossa, joten homma etenee ja hyvin.
Rakennekuvassa vasemmalla ylhäällä on Lotta juuri kotiutuneena lokakuussa. Oikealla ylhäällä tamma on kuvattuna ensimmäisen kuukauden jälkeen ja vasemmalla alhaalla kahden kuukauden jälkeen. Tuo kaksikuukautiskuva on jopa häiritsevän hyvännäköinen. Livenä katsellessa  tamma ei kyllä näytä noin nätiltä.. Asento on kuvassa juuri kohdillaan, eikä kuvasta oikeastaan edes huomaa, kuinka lihasköyhä hevonen onkaan?

Tuorein kuva oikealla alhaalla kertoo paremmin totuutta. Maha roikkuu edelleen pallona, mutta on selvästi "noussut ylöspäin" kolmen kuukauden aikana. Olen mitannut Lotan mahanympäryksen pari kertaa, olikohan mittauksissa reilu kuukausi väliä. Kaksi senttiä oli kadonnut :D Eli ei hurjasti, vaikka silmämääräisesti näyttää, että maha olisi pienentynyt paljonkin! Se on vaan noussut, kun keskivartaloon on kertynyt lihasta.. Vasemman alanurkan kuva näyttää varmaan osittain talviturkin takia myös niin hyvältä. Lotta on pudottanut karvaa joulukuun alusta saakka - ja sitähän muuten lähtee! Edellisessä kuvassa on siis paljon paksumpi karva kuin nyt, se tietty pyöristää hevosta..


Tästä peppukuvastakin voisi kyllä todeta, että edellinen kuva näyttää paremmalta kuin uusin. Selityksiä? Edelleen se turkki, kuukausi sitten talvikarvaa oli selvästi enempi kuin nyt. Ja ehkä myös kuvakulma. Uusin kuva on otettu tosi läheltä hevosen pyllyn takaa, koska Rousku seisoi käytävällä, ja pakitin jo sen etujalkoihin kiinni kyykkyyn, jotta mahtui koko Lotta kuvaan. Tästä johtuen näyttää pylly kulmikkaammalta.

On näitä kuvia kyllä kiva vertailla. Mielenkiinnolla odottelen, millaisia kuvia saadaan esim. vuoden kuluttua..   Toivottavasti silloin alkaa jo lihakset reisissä pullistella :D

You Might Also Like

5 kommenttia :

  1. No huh, on muuten melko nopia muutos tapahtunu.. Aikamoonen ollu tuo vatta kun on takasin tullu :O Miten voi edes noin roikkua..

    Mutta tosiaan, selkeä muutos, lyhyes ajas :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä on hurjasti mennyt jo näin lyhyessä ajassa parempaan suuntaan, tästä on hyvä jatkaa! :)

    Liityin lukijaksenne, mukava blogi, hienoja kuvia ja ennenkaikkea vuonohevoset on vaan niin kauniita..

    VastaaPoista
  3. Huu, ei kyllä uskoisi että sivukuvissa olisi sama hevonen ekassa ja vikassa kuvassa. :) Hyvä homma. Vuoden päästä siellä on oikein muskelimimmi. :D

    Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
  4. Ompa iso muutos jo tähän mennessä! Varmasti saatte tamman vielä huippukuntoon :)

    Pitäis varmaan Nissestäkin tehä tällänen vertailu-postaus kun saa alkaa taas kehittämään lihaksia :)

    VastaaPoista
  5. onpas mukavan olonen blogi sulla :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.