ajo-opetus ,

Maailmanympärysmatka ja piikkejä hiekassa

5/30/2015 09:46:00 ip. marjo 6 Comments


Tänäpä molemmat pojat pääsivät itselleen oikein ajankohtaisiin ja hyviin treeneihin! Rouskun kanssa haettiin rentoa ja tyytyväistä ponia ratsun hommissa. Sille on talven aikana kertynyt jonkinasteinen epäluottamus ratsastusta kohtaan ja tämä on sitten ilmennyt enemmän ja vähemmän usein enemmän ja vähemmän voimakkaina pakoreaktioina.

Varman ja luotettavan tätiratsun rakentaminen on pitkä ja kivinen taival, etenkin nyt, kun korjattavana on jo olemassaolevia pelkotiloja. Pahimmillaan viime talvena Rousku pelkäsi ja väisti mm. satulaa ja selkäännousua, tänään se oli oikein kiva ja rento. Ratsastajan kanssa tuo selvästi jännittyi ja yksi säpsähtäminenkin mahtui joukkoon, kun fasaani kiljaisi kentän ulkopuolella. Onneksi oltiin kuitenkin niin vahvasti vielä lähempänä mukavuusaluetta kuin sen ulkopuolella, että hevosen reaktio jäi pieneksi sivuloikaksi. Maastakäsin se tuskin olisi fasaanille korvaansa lotkauttanut kun taas jännittyneempänä ratsastettuna se olisi todennäköisesti singonnut tuhatta ja sataa karkuun. Vaikka Rousku oli erittäin löysä ja rauhallinen tänään, silti ero käytöksessä on silminnähtävä ratsastettuna ja talutettuna, joten tekemistä riittää..

Nemo puolestaan pääsi ensi kertaa kokeilemaan oikeita töitä! Tanjan reaktio oli hauska kun päästiin hetkeksi vetämään lanaa perässä: "Hei ollaanko me nyt töissä hevosen kanssa!" tuo totesi :D Kyllähän me oltiin, mutta vain hetken. Omatekoiset järkyttävät viritelmät ovat toimineet hyvin ajokäytössä, kun perässä on ollut autonrengas. Muutaman kymmenen kilon itsetehty lana ei enää toiminutkaan ja tällä kertaa vetoköysi oli se joka otti ja katkesi. Lana jäi matkalle. Sen verran tuli kuitenkin testattua, että varsin kivaa jälkeä lana kentän pintaan jätti! Iskä oli touhussa mukana ja lupasikin rakennella meille lanan lisäksi paremmat vetokamppeet - ensi viikolla suunnataan siis rautakauppaan hakemaan kunnon ketjuja vetämiseen sekä aineita vetokarttuun ja laahaan ja iskä pääsee hitsaamaan. Jei :) Nemo oli kyllä super; vaikka sen mielentila oli selvästi kiihtynyt ehkä eilisestä Aatoksen porukkaan liittymisestä sekä Rouskun lähdöstä omiin treeneihinsä, malttoi varsa silti seistä hienosti. Myö vaan sähellettiin ja ihmeteltiin kiinnityksiä vetokamppeissa ja minulla meinasi mennä hermot, mutta Nemo olisi seistä töllöttänyt laahan edessä vaikka maailman tappiin.. Tärkeää treeniä tämäkin!


Iskä teki meille tällaisen! Se on tarkoituksella vähän heppoinen, jotta Nemolla voi tuota vetää.
Tehdään sitten ensi kesänä järeämpi versio jos siltä näyttää.. Idea on varioitu Voitto kotiin -blogista!

Miltei kaikki tämä ja vähän enemmänkin tallentui myös videolle mukaan, jälleen kerran pahoittelen pituutta, mutta paljon oli tekemistäkin. Pointsit sille joka jaksaa katsoa ;) Linkki videoon!


You Might Also Like

6 kommenttia :

 1. Onko Rouskulla satula tarkistettu ammattilaisen toimesta että on sopiva ja toppaukset ok yms? Jos se tekee kipeää ja sen takia tekee noin satuloidessa ?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi olla satulassa vikaa :) Ja nykyisin on jo satuloidessa selvästi rennompi. Vähän kyllä edelleen väisti kuten videolta näkyy..

   Poista
 2. Ihana paikka ja ihanat ponit! Nemon ilme on niin söpö, kun sää kutsut sitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina niin ihanan innokas söpöliini :)

   Poista
 3. Voi että! Ihania eläinlapsosia, mä muutan sinne! Sulla oli muuten mainiot muuvit satulassa ;) Ja ihan hyvältähän se näytti, ei minusta Rousku mitenkään kovin hermostuneen näköinen ole, sitten kun joku on jo selässä. Tulkitsin Popin ilmeen kun laitoit vyötä: "Kuka himskatti on laittanut mulle typerän tyttömäisen hiuskoristeen harjaan?! Ja sitten vielä kuvataan ja laitetaan töihin! Noh, alistun kohtalooni ja seison hiljaa tympiintyneenä..." :D Suloinen tipsu muuten tuossa ihan lopussa, meiltäkin sellainen löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Rousku oli näissä harkoissa oikein rento ja tyyni :) Ne pätkät jäivätkin videolle kuvaamatta joissa enempi jännittyi kun napsin kuvia kameralla. Ero käytöksessä on muutenkin hiuksenhieno, mutta hevosen tunteville hyvin selvä.. Ja kyllä, juuri noin se taisi vyön laitossa ajatella :D

   Videon tipsu on jo 14-vuotias ja aivan ihana! <3

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.