kuvia ,

Varsavalmisteluja

4/18/2013 08:46:00 ip. marjo 3 Comments

Pallo!
Vihdoin ja viimein on aika päästää pitkä helpotuksen huokaus ja keskittää jatkossa ajatukset tiiviisti varsomiseen. Minä sain kuin sainkin maisteriseminaarini pidettyä ja gradun tulokset esiteltyä. Tekemistä gradun parissa riittäisi hurjasti edelleen, mutta deadlinea kun ei enää ole, saattaa homma vähän venähtää. Ja nyt se saa luvan niin tehdäkin, sillä tällä hetkellä varsa tulee ajatuksissa ensimmäisenä.

Aloitin tällä viikolla työt täällä kotipuolessa, eli kerrankin majailen samassa kaupungissa hevosten kanssa. Hyvään saumaan tuli tämäkin työpätkä, nyt on helpompi järjestellä varsajuttuja ja käydä (lähes) päivittäin tallilla. Paljon on vielä tekemistä ja pohdittavaa, mutta alkuun on päästy. Osa varsomiseen ja varsaan liittyvistä käytännön järjestelyistä ratkennee vasta viime hetkillä. Toki kaikkeen tarpeelliseen valmistaudutaan ajoissa.


Eilen Lotta muutti uuteen "pieneen" yksiöönsä. Tamma siis siirtyi pihattomajoitukseen, jossa varsankin on tarkoitus syntyä. Tilasta ei ainakaan ole pulaa. Lotta otti muuttonsa vallan lunkisti. Viime syksynä oli jo tarkoitus majoittaa Lotta tuohon pihattoon, mutta todettiin se saman tien huonoksi ideaksi. Tammasta tuli sen luokan hapannaama, ettei sitä jaksanut katsella kukaan. Lotta muutti siis vielä talveksi talliin karsinaan ja rauhoittui saman tien. Nyt se ei näyttänyt olevan moksiskaan uudesta mökistään, vaan varsin tyytyväisenä on parina iltana jäänyt yöpalaansa rouskuttamaan.

Tänään käytiin Sirin ja Laran kanssa hevossairaalassa kääntymässä ja Lotalle matolääkkeet hakemassa. Ensimmäisen annoksen tamma sai saman tien ja seuraava tulee viikko varsomisen jälkeen. Kyselin samalla rokotuksista ym. käytännön jutuista, ja kaikki vaikuttaa olevan kunnossa. Nyt vaan odotellaan varsomista ilman paniikkia(??).

Seuraavana ostoslistalla ovat muun muassa tuttipullo ja peräruiske. Kaikennäköistä sitä joutuukin shoppaamaan.. Kasaan teille jossain vaiheessa listan tavaroista, jotka varaan mukaan varsomiseen, kunhan saan ne hankittua. Onneksi tässä on vielä päiviä jäljellä.

Sitäkään en ole vielä ratkaissut, miten aion tammaa seurata varsomisen lähestyessä. Livekuvaa kotiin ei ole mahdollista saada, ja tallille on matkaa lähes 15km. Eipä sielläkään pysty koko aikaa asumaan. Täytynee vissiin alkaa telttailla tallin ylisillä heinävintillä loppuajoista, ja kurkistella sieltä kattoluukusta alas Lotan karsinaan, joko on varsa syntynyt ;) Tiedä mitä tässä vielä kehitellään..

Vuorokausia on nyt takana 302. Vielä ei ole pienintäkään merkkiä varsomisesta havaittavissa, ihanaa!


Blöh blöh möms mäms yöks
Roikuvatta uudessa majoituksessaan

You Might Also Like

3 kommenttia :

  1. Voi ääk mikä masu!:D toivotaan että tulee terve varsu!:3

    VastaaPoista
  2. Lotalla on kyllä mahtava masu ja vielä mahtavampi yksiö!! Kyllä on hyvä tuommoiseen varsa pyöräyttää :)

    VastaaPoista
  3. Toivotaan tosiaan, ja että Lottakin säilyy kunnossa :) Hanna, tykkään kanssa tuosta Lotan majoituksesta, ihme kyllä tamma itsekin tuntuu olevan samaa mieltä.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.