blakke ,

Luukku 18 - fjord horse collection

12/18/2012 10:40:00 ip. marjo 2 Comments


Siivousta, siivousta, siivousta.. Siitä oli tämä päivä tehty. Paljon tarkemminkin voisi varmasti asuntonsa jynssätä näin joulun kunniaksi, mutta minä tein jo omassa mittakaavassani suursiivouksen. Vielä huomenna pitäisi jatkaa, kun ihan kaikkea ei tänään jaksanut.

Mikä siinä onkin, että juuri jouluksi pitää kuurata kaikki viimeistä piirtoa myöden? Muisteltiin juuri töissä, kuinka ennen vanhaa vaihdettiin jopa keittiökaappien hyllypaperit jouluna! Jokainen kippo ja kappo kaivettiin kaapista ulos ja putsattiin. Huh. Ihan tähän en kyllä lähtisi.. Juhannus on toinen samanlainen siivousjuhla. Toisaalta ihan hyvä, että edes joskus tulee tämäkin tehtyä, tarkempi siivous kun kuitenkin on paikallaan aina välillä.

Ja kyllä tässä joulusiivottavaa vielä riittää. Kunhan täältä selviän kotikulmille, on joulusiivo edessä sekä vanhempieni että mummoni luona. Ja tietty tallilla pitää suorittaa jonkinnäköinen jouluun valmistautuminen! Ollaan jo sovittu Sirin kanssa, että torstaina laitetaan tuulemaan, joten loppuviikosta luvassa onkin jouluisia kuvia tallilta..

Rätin kanssa hullun raivolla riehuessani aloin pohtia blogin joulukalenteria, ja päätinkin esitellä teille tänään, millaisia vuonohevosia löytyy miun sisustuksestani. Näitä on vielä melko vähän, kun olen niin laiska ja saamaton kaikessa, uusia ideoita on kyllä kehitteillä.. Jos teillä on vinkata jotain kivaa helposti tehtävää tai jostain tilattavaa mukavaa sisustusideaa, johon saa vuonohevosen istutettua mukaan, niin kertokaa ihmeessä. Postauksen otsikkokin tuli englanniksi, kun tässä on hivenen kansainvälistä meininkiä luvassa.

Aloitetaan heti tanskalaisilla ihanuuksilla! Nämä kaksi mukia ovat kuvitukseltaan samanlaisia, mutta kuvissa näkyy eri puolet. Aivan käsittämättömän ihania, eikö? Todella kauniita hevosia ja aivan upeasti maalattu, sekä ihana värimaailma. Hyllyn reunalla ne komeilevat, kuka nyt niitä käyttää uskaltaisi, ettei kuva vaan haalistu.. Nämä tarttuivat mukaan vuonohevosten PM-kilpailuista Tanskasta vuonna 2007.


Seuraava esine onkin puhtaasti kotimaista tekoa ja vielä oman Suomen Vuonohevosyhdistyksemme kunniaksi, nimittäin yhdistyksen 20-vuotisjuhlapeili vuodelta 2008. Alkava vuosi 2013 on muuten yhdistyksen 25-vuotisjuhlavuosi, ja sen myötä on luvassa jos jonkinnäköistä juhlallisuutta, sekä myös uusi juhlavuoden myyntiesine. Tämä ihana yhdistyksen logolla ja juhlalaatalla koristettu peili roikkuu eteisen seinällä.


Olen väkertänyt yhdistyksen nimissä vuoniskalenteria muutaman vuoden. Kuvia metsästän aina lehden ja nettisivujen kautta, mutta valitettavasti niitä tulee vuosi vuodelta vähemmän.. Ensi vuodelle en siis tehnyt kalenteria, katsotaan tilannetta uudestaan vuodelle 2014. Tämä kuva on hivenen vanha, mutta tämän vuoden kalenteri roikkuu kyllä seinällä. 



