kouluratsastus ,

Pilttiponi

4/24/2015 01:22:00 ip. Siri 7 Comments

= semmonen se on jos ei muuta. Popi meinaan.
Rohan on sellanen tuulella kävijä, samaan aikaan kun veljensä Nemo on vääjämätön Pelle Peloton, Rohan pelkää kaikkea mahdollista tai ei mitään. Siksi olikin yllättävää, että saman viikonlopun aikana se ei pelännyt traktoria, tuulta, selkään nousevaa ratsastajaa, tulta ja savua ei edes klapikonetta, (mikä se nyt on joka pilppoo halkoja liukuhihnalla) vaikka se jyysti menemään kentän vierellä täyttä häkää. Menneellä viikolla se kun pelästyi metsästä hyökkäävää (lue rauhallisesti 20 metrin päässä kävelevää) Perhoskoiraa, että ryösti kentän päästä päähän vapisten kauhusta. Kyllähän ne voi lehahtaa lentoon suurien korviensa avulla ja liihottaa Popin kurkkuun kiinni siltä seisomaltaan.

Popi on niin hassu, että edellisenä päivänä se voi olla pelkäämättä mitään,
toisena se voi pelätä jopa omaa varjoaan.

Mutta on yksi asia mitä Popi ei pelkää melkein ikinä jos koskaan,
lapset.
Se on siinä tullut äitiinsä Lottaan. Pomppikaa ja hyppikää te potkupukuiset ihmisen alut. Kun selkään iskee pikku piltin, Popi lössähtää silmissä. Popi on löytänyt kutsumuksensa.. se on suursyömärin lisäksi oiva pilttiponi.


Tallilla käyminen saattaa monelle tenavalle olla kuin huvipuisto kokemus. Kuitenkin jos Särkänniemeen hurjimpiin laitteisiin pääsemiseen tarvitaan yli metrin pituus, laitteeseen nimeltä Popi edellytetään nimenomaan alle metrin pituus ja meno on silloin yhtä lällyä kuin possujunassa.

Joku ratsastaja toisinaan hyppää liian suuriin saapp... siis haalareihin :D
Ja joku joutuu joskus odottamaan vuoroaan ja kävelemään vierellä pitkiäkin matkoja,
mutta mehän nyt käveltäs vaikka kuuhun jotta päästään hevosen selkään.

Ai mitä tässä tapahtuu? Suukkojono se vaan on :)

Sitten on niitä uskaliaita joita Popi vie kuusnolla tai tietenkin Popia viedään kuusnolla. Riippuu kuinka päättäväinen se aikuisratsastaja sitten sattuu olemaankaan. Ei sinne selkään kuitenkaan löysäilemään mennä. Kokoajan saat olla tarkkana kun porkkana tai Popi popsii sut suihinsa. Olihan se kuitenkin ensin mieluiten se suursyömäri ;)

Onneks mulla kuitenkin on uskaliaita ystäviä ja tietenkin ratsuttaja Emmi joka kävikin kuluvalla viikolla pitkästä aikaa taas poikaa vääntelemässä.

Ulla tuli ratsastamaan Popinolla ekaa kertaa.


Osaa se olla myös rentoreiska.

Käytiin pitkästä aikaa myös Laran ja Romeo-vauvan kanssa Popin entisellä kotitallilla moikkaamassa äitimuoria ja vanhoja kavereita. Voi jospa Popi ois voinut ollaaaa mukaaanaaaa....


Pihattoponit Ylläri ja Skella olivat aloittaneet kevät tuuletuksen hyvissä ajoin ts siis rikkoneet pihaton puolella olevan ikkunan. Onneksi kummallekaan ei ollut käynyt kuinkaan. Onpahan kiva kurkkia etupihan elämää.


Skellalla ja Laralla riitti juttua pitkästä aikaa eikä Skella lopulta tahtonut päästää Larasta irtikään.Vanha muori, Rouskun ja Nemon äiti, iki-ihana Lotta tuli tervehtimään vauvaa ekaa kertaa pihamaalle. Videolta näette miten Lotta ensin nuuskaisee vauvaa, katselee sitten tovin arvokkaasti ympärilleen kunnes lopulta painaa turpansa hellästi vauvan jalkojen päälle <3
Ihana pilttiponi se tämäkin <3

..mutta nyt annan kirjoitusvuoron Emmille,
Olkaa hyvä:

Popi katselee kentän laidalla poltettavia aitatolppia ja klapikonetta uteliaana.

Tulipa oltua maanantaina pitkästä aikaa "Popeilemassa"! Tässä on ollut jos jonkinsorttista muuttujaa omassa elämässä. Uusi työ, tällä kertaa vakituinen ja siltä omalt" alaltani eli hevosalalta ja tämän lisäksi tulevat häät ovat pitäneet kiireisenä ja huolen siitä, että vapaa-ajalle tekemistä löytyy yllin kyllin.

Mutta jos nyt kevään tullen ja päivien pidentyessä pystytään jatkamaan taas Popin kanssa hommia!


Popin selkään oli näin tauonkin jälkeen jotenkin todella "tuttua" mennä. Sellainen, että hops kyytiin vain ja menoksi, ei tarvinnut miettiä että pitäisiköhän juoksuttaa ensin tai koskahan ponilla on viimeksi ratsastettu. Ei myöskään ollut ongelmia niiden "omien säätöjen" löytymisessä, tosin tänään meillä oli edessä ongelma jota ei aikaisemmin ollut ja syykin on hyvin suurella varmuudella tiedossa.Popi nimittäin on kuulemma käynyt aika raskaaksi kädelle ja sitähän se todella oli alusta asti. Jäykkä ja raskas. Tunne jäykkyydestä tuli ehkä enemmänkin siitä, että se puri todella lujasti kuolaimesta kiinni etenkin vasemmalta puolelta ja purressaan kiinni se tuli myöskin aika turraksi kyljistään (liekö keskittyminen ollut pelkästään kuolaimessa...). Siinä sitä puupalikkaa ratsastaessa kyllä alun tuttuuden tunteen jälkeen piti vilkaista alleen, että onko edes oikean hevosen selässä.


