fantti ,

Näillä keleillä on pakko kuvata!

2/23/2018 11:04:00 ip. marjo 4 Comments


Tätä on kunnon talvi! Ihan mahtavat kelit ovat hellineet (vai piinanneet?) Suomea jo pidemmän aikaa, mutta minä en ainakaan voi sanoa muuta kuin ihanaa! En yhtään ihmettele, kuinka monet ihmiset vihaavat pakkasia. Aiheuttavathan ne haastetta: putket jäätyvät, auto jäätyy, piha jäätyy, kaikki jäätyy, mutta onneksi melko lailla kaikesta on opittu selviämään. Hevoset onneksi eivät jäädy - täällä ainakaan.

Ei ole vielä käynyt mielessäkään loimittaa hevosia. En tosin tiedä, kuinka kylmä pahimmillaan on ollut? Yli parikymmentä astetta varmastikin, mutta tuskin lähempänäkään kolmeakymmentä. Pohjoisessa taitaa olla vähän toinen tilanne. Olen aikanaan ollut yli kolmen tunnin hiihtoretkellä yli kolmenkymmenen asteen pakkasessa, joten tiedän kyllä, ettei sekään ole mikään mahdottomuus. Itse asiassa vaatetusta piti pysähtyä vähentämään alkumatkasta useaan otteeseen. Tauolla ei tosin pystynyt olemaan edes kymmentä minuuttia, kun alkoi hiki jäätyä ja kylmyys iski saman tien. Mutta ei siitä sen enempää.

Hevoset tuntuvat vaan nauttivan näistä keleistä! Ja mikäs niillä onkaan auringossa päivää paistatellessa paksuissa pörröturkeissaan. Aurinko lämmittää päivällä jo hurjasti. Hevosten heinäpaali on oikeastaan koko vuorokauden täydessä auringonpaisteessa, joten he kyllä nauttivat olostaan. Tänäänkin kun menin tallille, kukaan ei edes syönyt; kaikki seisoivat silmät puoliummessa kyljet vasten aurinkoa jalkojaan lepuutellen. Ihana elämä ja ihanat päivänokoset!

Nokoset kuitenkin keskeytyivät ikävästi, kun omistaja halusi action-kuvia! Napattiin Pate kaveriksi ja vietiin pojat laitumelle juoksemaan. Fantti ja Lotta jätettiin aluksi leikeistä pois ja suljettiin porttien toiselle puolen. Pojilla oli meno melko rauhaisaa. Hädin tuskin he suostuivat muutamat laukkaspurtit juoksemaan, mutta sellainen omatoiminen jiihaa-nyt-hanat-auki-ja-täysii -meno puuttui ihan tyystin.

Kaverukset. Nemo taitaa edelleen olla Paten ihan ykkös bff.

Vähemmän tulee myötävaloon kuvattua, jos myös vastavalo on tarjolla..

Liian kirkas vastavalo toisin aina välillä.

Pate ja Paten muskelit.

Ai luoja kun taas nauroin tätä hevosta! Se vaan nakkelee niskojaan puolelta toiselle, pää pyörii väkkäränä
ja korvat pyörii väkkäränä ja silmät pyörii väkkäränä. Oikea Drama Queen!

No osaa se laukata ihan nätistikin ilman draamailuja.

Pitkillä kintuilla pääsee lujaa!

Monilla vuonoilla on ihana arabityylinen kovera pää. Nemollakin vähän, muttei läheskään niin selvästi kuin esim. Lotalla.

Pukki päivässä piristää!

Koottua laukkaa voi aina treenata.
ps. Jos tästä ei voi käyttää nimitystä voipulla niin mistä sitten?