Tämä ryijy on minulle monella tapaa todella arvokas! Se on käsityönä tehty ja kooltaan noin eteismaton luokkaa. Kuvasta voi jo paljon päätelläkin. Tekijä on Janice Lee Yhdysvalloista, ja se on minulle osoitettu. Sain sen joululahjaksi vuonna 2004. Kuvassa on ori Säthersblakken tarhassaan. Kaikki vuonohevosia tuntevat varmasti muistavat Säthersblakkenin, toisen Suomessa kantakirjatun vuonohevosorin. Tämä upea I-palkinnon ori saapui Suomeen kotimaastaan Norjasta vuonna 1998 ja myytiin Jenkkeihin 2002. Lotta oli viimeinen tamma Suomessa, jonka ori astui. Ja meitin Blakkeni siis Säthersblakkenin viimeinen varsa. 

Lähetin sähköpostia joskus Blaken syntymän jälkeen orin uudelle omistajalle Janice Leelle, ja meistä tulikin pian hyvin ahkerat sähköpostikamut. Sain paljon kuvia Säthersblakkenista sekä Janicen muista vuonoista Jenkeissä, sekä paperikuvia, digikuvia cd:llä että sähköpostilla. Muitakin lahjoja läheteltiin puolin ja toisin. Mutta tämä ryijy kyllä yllätti! Janice omistaa antiikkiliikkeen Nebraskassa ja tekee myös näitä ryijyjä myyntiin. Ihan tajuton työ tuon tekemisessä on ollut, ja kuulemma koko perheen voimin sitä väännettiinkin. 

Vuosien myötä yhteydenpitomme on kuitenkin kuivunut, jossain kohti sähköpostitkin muuttuivat, eikä saatu viestejä perille.. Sen verran olen netistä bongaillut, että ori on myyty eteenpäin ja vissiin muutkin "Little farm fjordsin" vuonohevoset. Norjassa oripäivillä ollessani tapasin amerikkalaisen naisen, jonka mukana lähetin terveisiä Janicelle, toivottavasti ovat menneet perille.


Vaikka harrastankin valokuvausta, ja suht onnistuneita ja tärkeitä kuvia olisi vaikka kuinka paljon... en ikinä saa niitä paperille. Kuinka kukaan voikaan olla näin laiska tulostamaan kuvia ja laittamaan niitä esille?! Tämä valokuva on ainoa kotoa löytyvä vuoniskuva, siinä on äsken mainittu Blakke yhden päivän iässä vuonna 2003. Ja tämäkin on kehyksissä vaan sen takia, että se on filmikameralla kuvattu ja siis jo kehityksen myötä valmiiksi paperikuva.


Mistä löytyy tällaisia joulukortteja?! Hieman meinasin revetä innostuksesta, kun joku vuosi joulun alla postilaatikosta löytyi vuoniskortti! Kiitos salapoliisikaverille, joka on moisen bongannut. Yllättäen tämä kortti on edelleen jääkaapin ovessa.


Tämä naulakko on aivan ihana! Siri keksii aina kaikkea kivaa, varsinainen sisustusnero kun on.. Tämä olikin siis joululahja Siriltä muutaman vuoden takaa <3


Ja tässä toisen kaverin neronleimaus-joululahja jokunen vuosi takaperin. Sovittiin vaan ihan pienistä ja halvoista lahjoista, ja minulla todella oli tarvetta kastelukannulle. Enpä vaan arvannut, että voisin saada näin upean ja yksilöllisen kannun! Toinen kaveri on maalannut vuonon kuvan. Se on edelleen yhtä siisti, hyvin on siis kestänyt. Loistava idea, ei voi muuta sanoa. On miulla aika kivoja kavereita :)


You Might Also Like

2 kommenttia :

  1. Sattui tällainen silmiin:
    http://snortekstiili.blogspot.fi/2010/03/helmihevonen.html - aika söpö! :D

    VastaaPoista
  2. Ihania vuonistavaroita! Varsinkin toi kastelukannu on ihan mahtava! :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.