bimi ,

Kummityttö

8/21/2013 11:32:00 ip. Siri 6 Comments
Mä oon niin ylpee mun kummitytöstä. Hän muutti tallimme lähelle noin parisen vuotta sitten. Siitä lähtien olen toisinaan saanut pienen ahkeran talliapulaisen. Kun hän näkee autoni tallin pihassa ohi mennessään menee vain hetki kun hän on kysynyt vanhemmiltaan luvan tulla tallille ja vain suhahdus kun hän on fillaroinut tallinpihaan. Niin monenmonituista kertaa tuo kymmenen vuotias tyttö on suoristellut ja viritellyt kanssani aitanauhoja, lapioinut virtaavia jokia yrittäessään saada tarhan kuralammikoita katoamaan, kantanut heinää niskalimassa, kerännyt ämpärillisittäin omenoita ja ennenkaikkea viihdyttänyt minua verrattomilla jutuillaan.
Kaikki tämä vain "pikkuruisten" ponien tähden <3
Muistan itsekin sen tunteen kun alle kymmen vuotiaana pikkulikkana hoidin ravitallilla Suomenhevosia ja kuinka tärkeää oli saada putsata se oman hoitohevosen karsina ja rasvata juuri ne hienoimmat valjaat seuraaviin kisoihin. Riitti vain kun sai olla lähellä maailman parasta tuoksua -hevosen tuoksua.


Lopuksi vielä teille kaikille pikku Ylläri.
Siis poni Ylläri ;) pahnoillaan lepäilemässä iltaruokien jälkeen.


Sekä tallikoira pläjäys.
Jos kerta kummityttökin pääsi ratsastamaan niin toki sitten karvaiset lapsosenikin.

Bella Bimin selässä.
Ratsastaminen ei ihan selvästi oo Bellan juttu :)
Mutta Chanelin mielestä se oli jees puuhaa.

Bella on Shetlanninlammaskoiraksi erittäin pieni kokoinen. Painaa ehkä kolmisen kiloa. Rouskun karsinassa on pieni tuuletusaukko tallin lattiassa josta tämä rottakoira viilettää mennen tullen tarhaan ja takaisin. Kun minä menen pihattoon Bella juoksee Rouskun karsinaan ja sujahtaa pihattoon hänkin. Tämä reitti on niin paljon hauskempi ja nopempi kuin se, että loikkaisi sinne porttilautojen välistä niinkuin muut koirat :)


You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Sulla on tosi ihania koiria! :) Haluaisitko joskus tehdä postauksen niistä?

  VastaaPoista
 2. Koirat kiittää naggiwia hännänheilautuksin :)
  Täytyypä tehdä joskus erillinen poustaus tallikoiristakin sillä eiköhän nuo melkein kulje kuin käsikädessä (tassu kaviossa) ainakin meillä.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja todella upea kirjoitus...

  VastaaPoista
 4. Hieno kirjoitus Siri. Ja kuvat tietty myös hienoja. :)

  VastaaPoista
 5. Oi, itsekin muistan nuo true-heppatyttöajat, jolloin piti aina koulun ja läksyjen jälkeen sotkea pellon yli ravitallille tekemään iltatalli. Parasta oli hevosten harjaaminen. Joskus pääsin hevosten kyytiin ja tarpeeksi kokeneena ratsastamaankin :)

  Nykyään tallityttökulttuuri on aivan päinvastaista. Perushoitohommia ei haluta tehdä, ellei pinteleiden käärimisestä saa palkaksi ratsastaa.. :(
  Mutta ihanaa kun vielä lötyy näitä Oikeitakin Tallityttöjä, kuten sinun kummityttösi!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Anja ja Ulla!
  Ootte ihania :)

  Anonyymin kanssa olen niin samaa mieltä. Surullista tosiaan, että nykyään kaikki pitäisi saada käteen annettuna. Parikymmentä vuotta sitten työtä tekeviä tallityttöjä oli jonoksi asti, nykyään niistä tuntuu olevan pulaa joka tallilla (tosin kaikkialle ei lapsia edes haluta). Mutta on näitä harrastajia aikuisissakin, kaasutetaan kiireessä tunnille ja tunnin jälkeen kaasutetaan yhtä kiireessä pois. Mihin jäi hevosen kuntoon laitto ja pois purku ja kiitos omput? Eikös sen luulisi olevan osa viehätystä?
  Onneks mun kummitytöllä ei ole juu tätä ongelmaa.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.