hevoskuvaus ,

Luukku 12 - pyöreä Lotta

12/12/2012 01:53:00 ip. marjo 4 Comments

Tässä voisi äkkiseltään ajatella, että kyse on Lotan tämänhetkisestä pyöreydestä ison mahansa kanssa.. Se oikeastaan onkin edelleen ainoa, mikä Lotassa on pyöreää. Mutta ei, sen sijaan kaivoin rouvasta hieman vanhemman kuvan jälleen esille, tämä on vuodelta 2009. Näihin aikoihin Lotta alkoi olla jo huomattavasti liian lihavassa kunnossa ja yksi ihrakasa koko polle. Kunto sillä kuitenkin oli kohdillaan ja hyvin jaksoi kaikki maastolenkit. Liikutus oli vaan hyvin vähäistä. Tämä on siis muutamaa kuukautta ennen kuin Lotta lähti ylläpitoon..

Kinkun sulattelua  25.12.2009
Selailin taas viimeisen vuoden kuvia läpi aikani kuluksi, joten kaivoimpa sieltä blogiin samalla vuoden takaisen kuvan, eli joulukuulta 2011. Tämä on otettu siis vajaa pari kuukautta sen jälkeen, kun tamma kotiutui ylläpidosta. Vaikka ollaankin pitkän työn jälkeen saatu Lotta ihan älyttömän hyvään kuntoon, ja huomattavasti paremman näköiseksi, ei se silti ole saanut takaisin niitä kauniita ja pehmeitä muotoja, jotka sillä oli ennen ylläpitoa (jos siis jätetään liialliset läskit pois laskuista..)

Sama heppa kaksi vuotta myöhemmin, 3.12.2011 - ei pyöreydestä tietoakaan

Olen salaa vähän haaveillut, että kantakirjaisi Lotan uudelleen, jos ja kun jalostusohjesäännöt nyt siten muuttuvat, että se olisi mahdollista(?). Käytännössä tämä ei varmasti tule onnistumaan, sillä en usko, että Lottaa enää ikinä tullaan saamaan siihen kuntoon, että sen kehtaisi ja kannattaisi kantakirjaukseen viedä. Jos sen olisi jättänyt nyt astuttamatta, niin olisi ehkä vielä voinut olla toiveita.. Lottahan sai vuonna 2003 kantakirjauksessa jaloista kutosen ja kaikki muut pisteet kasia. Sillä oli todella pahat suppujalat silloin! Kaikissa kuvissa, jotka Lotasta on otettu vuosia sitten, se seisoo etujalat supussa. Eikä järkyttävän leveä rintakehä yhtään auttanut asiaa.

Kengittäjän vaihduttua vuosia sitten, Lotan jalat ovat korjaantuneet aivan hurjasti. En olisi ikinä uskonut, että kengityksellä voi tosiaan muuttaa noin paljon hevosen jalka-asentoja. Suppujaloista ei ole moneen vuoteen ollut mitään tietoakaan! Sen etujalat ovat täysin suorat ja hyväasentoiset. Kuten nyt kesällä rotunäyttelyssäkin tuomari antoi sille kasin jaloista ja vielä kehui hyviä jalkoja. Suppujaloista jäi siis selvästi kiinni Lotan I-palkinto.. Ja nyt kun sitä ongelmaa ei enää ole.. 

Noh, aina saa haaveilla. Yhtä lailla uusilla tuomareilla ja kymmenen vuotta vanhemmasta tammasta vikaa voisi löytyä jostain muualta, ja pisteet vaikka tippuakin. Eikä Lotta nyt mikään täydellinen rakennekukkanen ole, sen tiedostan kyllä itsekin. Huomattiin tässä muuten sekin, että Rouskulla näkyy pahasti viitteitä Lotan jalka-asennoista. Takaliikkeet ovat ahtaat ja välillä hivuttaa. Onneksi Rouskulla on nyt pienestä varsasta saakka kasvua seuraamassa ja jalkoja huoltamassa tämä meidän aivan loistava kengittäjämme, joka todellakin tekee työnsä huolella ja ammattitaidolla. Varsallekin kun on erittäin tärkeää oikea vuolu ja jalkojen seuraaminen pienestä pitäen. Vaikka on Rouskulla silti lähtökohtaisesti paremmat jalat kuin Lotalla. Samoin kuin oli Lotan edellisellä varsalla Blakkenillakin. Ja viime kesänä oria valitessani yksi tärkeimmistä kriteereistä oli orin hyvät jalat. Toivotaan siis tulevastakin varsasta suorajalkaista kaveria.

Lotta kantakirjauksessa 14.9.2003 muutama kuukausi varsomisen jälkeen.
(Tällöin tämä maha tuntui valtavalta! Nythän se näyttää suorastaan pieneltä..
Mutta kyllä on kauttaaltaan kauniin pyöreä tamma) 

You Might Also Like

4 kommenttia :

  1. Mulla on vissiin jäänyt huomaamatta mistä oriista Lotta on tiine? :)

    VastaaPoista
  2. Kuka Lotan omistaa?

    VastaaPoista
  3. Pauliina, miten on voinutkin jäädä huomaamatta, kun kesällä niin paljon aiheesta kirjoittelin astutusreissun kuvien kera? :D Esim. tässä: http://jauhokuono.blogspot.fi/2012/06/iska-ja-aiska.html Trollgutenilla siis astutettiin.

    Anonyymi, tuolla Lotan tiedoissa lukeekin, omistaja Heidi Eskeli.

    VastaaPoista
  4. En tiedä miten olen missannut tuon... Tai sitten vain unohtanut ;)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.