Aavistelin jo saman tien, että kyse on muustakin kuin jäykkyydestä, mutta taivuttelin huolellisesti käynnissä molempiin suuntiin ympyröillä ja väistöillä ennen siirtymistä raviin ja ravissa samoin taivutusta ympyrällä, myös vastataivutusta jotta sain etenkin siihen vaikeampaan suuntaan eli vasemmalle Popin pois sisäohjalta ja paremmin ulko-ohjalle. Jos kyse olisi vain pelkästä jäykkyydestä, olisin tehnyt paljon lisää väistöjä ja pyytänyt myös vähän meille jo tuttua avotaivutusta ja niillä keinoin yrittänyt herkistää Popia avuille ja saada niitä läpi.


Nyt kuitenkin aavistelin, että mistään niistä ei ole tässä tilanteessa mitään hyötyä.


Siri voi halutessaan kirjoitella nuoren ponin suun hoidosta ja mitä siellä tapahtuu milloinkin (hei, postaustoive multa!) mutta tämän verran laitan infoa tähän yhteyteen: - 1,5-3 vuotiailla hevosilla noin 20-50 % puhkeaa "sudenhammas" yläleuan poskihampaiden eteen. Se voi aiheuttaa kuolaimen painaessa tähän kohtaan kipua. Kipu vaikeuttaa ratsastettavuuatta tai ajettavuutta. - 4-5 vuotiaiden maitohampaiden vaihtuminen pysyviksi.


Sirille ilmaisin huolestani Popin suun ja hampaiden tilannetta kohtaan etenkin siitä syystä, että se oli nyt niin toispuoleisesti huono ratsastaa, puri kiinni selkeästi enemmän vasemmalta. Lihaskivut voivat olla toispuoleisia ja sellaisistakin asioista voi johtua huono ratsastettavuus toiseen suuntaan, mutta Popin iän ja raspausvälin huomioon ottaen epäilen ennemminkin syyn löytyvän sen suusta.

Eli nyt suun huolto ja sitten hommat jatkuvat! Ei ole mitään järkeä jatkaa ennen kuin tiedetään onko hampaissa sanottavaa, koska mikäli on, mikään mitä ratsastaessa teen ei sitä paranna vaan ennemminkin pahentaa jäykkyyttä ja hevosen motivaatiota työtä kohtaan ja mikäli suussa ei mitään ihmeellistä/hoidettavaa ole niin lähdetään etsimään syytä muualta. Satulan katsoin ja se oli ok vaikka Popi on levinnyt (mahastansa...) vielä lisää, mutta tokihan se täytyy pitää koko ajan takaraivossa että satula ei varmasti sovi Popin koko loppuelämää.


Ihanaa, rapsutusta, mmmmm....

Tälläistä tällä kertaa ja seuraavalla kerralla jatketaan viisaampina!

-Emmi-

Niin siis minähän olin ensisijaisesti se suursyömäri!!

You Might Also Like

7 kommenttia :

 1. Aivan ihania kuvia! :) (Ja tietenkin ihan syötävän suloisia poneja!!)

  Meidänkin ratsu on muuten nimeltään Popi, ja siitä sanotaan että "Ootko Elppi tänään menossa Popittelemaan?" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D munkin täytyy alkaa käyttään tota Popittelua. Meillä kun yleensä vaan Popeillaan tai Rouskutellaan. Niin ja kiitos <3

   Poista
 2. Kiva postaus! :)
  Mut mua harmittaa ihan suunnattomasti ku aina kun klikkaa tuota yt:n video nappia, tulee teksti "Tämä video on suojatussa tilassa, eikä sitä voi katsoa." Osaisitko auttaa tähän ongelmaan? Tai kertoisitko yt-nimesi jos sitä kautta videot voisi käydä katsomassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Johtuiskohan se siitä, että video on piilotettu? Eli vain linkin tietävät pääsevät näkemään videon ts. jos olen ymmärtänyt oikein teidän lukijoiden pitäisi nähdä koska olen sen täällä jakanut ?

   (https://www.youtube.com/watch?v=c_b8Ic9ac40).

   Luulen, että ongelma on jos videota yrittää katsoa mobiililaitteella (?), koska joku joskus kirjoitti jonkun toisen videon kohdalla, että näki sen koneelta kotona muttei puhelimellaan tien päältä. En tiedä. Oon niin huono näissä jutuissa. Mun yt nimi on Larabella Mii (tosin mun kaikkien videoiden pitäis olla piilotettuja joten en tiedä auttaako sekään asiaa). Tää on vähän ristiriitanen juttu mulle. Jaan piilotettuja videoita julkisessa blogissa :D

   Kiitos kuitenkin, että tykkäsit itse postauksesta <3

   Poista
  2. Joo pitääpä testata koneella jos ne näkyis :D

   Poista
 3. Nii ja millä muokkaatte noi kuvat? Niiku esim. Siinä postauksessa "Jouluiloa lukijoille meiltä tontuilt" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshop Elemets 10 käytössä johon ladattu efektejä :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.