kengittäjä ,

Tilannekatsaus ja videoita

10/24/2012 05:45:00 ip. marjo 1 Comments

Äiti ja poika ensimmäisellä yhteisellä lenkillään.
...ja kun joku kysyy kuitenkin; Rouskulla on loimi ja Siri taluttaa väärältä puolelta ihan
vaan varsan harjoituksen kannalta...

Rousku on nyt ollut melkein viikon kotosalla. Kaikkein surkein vastaanottaja on ehdottomasti ollut Lotta. Loppiksesta on tullut niin vihainen hapannaama Rouskun paluun jälkeen, että kyllä saavat muut ponit väistellä. Rousku oli jo saanut kaulaansa ja turpaansa verihaavojakin, liekö oma äiti napsinut vai joku muu - ei voi tietää..

Rousku puolestaan on edelleen niin lunkki kuin poni ikinä voi olla! Se todellakin on perässä vedettävää mallia, eikä välitä yhtikäs mistään mitään. Ihan sama onko se yksin vai muiden hevosten kanssa. Ihan sama onko kamoja niskassa vai ei. Ihan sama vaikka atomipommi räjähtäisi vieressä... Siltä se ainakin tuntuu.

Käytiin pari päivää Rouskun paluun jälkeen pienellä maastokäppäilyllä, mie ratsastin Lotalla loppukäyntejä ja Siri talutti varsaa perässä. Meinasin tikahtua nauruun, kun jossain kohti kuului takaa "no nosti se edes vähän päätään tässä postilaatikon kohdalla". Ennemmin voisi kuvitella varsan pomppivan pitkin pusikoita oudossa maastossa omituisen hökkelön tullessa vastaan, mutta ei... Hädin tuskin jaksoi niskojaan nostaa tämä otus. Eikä hän taaskaan suostunut ravaamaan, ei edes kotio päin, eikä edes vaikka Lotta ravasi edessä. Noh, ehkä se tästä, on ainakin helppo poni jos ei muuta.

Muut ponit ovatkin ottaneet varsan hyvin vastaan, olen jo bongaillut sitä samalta heinäkasalta useammankin lauman jäsenen kanssa. Lotta onkin ihan oma lukunsa tässä asiassa. Kengittäjä kävi myös tallilla kääntymässä heti muutama päivä Rouskun kotiutumisen jälkeen. Rohan pääsi tietty myös kavioiden vuolentaan. Poitsu käyttäytyi tuttuun tapaansa erittäin kiltisti ja rauhallisesti. Vähän yritti nojailla jalkaa alas jossain kohti, mutta hyvin kengittäjä sai sen pidettyä, ja saman tien varsa luovutti. Hienot ovat kuulemma kaviot, ei mitään valittamista.

Sain latailtua pari videotakin nettiin Rouskun hakureissulta. Kuvasin tosiaan videolle Lotan ja Rohanin ensikohtaamisen. Vaikka eipä tässä juuri katsottavaa ole, ei mitään spurttiponeja nämä vuonikset. Lotta näyttää ihanan reippaalta ja hyväkuntoiselta videolla, oli itsekin kiva katsoa sitä liikkumassa vähän kauempaa seuraten.

Toisella videolla on pieni pätkä käyttöajosta Lotan kanssa. Kamalasti ei voinut kuvailla, kun vettä satoi koko ajan. Videolle tallentui kuitenkin toinen kokeilu ahtaasta käännöksestä, eli selvästi jo kutistettu tila. Tullaan varsin haparoivasti sisään, ja sisääntulo tapahtuu kuvitteellisesta portista, siinä ei siis nyt ole tötsiä, vaikka oikeasti sisääntulo on hyvinkin pieni aukko. Näköjään ajetaan myös käännösalueen yli parissa reunassa. Oikeasti nuo rajat on toki piirretty maahan, hivenen helpompi hahmottaa missä kohti pitää kääntyä, kuin pelkkien kulmamerkkien perusteella..

Mother and the son. Reunited after six months:


Käyttöajon ahdas käännös:


Jatkossa blogin päivitys tulee pitkältä lepäämään Sirin harteilla.. Mie joudun nyt sattuneesta syystä olemaan poneista erossa ainakin kuukauden - ehkä parin verran. Mielessä on kyllä muutama aihe, josta on tarkoitus kirjoitella, mutta ponien kuulumiset jäävät minun osaltani saamatta. Pidetään siis peukut ja varpaat pystyssä, että Siri jaksaa ja ehtii kirjoitella Rouskun kotiutumisesta! Kuulin jo huhuja, että jätkällä oli ollut ensimmäistä kertaa kuolaimet suussa. Siitä se lähtee...

You Might Also Like

1 kommentti :

  1. Tuosta ns. väärältä puolelta taluttamisesta kommentoin vaan sen etten ainakaan itse ikinä kato kummalla puolella talutan, eikä ainakaan mun mielestä sillä ole mitään merkitystä :))

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.