Ihmetteleeköhän Pate ollenkaan, miksei Nemo enää riehaannu leikkeihin samalla tavoin kuin ennen?
(siis silloin kun nämä asuivat kimpassa ja Nemo oli vielä ori)

Poikien meno vaikutti sen verran tylsältä, että päätin hakea tammatkin menoon mukaan (lue: kuvattaviksi). Vähän epäilytti, miten Lotta ja Pate toisiinsa reagoivat. Niillä on kyllä oudot välit. Kuten ehkä muistatte, Pate jahtasi Lottaa kuin yleinen syyttäjä näiden yhdistämisen jälkeen, eikä meno loppunut täysin edes muutaman kuukauden yhdessäelon jälkeen. Viimeisinä päivinä ennen eri laumoihin muuttamista Pate ehti vielä monottaa ihan huolella vanhaa muoria, joka jäi aidan ja Paten väliin eikä päässyt tilannetta karkuun.

Silti Lotta on ihan totaalisen sekaisin aina Paten nähdessään. Se hörisee höröttämistään, ja sen on pakko päästä Paten luo! Haistelemisen aikana muori alkaa aina kiljua, paukuttaa jalkaansa tai heittää kipakan potkun Patea päin. Pate vaan pyörittelee silmiään ja ihmettelee, mitä Lotta touhuaa. En tiedä siis, mitä näiden kahden välillä on meneillään. Mutta kovasti kuitenkin jotain.

Pate ja Fantti puolestaan ovat asuneet samalla laitumella viime kesänä sen ajan, kun vuonot olivat tien päällä reissaamassa käyttöajokisojen merkeissä. Nuo kaksi taisivat tulla varsin hyvin juttuun keskenään. Viime kesän jälkeen Pate ei kuitenkaan ole ollut vapaana samassa tilassa niin Lotan kuin Fantinkaan kanssa.

"Ei kiinnosta. Rapsuta mua tisseistä kerta valmiiks siellä maassa kyykit." T. Lotta

Fantti ryntäsi heti Nemon ja Paten luo, kun päästettiin tammat samalle lohkolle. Lotta jäi seisomaan paikoilleen korvat tiiviisti luimussa ja oli juuri sen näköinen, että olisi mieluummin missä tahansa muualla. Kyllä muorikin aikansa tuumailtuaan liittyi porukkaan, ja kovasti taas piti Patea nuuskuttaa ja kiljua. Ja kiljua ja kiljua ja paukuttaa jalkaa. Mahtaako tuo olla jotain kiimakäytöstäkin? Lotta ei pahemmin kiimojaan näytä, mutta ehkä "vieraan" ruunan nuuskuttelu tuo kiimat esiin..

Hyvin alkaa Fantissakin tiineys näkyä.

Yritä nyt saada kolme hevosta samaan kuvaan.. Yhdeltä puuttuu pää ja yhdeltä puolet takamusta. Keskimäärin hyvin?

Melkein sinne päin. Hamittaa tuo puhki palanut hanki, mutta en jaksanut alkaa korjaamaan. Enkä edes poistamaan aitoja.

Terhakka mamma!

Vantti yritti leikkiä arabia. Vähän heikoin lopputuloksin.

Lotta nuuskutti halulla hartaalla. Välillä nakkeli niskojaan ja vinkui ja taas nuuskutti uudestaan. 

Niin kaunis ettei voi ollakaan!! <3 

Ehkä Nemonkin tukan olisi voinut leikata ennen kuvia, köh köh..

Muorikin vähän laukkaili nuorison mukana.

Nemolla on oikeasti aika hieno ravi. Se vaan ei pahemmin sitä esittele. Eikä ainakaan siten, että saisin kuvia tuosta ravista.
Eikö ole muuten tyylikäs tuo itsekseen kuvan sivussa roikkuva luimukorva? :D 

Vauhdikkaat viisveet.

Pate näyttää, kuinka hankilaukka kulkee!

Toistan taas itseäni, mutta menkää nyt hyvät ihmiset ulos! Ei ole edes pakko kuvata, jos ei kameraa omista tai muutoin siitä tykkää, mutta pelkkä tuolla auringonpaisteessa ja luonnossa liikkuminen saa energiat ihan uusille tasoille. Eikä taatusti tule kylmä, kun laittaa tarpeeksi päälle ja pysyy liikkeessä! Ihanaa ulkoiluviikonloppua kaikille! 

You Might Also Like

4 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.