kouluratsastus ,

Puupökkylää vääntelemässä

11/03/2013 08:00:00 ip. marjo 0 Comments

Minusta on tullut niin laiska kuvien käsittelijä, että kerrankin päätin ryhdistäytyä
ja kokeilla tätä Sirin rakkainta harrastusta.. Ei mulla vaan riitä luovuus puoleenkaan
siitä, mitä Siri saa aikaiseksi :D Mutta ihan hauska tästä näin yksinkertaisenakin tuli..?

Kuten eilisessä postauksessa mainitsin, tuli Anna tänään tallille käymään ja Lotalla ratsastamaan. Edellisen kerran tuo on istunut selässä vuonohevosten koulumestauuskilpailuissa vuosi sitten. Noista kisoista Lotta melkein jo aloittikin "lomailun", ja talven mittaan liikutus loppui lähes kokonaan ennen varsomista. Kesällä tamma vietti täyttä laidunlomaa neljä kuukautta. Ja nyt on taas reilun kuukauden verran liikuteltu aktiivisemmin.

Anna totesi heti, että hevonen on todella jäykkä. Ja niinhän se on. Tuntui kuulemma siltä, että poni olisi kärryn aisojen välissä, eikä pysty kääntymään, hih. Alkuun meno näytti juurikin samalta kuin meillä eilen Lotan kanssa.. Poni kyllä liikkui kivasti ja oli reipas ratsastaa, mutta kaikkensa se yritti, ettei täytyisi taipua mihinkään suuntaan. 

Hetken aikaa Anna sitä jumppasi ja asetteli, ja loppua kohden Lotta alkoi selvästi jo vetristyä ja kantaa itseään. Huomasin sen hyvin kuvatessakin, kun alkuun ei ollut mitään syytä edes nostaa kameraa ylös, ja sittenkin kun sen silmieni eteen sain, oli hetki jo ohi. Loppupuolella sen sijaan sai ihan rauhassa tulittaa ruutuja pitkän aikaa, ja kaikista tuli vallan käyttökelpoisia :)

Mutta eipä tässä yhdellä ratsastuksella tietenkään ihmeitä tehdä. Kaikkihan me toki tiedämme, että puupökkelökin taipuu, mutta vain hitaasti ja ajan kanssa.. Koitapa tehdä solmu nuoreen ja taipuisaan koivunvesaan, niin puu tosiaan kasvaa siihen malliin. Mutta taivuttelepa sitten jo vanhempaa runkoa. Toivottavasti saataisiin aikaiseksi jumpata Lottaa hieman ahkerammin jatkossakin, niin taatusti se alkaa taas toimia yhtä hyvin kuin vuosi sitten. Itse asiassa tamma on yllättävän hyvässä kunnossa ottaen huomioon sen iän, varsomisen sekä laidunloman - asiat voisivat olla paljon pahemminkin! 

Myös kenkien puute selvästi haittasi Lotan liikkumista. Ravi on pientä ja lyhyttä, ja laukka jotain todella omituista. Lotta laukkasi erittäin töpöttävän näköistä, lyhyttä ja töksähtelevää laukkaa. Toivottavasti tuo laukan omituisuus on vain kavioista kiinni.. Sen kaviot ovat nyt kengättöminä kuluneet melko hurjaan malliin Lotan surkeista jalka-asennoista johtuen, ja näin ollen koko poni kulkee etujalat vinkurassa. Toivottavasti seuraavassa kengityksessä saadaan popot alle! Päästäisiin lopulta myös maastoon ratsastamaan..


Tukka kuosiin, kun otetaan kuvia!

On nää pienet oripojat aika huljimuksia <3

Haliterapiaa!

Lotta hommiin lähdössä.

Matkalla kentälle nappasin kuvan joutsenparvesta. Näitä on pyörinyt tallin
nurkilla jo vaikka kuinka ja kauan.

Poni reippaana.






Se olis niin hieno kouluponi ilman tuota roikkuvattaa x)
Annalle kiitos ratsastuksesta sekä miun ja ponien kuvista! :)

You Might Also Like

0 kommenttia :

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.