bimi ,

Lotalle (ja Bimille) liikuttaja hakusessa...

10/11/2012 07:33:00 ip. marjo 5 Comments

Haluatko sinä, pirkanmaalainen lukija, nautiskella tästä maisemasta käytännössä?
Nyt alkaa yksinkertaisesti tuntua siltä, että aika ei riitä. Lotan tulisi saada liikuntaa kuutena päivänä viikossa, ja silloin kun mie olen täällä omassa kodissani kaukana poneista, jää tuo määrä helposti saavuttamatta. Lotalla käy nyt "ulkopuolinen" liikuttaja kerran viikossa, mutta eipä Sirillä taida tunnit riittää viitenä päivänä viikossa Lotan liikuttamiseen, etenkin kun Rousku haetaan kotio ihan lähipäivinä.

Näin ollen Lotta kaipaisi yhtä lisäihmistä "tiimiinsä"! Mitään tuosta ei tarvitse maksaa, mutta tallihommia pyydettäisiin ratsastusta vastaan tekemään. Hieman päivästä ja ajankohdasta riippuen tarjolla on joko karsinoiden siivousta tai ponien sisälle nappaamista illalla. Ei mitään kovin haastavaa siis, mutta aikaa saa toki varata jonkun verran pelkän ratsastuksen lisäksi.

Kuten blogia seuranneet ovat ehkä huomanneetkin, Lotta on äärettömän kiltti ja helppo hevonen. Toki en tätä taas vieraan ihmisen seurassa uskalla luvata, mutta hyvin sen kanssa ovat tainneet kaikki satunnaisemmatkin kävijät pärjätä?? Lotta on erittäin maasto- ja liikennevarma. Sen kanssa uskaltaa kyllä mennä käytännössä mistä tahansa. Ikinä tuo ei lähde ryöstämään tai pukittele tai muuta vastaavaa. Sen melkein uskallan luvata, että poni pysyy käsissä ja kuski kyydissä.

Ensisijainen liikutusmuoto tosiaan Lotan kanssa on maastoilu. Erityisesti toivottavia olisivat pitkät ja rauhalliset maastolenkit. Mitä enempi ja kauemmin käyntiä sen parempi! Mutta tamman kanssa saa ja on jopa toivottavaakin käydä myös kentällä koulua ratsastamassa. Ilmainen kenttä on käytössä 1,5km päässä. Juuri sopivan matkan päässä siis, niin tulee käveltyä hyvät alku- ja loppukäynnit, tuumaan minä! Ja onhan tuossa vieressä peltokin, missä saa ratsastella..


Kuten olette ehkä huomanneetkin, olen melkoisen tarkka Lotan hoidosta. Etenkin nyt, kun siellä matkaa miun vauvani kyydissä. Hakusessa onkin siis ehdottomasti aikuinen ja maalaisjärjellä ajatteleva ihminen. Lotan kanssa ei päästellä maastossa tuhatta ja sataa. Sillä ei hypätä esteitä. Eikä sitä hoideta puolihuolimattomasti. Tamman 20-vuoden iän, liikakilot, jalkaongelmat ja tiineyden huomioiden ratsastajan olisi hyvä painaa alle 70kg. Siitäkään en tiedä, kuinka pitkään Lotalla ylipäätään pystyy ratsastamaan. Toivottavasti mahdollisimman pitkälle ennen synnytystä, niin on helpompi liikuttaa.


Lotalla voi myös ajaa - niin maastossa kuin valjakkoajoa kentällä. Tai itse asiassa tamman kanssa voi puuhailla ihan mitä ikinä keksii, Lotta toimii hommassa kuin hommassa. Tunneillakin sen kanssa saa käydä, jos oma mielenkiinto riittää. Tai sitten ihan vaan puskaponiksi tätiratsastajalle rentouttavien maastoretkien muodossa, kaikki käy..


Ja samaan henkäykseen voisin todeta, että myös Bimi on vailla lisäliikutuksia. Tästä siis kavereille ponit kimppamaastoiluun?! Tai vaikka äiti-tytär kaksikolle, sillä Bimin ratsastajan täytyy olla todella pieni. Mitään tarkkoja mittoja en osaa sanoa, mutta alle 60kg paino ja alle 170cm pituus voisivat suunnilleen osua kohdilleen. Mie painan alta kuusikymmentä, ja mittaakin on vain ~162cm, mutta tunnen itseni varsin isoksi tuonne selkään.. Bimillä kun on säkää alta 130cm. Bimille sopisi siis hyvin myös junnuratsastaja. Molemmat ponit ovat tosi kivoja ja varmoja maastoilla. Bimin kanssa kouluratsastus on vielä alkutekijöissään, mutta poni on erittäin herkkä, reipas ja yritteliäs ratsastaa, joten kouluakin sen kanssa saa tuuppailla, jos omaa taitoa on enempi kuin ponilla. Ja onpa tuo esteitäkin ylitellyt.

Bimi ratsutuksessa.
Tallille on helppo tulla autolla, moottoritietä pääsee melkein nurkalle saakka. Bussipysäkki on parin sadan metrin päässä, ja käsittääkseni bussejakin kulkee ihan kiitettävästi. Sijainti on hyvin eteläinen Pirkanmaa, melkein jo Hämeenlinnan puolella.

Jos kiinnostuneita löytyy, laittakaapa minulle sähköpostia: marjouimi(a)hotmail.com, niin jutellaan lisää :)

ps. Onhan tässä sekin hieno homma, että halutessaan pääsee (tai joutuu? :D) avustamaan Roppe-Romuluisen ajokoulutuksessa, siihen jos mihin tarvitaan käsipareja..

Bimi 2-vuotiaan Laran ratsuna.
Bimi ja Lotta maastolenkillä.




You Might Also Like

5 kommenttia :

  1. Harmi, kun kuitenkin sen verta kauvempana tästä valkeakoskesta asutte, ettei pääsisi käymään usein. :/ olisin niin innostunut tuosta bimistä miksei molemmista, mutta löytyy jo tämä yksi oma, niin kahteen lisäratsastettavaan muiden ratsastettavien lisäksi ei riitä, jos joutuisin pidemmälle lähteen (mahdolisesti vain kerta viikkoon) :/ ois ollut vähän lähempänä!

    toivon, että löydät sinun ihanille poneille hyvät ja luotetavat liikuttajat. =)

    VastaaPoista
  2. Ponit, no voi että =/ Missä päin koskia asut?

    VastaaPoista
  3. Hei! Minkä ikäistä hoitajaa etsit? Olen kiinnostunut varsinkin Lotan hoitamisesta ja asun Pirkanmaalla Sastamalassa (:

    VastaaPoista
  4. Hei pinjuska! Ei iällä niin merkitystä, kunhan järkeä löytyy päästä ja riittävästi taitoa. Meille on kyllä sastamalasta pitkä matka, autolla menee luullakseni yli tunti ajella..

    VastaaPoista
  5. Moikka! Olisko Bimi vielä liikutettavissa? Olisin tosi kiinnostunut ja asun Iittalassa

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.